EKSTREMISME OG KONSPIRASJONSTEORIER ER EN SKUMMEL KOMBINASJON!

Riktig godt nytt år kjære blogglesere, bloggvenner og følgere! Første uken i januar 2021 går mot slutten. Uka har gått fort. Synes at en uke kun består av mandag og fredag.
 
 
Hos oss har vi hatt det kaldt. Det har vært helt ned mot minus 11 grader på det kaldeste. Været er kjempefint med sol og klart vær. Det er kjempeherlig 🙂 Jeg legger merke til at vi allerede har fått det lysere. 18.12.2020 så jeg på klokka. Den var da 15.45, og det var mørkt ute. Søndag 03.01.2021 så jeg på klokka ca.kl.16.00, og det var ikke helt blitt mørkt ute. Det er kjempeherlig 🙂 Vi går mot lysere tider 🙂 I februar vil vi merke det godt hos oss 🙂
 
 
Denne uken har vært en rar uke. Med tanke på den økende koronasmitten i landet var det på tide at det kom nye tiltak, men personlig mener jeg at tiltakene kunne blitt satt i gang da de så hvilken vei det gikk.
 
 
Jeg er helt enig i at det ikke skal være alkoholservering. Det er når folk får litt innabords at meteren man skal overholde blir til cm. Da mister folk sine hemninger.
 
 
Her i Trondheim er bemannede treningssentre åpen, men kravet Trondheim Kommune stiller er at de skal være bemannet. De som har vakt vasker ofte alle overflater. Vi må bruke munnbind inn og ut av senteret og når man sitter i vrimleområdet. Alle skal holde 2 meter avstand. Det er adgangsbegrensning. På det treningssenteret jeg trener på er det plass til 40 stk. samtidig som kan trene. Vi skal vaske apparater og før og etter bruk, og vaske hendene våre med antiback under trening. Trondheim Kommune sin begrunnelse for å holde treningssenteret åpen er fordi de overholder Trondheim Kommune sine retningslinjer og lover når det gjelder smittevern. Vi medlemmene har et stort ansvar for å hjelpe treningssenteret slik at de kan få holde åpent.
 
 
Jeg støtter regjeringens ansvar med å ikke møte noen andre de ukene her. Søsteren minn og jeg er enige om at vi venter med å besøke vår mor på sykehjemmet til etter 18.01. Vi får beskjed på telefonen hvordan det går med henne. Til uken eller neste uke skal min mor vaksineres, og det blir kjempegodt for henne. Da kan vi etter hvert åpne opp for at våre ektefeller får lov til å bli med på besøk.
 
 
I forbindelse med covid-19 ønsker regjeringen å be Stortinget om lov til å få en lov om portforbud. Ser noen få bloggere og mennesker i samfunnet som mener at dette er ment som en trussel ovenfor oss nordmenn. Dette er slett ikke en trussel, men snarere som et hjelpemiddel! Regjeringen ønsker et nødhjelpemiddel hvis koronasmitten blir så alvorlig at det blir stort press med overfylte sykehus, og vanlige smitteverntiltak ikke fungerer. Jeg tviler sterkt på at myndighetene setter inn portforbud uten særlig gode grunner bare for å overvåke oss. De som tror på slike konspirasjonsteorier og skremselspropaganda må mer enn gjerne gjøre det for min del, men hold disse udokumenterte konspirasjonsteoriene for dere selv, og sjekk fakta før dere deler vilt om dere med slikt vrøvl!
 
 
Onsdags kveld ble vi vitne til at Senatet i Washington DC ble angrepet! Ytterliggående republikanere som støtter Trump og som støtter konspirasjonsteorier tok seg helt inn i Senatet. Donald Trump hadde sagt at de sammen skulle gå mot Senatet. Noen av de som tok seg inn i Senatet var QAnon som tror på QAnon-konspirasjonsteorien.
 
