KJEMPEHERLIGE MAIDAGER OG VÅR 😍

Tirsdag 09.05.2023, og mai er godt i gang. Akkurat nå har vi noen kjempeherlige dager med varmere vær og lettskyet pent vær. Det gjør virkelig våren magisk 😍 Dag for dag ser man forandringen i naturen. Nå har knoppene på trærne begynt å bli grønne, flere vårblomster har vokst opp og løvetannen har kommet 😊 Det er meldt bra vær noen dager fremover.
 
 
Uken begynte med ukas første treningsøkt (helkropp) hos fysioterapeut i går. Det gikk kjempefint 😊 Formen var mye bedre enn hva den har vært, og jeg hadde mer overskudd på trening.
 
 
Nå har jeg fått beskjed fra fysioterapeut om å ta en ukes styrketreningsfri i måneden for å la kroppen hvile, og for å hente overskudd. Akkurat dette med en uke styrketreningsfri er så nytt for meg, og jeg kjenner et snev av dårlig samvittighet. Dårlig samvittighet for hvem? Meg selv. Jeg er redd for å skuffe meg selv og andre med en slik friuke. Kjenner jeg er livredd for å falle tilbake til et inaktivt liv som jeg hadde.
 
 
Fysioterapeuten sa noe til meg, og det var at det å ta en uke styrketreningsfri er ikke det samme som å bli inaktiv. På de ukene jeg tar styrketreningsfri så skal jeg heller fokusere på å gå rolige turer uten mas og jag etter pulsmåling og kondisjonstrening. Da vil fysioterapeuten at jeg skal være mer tilstede i meg selv, og nyte det å gå en tur for kosens og opplevelsens skyld.
 
 
Derfor reiser jeg på hytta i morgen. Hjemme i Trondheim blir fort turene mine preget av å gå turer på tid, og jeg blir så besatt av å gå fortest mulig slik at jeg blir opphengt i tiden jeg går på. På hytta kan jeg gå turer hvor jeg kan fokusere på det som skjer rundt meg. Da kan jeg gå for å nyte en vakker natur og et idyllisk område nære sjøen. Ikke minst kan jeg senke skuldrene mine. Jeg kan slappe av på en helt annen måte når jeg er på hytta. Da må jeg ta styrketreningsfri uten å få den dårlige samvittigheten. Det er den dårlige samvittigheten når jeg skal ta en uke styrketreningsfri som jeg får jeg nå må jobbe med fremover.
 
 
Jeg tar med godpusejenta Nadina på hytta. Mannen min kommer etter på fredag. Det er meldt bra vær, og da er det godt å bruke helgen på hytta 😊
 
 
Kommer til å ta med meg speilreflekskameraet mitt for å fotografere, og jeg har et mål for meg selv. Målet er at jeg skal lære meg å være mer tilstede samt pushe mine kreative evner som å skrive dikt. Har alltid likt å skrive dikt, og på hytta er et område hvor jeg blir fort inspirert til å skrive dikt.
 
 
Fysioterapeut og fastlegen sier at dersom man skal trene for å ivareta god helse for alderdommen er det ingen vits i å trene 4 dager i uka + 1 1/2 times kardiogåing hver dag. Da holder det med 2 helkroppsøkter + en lett overkrop/skuldre/bryst-økt samt gå intervaller på tredemøllen og 1-2 dager turgåing. Når man har en kronisk sykdom som jeg har med reumatisme trenger kroppen lengre tid til å hente seg inn igjen etter en styrketreningsøkt.
 
 
Når det gjelder blodprosent og jernlageret så kan det tyde på at det går oppover. Jeg tar jevnlig blodprøve til hudlegen siden jeg går på en hudmedisin. Jeg var hos hudlegen 04.05.2023, og jeg spurte ham om han ville ta med jernlageret og blodprosenten. Mandag fikk jeg svar, og det viser seg at verdiene er på tur oppover 😊 Akkurat det merker jeg på kroppen, og jeg merket det på de siste treningene 😊 Det er kjempeherlig 😊
 
 
I kveld er det 1. semifinale i Eurovision Song Contest. Er spent på hvordan det går for Norge. Håper og krysser fingrene for at Norge komme videre til lørdagens finale. Det blir litt morsommere å se på finalen på lørdag hvis Norge er med 😊 Er ikke akkurat fan av sangen, men den er fengende på sin måte. Sangen fester seg fort til hjernebarken. Vi får krysse fingre og tær, og vi får heie på Norge 😊
 
 
Har lyst til å dele noen vårbilder med dere. Bildene tok jeg 19.04.2023 da jeg gikk en tur, og 21.04.2023 på hytta vår. Håper dere liker bildene mine 😊
 
 

Skudd på grenene på dette treet mot en skyfri himmel 😊

 
 

Bare på en uke var det kommet flere hvitveis i et bakkepartiområde langs turruta mi 😊

 
 

Hvitveis er kjempeherlig vårtegn 😊

 
 

Rakler på grenene på treet var også kommet lengre på en ukes tid 😊

 
 

Skuddene på grenen på dette treet også hva kommet lengre på en uke 😊

 
 

Utsikt mot fjorden ved hytta vår 😊

 
 

Båthavna nedenfor hytta vår 😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...