OKTOBERHVERDAG OG MATEN JEG SPISER PÅ KOSTHOLDSPLANEN MIN :)

Vi nærmer oss med stormskritt midten av oktober! Hjelpe meg så kjempefort dagene går. Temperaturen har gått betraktelig nedover, og det er vasskaldt som jeg kaller det. Det vil se når det er rått og småkjølig ute. I dag har det vært oppholdsvær, men i går regnet det.
 
 
I går begynte uken med legetime til hudlegen kl.11.30. Jeg har blitt mye finere i ansiktet, og jeg reagerer positivt på medisinen jeg får. Hudlegen sa han ikke hadde sett meg så bra på lenge. Skal fortsette på medisinen fremover, for den har hatt tydelig effekt.
 
 
Etter timen til hudlegen gikk jeg innom instrumentmakeren, for jeg måtte levere inn tverrfløyta mi til en overhaling. Får den tilbake om ca. 2 uker 🙂 Må sette på nye puter på noen av klaffene, rette på en klaff inni fløyta og feste noen skruer på røret.
 
 
I går ettermiddag var jeg hjemme, og gjorde unna noe husarbeid. Om kvelden slappet jeg av med strikking og så på TV. Mannen min kom hjem fra hytta til broren sin ca. kl.20.00, og de hadde fått gjort mye. De skal jobbe med snekkerarbeid på hytta til broren til mannen min til helgen som kommer. Broren til mannen min sliter med reumatisme, og synes det er kjempegodt å få hjelp fra mannen min.
 
 
I dag stod jeg opp kl.08.30. Jeg ordnet meg i stand og dro på trening. På planen var det overkropp. Økta gikk kjempebra 🙂
 
 
Denne uken skriver vi uke 6 i Team Jeg Liker online kull 6, og det går fort mot slutten. Det er motiverende å ha et team i ryggen som har fokus på kosthold og trening. Vi heier på hverandre og støtter hverandre. Teamlederen Anette Marie og coachen Christian Egner gjør hva de kan for å motivere oss alle sammen. De legger ut treningstips på video til oss, og hvis det er noen spørsmål så svarer de oss på chat.
 
 
Jeg kommer til å fortsette å ha Christian Egner som onlinecoach når jeg er ferdig i Team Jeg Liker online kull 12, for jeg synes det er så motiverende å få veiledning av en coach. Det som er motiverende å se er at jeg faktisk blir sterkere, og jeg klarer å øke i styrkeøvelsene. Ved å ha en coach får jeg også tilpasset treningsprogram tilpasset mine behov. Ikke minst får jeg hjelp til matplan slik at jeg får i meg de næringsstoffene jeg trenger.
 
 
I forbindelse med vektnedgangen har jeg lagt i kaloriunderskudd, og jeg trenger tid for å bli trygg på mat igjen. Kroppen trenger 2 år for å bli vant til den nye vekta etter enn vektnedgang. Likevel kjenner jeg redselen over å bli så stor som jeg var. Det tillater jeg ikke skal skje igjen.
 
 
Maten på kostholdsplanen min består av ren mat, og kroppen min reagerer positivt på ren mat. Jeg merker at leddene mine har det bedre når jeg spiser ren mat. Nå blir jeg aldri kvitt reumatismen min, men kostholdet har mye å si. Jeg har mye mer energi av å spise ren mat, og kroppen min føles mye bedre.
 
 
Jeg får ofte spørsmål om om det ikke er kjedelig å spise det samme til middag dag etter dag. Nei, det er det ikke, for det enkleste er det beste. Personlig liker jeg å ha det enkelt og greit. Det er latterlig mye mat som skal spises, og jeg må dele opp lunchen og middagen i to for å være sikker på å få i meg all maten.
 
 
Min kostholdsplan er tilpasset meg personlig med kalorimengde og makroer (næringsstoffer). Coachen Christian ville at jeg skulle øke på litt med kalorimengde på maten min. Da han sa det, merket jeg at jeg ikke var helt klar for det. Redselen for å bli så tjukk som jeg var ligger bak i hodet mitt.
 