 
“Tilhengere av teorien hevder at president Donald Trump leder en hemmelig krig mot en global kult av Satan-dyrkende pedofile politikere og næringslivsfolk. Konspirasjonsteorien inneholder også en rekke antisemittiske elementer”. Kilde: https://www.dagbladet.no/nyheter/sjamanen-som-ledet-trump-mobben/73253410
 
 
Det var sjokkerende scener vi var vitne til, og dette var rett og slett et angrep på Amerikas demokrati!
 
 
Helt siden presidentvalget i november 2020 har Donald Trump sagt at stemmene er stjålet, og at han er den som har vunnet valget. Det vitner om en vrangforestilling ut av en annen verden, og han har oppført seg svært kritikkverdig. Måten Donald Trump har taklet at han tapte valget kan sammenliknes med en 6 åring som taper i kortspill.
 
 
Han fremtoning og oppførsel har blitt verre og verre i løpet av de 4 årene han har regjert som president, og hans oppførsel minner meg om en bølle!
 
 
I etterkant av presidentvalget har Donald Trump prøvd på å underkjenne valget. Det har luktet svidd av hele Donald Trump sin oppførsel, og han er ingen verdig president!
 
 
Begeret ble nådd da han oppfordret til vold når han sa at de sammen skulle gå til Senatet. At en president oppfordrer til noe slikt er under en hver kritikk! Han undergraver rett og slett demokratiet. USA er et demokratisk land. Det vil si at det er velgerne som bestemmer hvem som skal styre landet. Ved presidentvalget i november 2020 var det demokratene som vant, og Joe Biden blir USA sin neste president. Det er USA sin befolkning som har stemt enten Donald Trump liker det eller ei!
 
 
Det at Donald Trump oppfordret sine tilhengere til å gå mot Washington D C er noe av det verste en sittende president kunne få seg til å gjøre, og tilhengerne til Donald Trump er villige til å gå over lik for det de brenner for. Ved dette så har Donald Trump undergravet demokratiet, og han framstår som en diktator. Det i seg selv er meget alvorlig, og han er en stor skam for hele USA.
 
 
Jeg trodde virkelig ikke mine øyne da jeg så nyhetssendingene på onsdagskveld av hva som skjedde, og det som skjedde tror jeg viser republikanske partiet i oppløsning, og det ene og alene takket være Donald Trump
 
 
På fredagsmorgen fikk vi se en ny tale som Donald Trump hold. Det var tydelig at han var tvunget til å holde talen, og det lyste falskhet på lang vei av det han sa!
 
 
I kjølevannet av hendelsen onsdag kveld har Donald Trump blitt utestengt fra Twitter. Det er til pass for ham. Min mening er at han har misbrukt twitter til skummel propaganda! Så kan det diskuteres om hvorvidt ytringsfriheten hans har blitt kneblet ved at han har blitt utestengt. Min mening er nei, for når han ber sine tilhengere at sammen skal de gå til Washington D C så oppfordret Donald Trump til vold, og da gjorde twitter rett i å stenge ham ute. Donald Trump skader demokratiet, og det skal ikke en president gjøre!
 
 
Det siste er at Donald Trump har sagt at han ikke vil være tilstede ved innsettelsen, men det tror jeg er like greit for Joe Biden. Er likevel redd for hva de gærne tilhengerne og konspirasjonsteoretikerne kan finne på. De viser at de er skumle til å gå over lik for det de brenner og tror på 🙁
 
 
Heldigvis så sa de fleste statsledere i fra om hva de mente om Donald Trump sin oppførsel da han oppfordret tilhengerne sine til opprøret!
 
 
Nå må Joe Biden samle USA som Nasjon for de skadene som Donald Trump har gjort de siste månedene. Nå politikerne i USA kjempe for at ekstremisme og konspirasjonsteorier ikke ødelegger demokratiet, og det Amerikanske folk må kjempe for at ekstremisme og konspirasjoner ikke skal vinne!
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “EKSTREMISME OG KONSPIRASJONSTEORIER ER EN SKUMMEL KOMBINASJON!

 1. Fint skrevet snuppa mi;))

  Det har vært en rar uke. Og det er jeg enig med deg i. Jeg trodde aldri at håndsprit skulle bli en del av min lærerhverdag som det har blitt i løpet av disse månedne her. Horfor kunne ikke myndighetene sette inn tiltak før jul? Jeg fatter det ikke. Det var jo før jul at folk var på julegaveinnkjøp. Og det var mye folk i butikkene på julegavehandel i hele desember.

  Jeg får så mye ubegrunnede konspirasjosteorier på chaten på facebook som folk sender.De sender det ukritisk rundt til facebookkontaktene sine. Og det virkere som de ikke tenker over hva de sender videre. Jeg sender det ikke videre. Det er på tide at folk begynner å sjekke når de får ubegrunnede artikler på chatten på facebook.

  Jeg forstår myndighetene godt at de vil ha lov til å gi oss portforbud om situasjonen skulle bli kritisk. Hvis smitten fyker i været blir sykehusene overbelastet. Og da må noe gjøres. Da hjelper det ikke med sånne smitteverntiltak vi har nå.

  Æsj! Donald Trump. Forferdelig mann. Det var skremmende da tullingene stormet senatet. Og det som skjedde er et tydelig bevis på at ekstremisme og konspirasjonnsteorier er skumle saker. Angrep på et demokrati er alvorlig. Og det kan sammenliknes med å drepe ytringsfriheten.

  La nå Donald Trump bli glemt for alltid. Den mannen er farlig for USA og hele verden.

 2. Dette var et flott blogginnlegg som du har skrevet 🙂 Forrige uke var absurd med alt som hendte. Først raset i Gjerdrum, så nye smitteverntiltak og til slutt stormigen av senatet.

  Jeg er enig i de nye smitteverntiltakene. Nå er det på tide at folk forstår alvoret og bidrar til å få smitten ned. Ingen kan være egoister i en slik pandemi. Vi får håpe at smittetallet går ned. Jeg fryker for at smittevernstiltakene utvides for å være på sikre siden.

  Æsj. Donald Trump er en bølle. Jeg håper de kan få til en riksrett på ham slik at vi slipper å se den bølla i det hvite hus igjen.

  Det er skummelt med ekstremismer som tror på konspirasjonsteorier, og det skremmer meg. Jeg liker ikke tanken på at det finnes folk i Norge som støtter disse. De som vil må gjerne få støtte republikanerne, men ekstremisme hører ingen steder hjemme.

  Du må ha en riktig fin ettermiddag 🙂

  Go’klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for en kjempefin kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Da de så hvilken vei det gikk så burde de sett inn tiltak før det gikk for langt. Nå er jo smitten her i Trondheim gått ned, og jeg krysser alt for at det holder seg. Likevel er vi kjempeheldige som bor her i Trondheim som får lov til å trene på treningssenter og leve nesten normalt. Selvsagt savner jeg å møte koret mitt fysisk, men på nett er bedre enn ingen korøvelse. Håper bare folk er flinke til å følge de retningslinjene.

   Endelig har Donald Trump gått av, og jeg krysser alt jeg har for at han får en dom slik at han aldri kommer tilbake til presidentstolen.

   Ekstremister og konspirasjonsteoretikere er skumle, og de lever i sin egen verden som ikke stemmer over ens med oss andre! Skumle saker når slikt får rotfeste som det har gjort! Hadde en facebookvenn (ikke nær venn) som jeg måtte slette som venn som støttet slike konspirasjonsteorier. Hun gikk rett i strupen på meg og flere andre av mine facebookvenner når vi skrev noe negativt om Donald Trump!

   Helt i orden at de støtter Donald Trump, men respekter andres meninger!

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld <3 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge