SLIKT SKAL IKKE FOREKOMME!

Dette leste jeg på vg.no for dag:
 
 
http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=10036037
 
 
Dette viser et eksempel på hva andre bloggere kan få seg til å gjøre når det ikke finnes noe form for kontroll. Ta f.eks her på blogspot. Alle vi som blogger må registrere oss med en eksisterende mailadresse som vi må bekrefte før vi får tatt i bruk bloggen vår. Det andre er at det finnes rapporteringsknapper hvor vi kan rapportere hvis vi ser blogger som går over streken.
 
 
Hva tenker slike mennesker på når lager en blogg hvor de henger ut andre personer offentlig med fullt navn? Jeg tror ikke de tenker i det hele tatt, og de tenker ikke over at alt som blir foretatt på no.domener automatisk blir lagret i datatilsynets arkiver. Heldigvis slettet bloggeierne bloggen sin selv, men bloggen ligger fortsatt godt lagret. På blogg.no er det alt for lett å åpne seg såkalte “mobbeblogger” med formål på å henge ut enkeltpersoner eller grupper av bloggere. Når disse bloggerne får nok pepper av andre bloggere blir disse mobbebloggene slettet i håp om at bevis skal gå til spille, noe det heldigvis ikke blir takket være datatilsynet!
 
 
Jeg har lest noen stygge blogger på blogg.no som jeg har reagert med avsky på å lese! I det siste har jeg lest at en god del bloggere er oppgitt over at de ansvarlige på blogg.no ikke gjør jobben sin ordentlig. Flere har fortalt at de har sendt mailer til de ansvarlige på blogg.no hvis de har oppdaget en blogg som går langt utenfor hva som kalles for etiske normer og verdier. Flere bloggere er kjempeirriterte og sinte fordi de føler at blogg.no overser klagene deres! Har ikke de ansvarlige på et bloggsted ansvar for at mobbing, trakasering og sjikanering ikke skjer?
 
 
Jeg er glad for at media setter søkelys på slik bloggoppførsel, for det er alt for lett å være feig bak et tastatur. Jeg har selv lest noen stygge trusler som noen bloggere har fått på sine blogger inne på blogg.no. På en blogg var det en feig anonym som ba bloggeier ta livet av seg fordi hun var så stygg! Ville den feige anonyme bedt en person om å ta livet av seg ansikt til ansikt? Det tviler jeg på! Siden den anonyme feigingen hadde mulighet til å fremstå som anonym på vedkommendes blogg trodde han/hun sikkert at han/hun var tøff! Det som er trygt på blogg.no er at man kan se ip-nummeret til de som kommenterer på bloggene der inne, og det gjør man ikke her på blogspot.
 
 
På blogspot f.eks. har de andre sikkerhetstiltak som fører til at dette er et trygt bloggsted:
 
 
1) Vi kan velge å sette godkjenning på alle kommentarer som våre lesere skriver til oss.
 
 
2) Vi kan velge at de som kommenterer på våre blogger skal ha en googlekonto. Det fører til at vi slipper unna mange stygge og usaklige kommentarer på våre blogger, for de som ønsker å skrive en stygg kommentar på en blogspot blogg som krever googlekonto orker ikke å registrere seg for å skrive en stygg kommentar.
 
 
3) Vi på blogspot har mulighet til å lukke bloggen vår for kun inviterte lesere.
 
 
Jeg tror blogg.no nå gjøre noe for å sikre bloggstedet slik at de som blogger der inne kan føle seg sikker på at de slipper å motta stygge og sårende kommentarer, eller at slike mobbeblogger som den vg.no referer til blir opprettet. Hvis blogg.no f.eks hadde krevd at bloggbrukerne måtte registrere mobilnummeret sitt for å få åpnet en blogg er jeg nokså sikker på at mye av mobbeproblemet på blogg.no hadde minket. Så lenge at hvem som helst kan oppgi en fake mailadresse på blogg.no for å opprette en blogg, vil det også forekomme mobbing der inne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...