 
Jeg må jobbe 100% med meg selv, og stole på at maten jeg spiser ikke gjør meg overvektig igjen. Det er først etter at jeg ble med i Team Jeg Liker online kull 10, 11 og 12 at jeg vet hvor viktig det er å få i seg de riktige næringsstoffene (makroene), og gjennom min tid i Team Jeg Liker online kull 10, 11 og 12 har jeg økt kalorimengden sakte men sikkert. Det gjør at jeg får jobbet med hodet mitt underveis i prosessen. Derfor er jeg kjempeglad for at jeg fortsetter å bruke Christian som online coach 🙂 Hann er kjempeflink 🙂
 
 
Jeg kommer til å savne Anette Marie som teamleder, for hennes varme og omsorg er kjempeherlig <3 🙂
 
 
Innerst inne vet jeg at hvis jeg skal klare å bygge mere muskler må jeg ligge høyere på kalorimengden. Bygge muskler er et av hovedmålene mine, og man er aldri for gammel til å bygge muskler 🙂
 
 
På min YouTube-kanal: https://www.youtube.com/user/Nadina1708 har jeg laget en vloggserie som jeg kaller for “Aldri For Sent”. Her får dere bli meg med på min hverdag i å finne balansen med trening og diett 🙂 Jeg har lagt ut 15 vlogger siden jeg begynte. Min siste vlogg kan dere se her: https://www.youtube.com/watch?v=yFRSxOw0CVg&list=PLu1XYdeEz0mFR0Xg30SivhdtwY-YGaPIz&index=15&t=2s
 
 
Dere er hjertelig velkommen å trykke “subscribe” (følge) på YouTubekanalen min, og dere er hjertelig velkommen til å kommentere. Setter kjempestor pris på kommentarer fra dere 🙂
 
 
Dere kan også følge min livsstilsinstagram som heter for: “aldri_forsent”.
 
 
I morgen onsdag 14.10.2020 er det kun kardio som står for tur. Hvis det er oppholdsvær går jeg en kardiotur ute, men hvis det regner går jeg kardio på tredemølla på treningssenteret.
 
 
Torsdag 15.101.2020 har jeg egentrening (underkropp) til fysioterapeut. Pga koronaepedemien må vi som har egentrenig komme faste dager å trene. Da trener jeg underkropp når jeg er der siden jeg fort får betennelse i hæler og ankler. Jeg kjører også slyngetrening siden skulderen er litt betent.
 
 
Har lyst til å dele noen bilder som jeg har tatt av maten jeg spiser og andre bilder. Jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Til frokost spiser jeg alltid havregrøt, og havregrøten metter når man skal trene 🙂

 
 

Litt av lunchen jeg spiser er knekkebrød. Litt senere tar jeg gjerne en skyr, yoplait yoghurt eller ett egg.

 
 

Bruker å lage cottage cheese rundstykker. Her er ingrediensene jeg bruker 🙂 De er kjempegode, og mettende 🙂

 
 

Bland egg og cottage cheese sammen i en bolle og det tørre (havregryn og bakepulver) i en annen bolle.

 
 

Bland sammen alt.

 
 

Lag rundstykker med en skje og sett dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på midterste rille på 200 grader i ca. 15-20 minutter.

 
 

Kylling til middag er aldri feil 🙂

 
 

Speltlompepizza er kjempegodt 🙂 Jeg har først på sukkerfri ketchup, philidelphiaost light, kokt skinke, paprika og ruculasalat. Stekes i stekeovnen på midterste rille på 200 grader i 10-12 minutter.

 
 

Omelett er kjempegodt til middag. Det bruker jeg å ha når jeg skal på korøvelse.

 
 

Til kveldskos er en av favorittene mine sukkerfri gele med yoplait dobber 0% med vaniljesmak over. Det er kjempegodt 🙂

 
 

Mager cottage cheese blandet med proteinpulver med salt karamellsmak toppet med bringebær tint i mikro er kjempegodt, og det anbefaler jeg på det varmeste 🙂

 
 

Det å dele slike bilder ligger langt inne for meg, men jeg gjør det likevel nå. Med hånden på hjertet er jeg kjempefornøyd at jeg klarte å gå ned i vekt med kostholdsendring og trening. Det var tøft underveis, og spurte fastlegen min om jeg kunne få slankeoperasjon. Fastlegen min heiet meg fram, og han hadde tro på at jeg kom til å klare å gå ned uten slankeoperasjon. Mannen min, familien min og mine gode venner var 100% støttende hele veien 🙂 Mitt motto er: “Det er aldri for sent”, og alder er ingen hindring for å begynne å ta vare på kroppen sin. Med hånden på hjerte har jeg det mye bedre enn jeg hadde for 4 år siden. I mai 2016 (en måned før jeg begynte min livsstilsendring) følte jeg meg fanget i egen kropp, og alt var tungt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “OKTOBERHVERDAG OG MATEN JEG SPISER PÅ KOSTHOLDSPLANEN MIN :)

 1. Råkost å lese blogginnlegget ditt snuppa mi;)) Det er råbra at medisinen for eksemet har virket. Da jeg traff deg i høstferie så jeg at huden din var mye bedre enn hva den har vært.

  Jeg synes det er råbra at du har en coach som har erfaring på kosthold. For du må ikke bli tynnere nå. Og du har ingen grunn til å være redd for at du skal legge på deg. Jeg er sikker på at du er så bevisst på at du ikke skal legge på deg at du vet å begrense deg. Og husk på at du er mye mer i aktivitet nå enn hva du har vært. Nå trenger du flere ganger i uka og går turer.

  Du skal være råstolt over at du klarte å gå ned i vekt. Åååhhh herlighet for en jobb du har gjort;)) Og jeg forstod tidlig at du kom til å klare å gå ned i vekt. Herregud sååå stolt jeg er av deg;))

  Jeg har hørt at det å spise ren mat er godt for kroppen. Maten du spiser ser rågodt ut;)) Og jeg prøvde å lage en sånn pizza etter jeg fikk tips fra deg. Den var rågod;))

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg <3 🙂 Jeg er kjempeglad for det jeg også. Skal fortsette med medisinen lengre.

   Er kjempeglad for at jeg har en coach som har over 20 års erfaring med kosthold og trening. Jeg har jo en vedlikeholdsplan hvor ingen matvarer er forbudt. Hvis jeg vil ha en sjokolade en lørdag så kan jeg fritt regne det inn på planen. Ikke noe er "fy-mat". Jeg skal kun stabilisere vekta nå, og bygge muskler på trening.

   Jeg er kjempestolt, og det sier jeg til meg selv. Det er så mye lettere for meg , og kroppen min har det mye bedre nå enn på mange år 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag Else Marit-vennen <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Du står på og jobber ser jeg. Jeg bøyer meg i støvet for jobben du har gjort og gjør. Du er beviset for oss som er voksen at det går an å endre livsstil å gå ned i vekt med hjelp av trening og kosthold <3

  Kostholdet har mye å si på helsa generellt, og for dere som er reumatikere er det viktig å tenke på hvordan kostholdet er. Jeg har hørt at ren mat er fint for kroppen å spise.

  Det er fint at du velger å ha en coach som følger deg opp med kosthold, og stol på dietten coachen din setter opp til deg. Jeg skjønner at du er redd for å legge på deg igjen. Det skal du ikke være, og det har du ingen grunn til kjære deg <3

  Jeg synes maten du deler bilder av ser nydelig ut 🙂 Nam 🙂

  Du får ha en riktig fin kveld 🙂

  Go'klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig og støttende kommentar fra deg <3 🙂 Setter kjempestor pris på det 🙂

   Det har jeg hørt flere som har sagt til meg, og hvis jeg kan motivere andre voksne til å endre livsstil så er det kjempekoselig 🙂 Aldri for sent å endre livsstil, og bli en sunnere utgave av seg selv 🙂

   Ren mat har mye å si for kroppen min, men hvis jeg får servert noe annet borte så spiser jeg det. Jeg er ikke fanatisk 🙂 Selv skal jeg finne balansen min, og det må jeg regne med 1 1/2 - 2 år etter vektnedgang for at kroppen godtar vekta. Jeg veier gladelig maten fremover, for det hjelper meg til å få i meg de næringsstoffene kroppen min trenger.

   Er kjempeglad for at jeg har coachen som jeg har, for han har over 20 års erfaring. Stoler 100% på ham, for kostholdsplanen min er lagt opp til meg personlig med min kalorimengde og makroer jeg skal ha ut fra mitt behov.

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge