ER VOKSNE GODE FORBILDER PÅ BLOGG NÅR DE VELGER Å PUBLISERE HETSEKOMMENTARER?

Les denne kommentaren på bildet under:

Når dere nå ha lest denne kommentaren, regner jeg med at de aller fleste får hakeslipp, og de aller fleste oppegående bloggere og lesere synes denne kommentaren går langt over streken, og går i klar retning av personangrep!

Ut fra kommentaren ser vi med det blåtte øye at den er rettet mot èn navngitt person og andre ikkenavngitte personer. “En som har fulgt med i mange år” går ikke av veien for å trekke frem negative beskrivelser av utseende til de han/hun vil sverte og såre. Formålet fra “En som har fulgt med i mange år” sin side er bevisst å sverte og såre når han/hun skriver en slik type kommentar.

Jeg synes dette er en feig måte å ytre seg på i andres kommentarfelt, og særlig når “En som har fulgt med i mange år” opptrer under å være anonym!

Noen vil kanskje si: “Det er mange med det navnet, og så lenge andre navn ikke er nevnt kan det gjelde hvem som helst!” Det er ingen unnskyldning!

Mottakerne en slik type kommentar, vet kjempegodt at kommentaren er myntet på dem, og en slik type kommentar sårer den som blir omtalt på den nedlatende og stygge måten som “En som har fulgt med i mange år” gjør!

Denne kommentaren er et utmerket eksempel på at skittkasting og nettmobbing på blogg faktisk forekommer!

De fleste vil nå kanskje tro at denne kommentaren ble skrevet hos en av de yngre bloggerne, men dessverre nei 🙁

Denne kommentaren var postet hos en blogger som tilhører aldersguppen 40 +!

Bloggeren hvor kommentaren fra “En som har fulgt med i mange år” hevder å være totalmotstander av mobbing…. Vedkommende 40 + blogger har kommentarkontroll på bloggen sin, og slipper kun igjennom kommentarer fra de leserne som er enige med det bloggeren skriver. Kritiske kommentarer slippes ikke igjennom kommentarkontrollen!

Den ene som “En som har fulgt med i mange år” omtaler med navn (min gode bloggvenninne) i kommentaren sin, ble såret og lei seg over personangrepet som ble rettet mot henne og flere andre. Min bloggvenninne postet en kommentar hos denne “40 + bloggeren” for å fortelle at hun var såret og lei seg!

Her er kommentaren som hun postet:

Jeg har personlig fått tillatelse fra min bloggvenninne til å offentliggjøre denne kommentaren som hun som ble såret postet på bloggen til “40 + bloggeren”.

Kommentaren ble ikke godkjent av “40 + bloggeren” som hadde publisert kommentaren fra “En som har fulgt med i mange år”!

Jeg er helt enig med min bloggvenninne at “40 + bloggeren” er like mye med på å godta og akseptere nettmobbing når han/hun velger å godkjenne den typen kommentar som “En som har fulgt med i mange år” skrev!

Er det slik voksne bloggere ønsker å fremstå at vi godtar å motta slike kommentarer med innhold preget av personangrep rettet mot andre?

Jeg synes det er flaut og pinlig når jeg leser en slik stygg kommentar som det “En som har fulgt med lenge” postet på bloggen til “40+ bloggeren”! Særlig med tanke på at “40+ bloggeren” mange ganger har ytret at han/hun er totalmotstander av mobbing!

Vi voksne bloggere skal være gode forbilder for de yngre bloggerne!

Spørsmålet jeg stiller i denne sammenhengen er: “Er vi bloggere over 40 år gode forbilder for de yngre bloggerne når man velger å publisere en slik type kommentar som “En som har fulgt med i mange år” skrev”? Svaret mitt er klar nei!

Signalene vi sender til de yngre bloggerne er at vi legitimerer og godtar at nettmobbing er greit, og slik skal det ikke være!

Vi voksne bloggere (ikke bare vi voksne, men alle bloggere) har faktisk et ansvar for hva vi publiserer av innlegg og kommentarer på bloggene våre.

“Hvorfor det? Har vi ikke ytringsfrihet?” Jo selvfølgelig har vi ytringsfrihet, men når ytringsfriheten går over streken, og utarter seg til å bli personangrep rettet mot personer, rettet mot utseende til personer, negative ytringer rettet mot etniske grupper og folkeslag, negative ytringer rettet mot religiøse og politiske organisasjoner har vi voksne bloggere et ansvar for å stoppe stoppe disse negative ytringene!

Hvordan kan vi få til å stoppe dem?

På mange bloggplattformer finnes det noe som kalles kommentarkontroll. Det vil si at man har en innstilling på bloggoppsettet sitt som stopper alle innkommende kommentarer, og bloggeier må godkjenne kommentarene før de blir publisert på bloggen. I disse tilfellene fungerer bloggeieren som en slags ordstyrer.

Som leser av andres blogger, synes jeg det er mye tryggere å kommentere på blogger hvor bloggeier har kommentarkontroll.

Nå ble kommentaren til “En som har fulgt med i mange år” publisert på bloggen til en blogger som allerede har kommentarkontroll. “40+ bloggeren” burde ikke “40+ bloggeren” godkjent kommentaren! Etter min mening var det bevisst at “40+ bloggeren” publiserte kommentaren fra “En som har fulgt med i mange år”! “40+ bloggeren” burde ha skjønt at en slik type kommentar kom til å såre de som ble omtalt i kommentaren! Likevel valgte “40+ bloggeren” å godkjenne kommentaren.

Jeg mener det er tankeløst og stygt gjort, og voksne bloggere generelt skal vite at slike kommentarer sårer mottakerne!

Vi er langt fra gode forbilder for de yngre bloggerne når vi godtar å publisere slike personangrepskommentarer som den kommentaren “En som har fulgt med i mange år” skrev! Det skal vi holde oss for god til!

Jeg tror faktisk det er vi voksne bloggere som har mye å lære av de yngre bloggerne!

Liknende kommentarer som den “En som har fulgt med i mange år” skrev, ligger offentlig  publisert i kommentarfelt hos noen blogger i gruppen 40+! Det gjør meg som voksen blogger flau!

Det er på høy tid å tenkehvordan vi voksne bloggere i gruppen 40+ fremstår på blogg! Vi er slett ikke noen gode forbilder for de yngre bloggerne!

Selv er jeg totalmotstander av all form for mobbing, og jeg står opp og beskytter den som blir dårlig behandlet. Jeg får vondt inni meg når jeg ser noen blir stygt og dårlig behandlet! Det har ikke alltid vært populært mottatt av de som er mobbere! Akkurat det bryr jeg meg ikke om!

Jeg har et forslag til alle voksne bloggere (og selvfølgelig bloggere for øvring), og det er å bli med i en kampanje om å stoppe nettmobbing, stoppe stygge kommentarer som blir postet i kommentarfelt og stoppe skittkasting som på kommentarfelt! Slikt skal vi ikke akseptere av voksne bloggere!

  

Kopier dette bildet hvis du ønsker å være med på å stoppe uønskede, stygge og sårende kommentarer i kommentarfelt! Bildet er lånt fra denne nettsiden: https://digitaltmuseum.no/011085439615/ikke-mobb-kameraten-min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 thoughts on “ER VOKSNE GODE FORBILDER PÅ BLOGG NÅR DE VELGER Å PUBLISERE HETSEKOMMENTARER?

 1. Utrolig godt og reflektert innlegg! Det enkelte får seg til å skrive til andre er forkastelig, og jeg tar avstand fra all drittkasting spesielt her på blogg.no. Som blogger er du ikke bare ansvarlig for hva du skriver men også for de kommentarene du godkjenner.

  I mine øyne er ikke dette bare mobbing men også trakassering. Det er ulovlig og kanskje burde man anmelde slike ting bare for å statuere et eksempel på hvor ansvarligheten ligger.

  Nei, flere av de voksne bloggere er ikke gode forbilder, på noen måter. Så de burde man fremstille som dårlige eksempler når det tar så avgårde som det du viser til. Skamme seg! Dette er en ukultur ingen burde godta. Hvordan skal vi få bukt med slikt blant barn når voksne oppfører seg som idioter, for det må man vel kunne si at dette må være et resultat av idioti!

  Huff! Blir helt matt, og jeg kommer aldri til å gå inn i noen diskusjoner med hverken den ene eller den andre. Min energi legger jeg heller i det virkelige liv. Men dette innlegget måtte jeg bare si noe om, det du skriver er en motbydelig og direkte ondsinnet kommentar!

  Jeg skal selv bli enda strengere på å godta enkelte kommentarer!
  lillja recently posted..Tror du virkelig at du kan vinne? Lik og del…My Profile

  • Lillja: Tusen takk for kjempefint innspill på innlegget mitt! Jeg er helt enig! Den som har skrevet den stygge kommentaren burde virkelig skamme seg, for slike kommentarer skriver man bare ikke! Det er og blir nettmobbing og personangrep i mine øyne, samme om den som har skrevet kommentaren nekter på det!

   Nå har jeg et åpen blogg, uten kommentarkontroll, og jeg har fått inn to virkelig stygge kommentarer som jeg har slettet. Kommentarene var så stygge, og rettet både mot meg og en blogger til, og med beskjed om at vi burde forsvinne fra denne verden. Jeg blokkerte ip-nummeret fra den anonyme som hadde skrevet kommentaren, og siden har det vært stille.

   Hvis det kommer inn kommentarer på bloggen min som inneholder personangrep kommer jeg til å slette dem med øyeblikkelig virkning!

   Jeg synes diskusjonene på din blogg foregår på en kjempefin og god måte, for du godkjenner ikke stygge kommentarer, og da er det tryggere å si sin mening på bloggen din. Du har jo dessverre også fått din dose av stygge kommentarer i forbindelse med noen innlegg.

   Min energi legger jeg i det virkelige liv når det gjelder diskusjoner. Jeg har tatt mitt valg at det er enkelte blogger jeg har sluttet å diskutere på, nettopp fordi diskusjonene kommer ut av kontroll, og det bare blir skittkasting hvis man mener noe annet. Derfor er det bare din blogg jeg tørr å si min mening på.

   Jeg er 100% enig med deg at den kommentaren var motbydelig og ondsinnet!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 2. Tusen takk for enda et flott innlegg. Det er så viktig, så viktig å bekjempe slik styggedom. Jeg tror at mennesker som skriver slike ting ikke har det godt og må bruke kommentarfeltet på å få andre til å føle seg like dårlige. Slikt er bare trist.

  Den som skrev den kommentaren, burde også se på rettskrivningen sin. Her var det mange feil…
  Moffeliten recently posted..Du kommer til å få øynene fulle av vakre tårerMy Profile

  • Moffeliten: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt! Ja det er kjempeviktig, og jeg brenner for å bekjempe slike nettroll. Selvfølgelig koster det å si i fra, for disse anonyme nettrollene som skriver slike ondsinnede og motbydelige kommentarer vil aldri i verden innrømme at de mobber. De skylder på at personen(e) som kommentarene omhandler fortjener det. Det er ingen som fortjener å bli hengt ut på den måten! Ingen!

   He, he, he 🙂 Ja det er også et typisk kjennetegn på slike anonyme nettroll at rettskrivingen deres er bånn i bøtta. Kanskje de ikke har fullført grunnskolen pga dårlig oppførsel?

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Det var veldig bra skrevet og ikke minst viktig å få frem i dagens lys. Sånn oppførsel er så avskyelig at jeg ble helt satt ut. Tusen takk for at dette innlegg som er skrevet av en fantastisk person som deg. Jeg er og så imot mobbing at jeg ikke kjenner meg igjen i noe av det som blir skrevet. Ja jeg er med og støtter altsom har med nettmobbing, stygge,sårende, og ufine kommentarer fra nettroll.
  Tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for dette viktige og kjempegode innlegget.
  Med dette sier jeg god natt og sov godt.
  Klem Gro.

  • Gro: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt vennen! Jeg er helt enig at slik oppførsel som det anonyme nettrollet er avskyelig! Finner bare ikke ord da jeg leste kommentaren!

   Jeg brenner for å bekjempe slike ondsinnede nettroll som herjer rundt på kommentarfelt hos bloggere, og de burde virkelig skamme seg. Vi vet jo at slike anonyme nettroll aldri i verden kommer til å innrømme at de gjør noe galt! De legger skylde over på alle andre enn seg selv. Vi kan bare spekulere i hva som driver slike anonyme nettroll til å skrive slike ondsinnede og stygge kommentarer. De vil nok psyke ut den/de som blir omtalt, og så er de så feige at de må skjule seg bak anonym!

   Jeg brenner for å belyse nettmobbing og presontrakassering på blogg, men dessverre det koster, for de anonyme nettrollene vil alltid vri det til at den/de som blir omtalt har all skyld!

   Heldigvis så er det mange oppegående bloggere som mener at slike kommentarer som det anonyme nettrollet skrev på den bloggen er nettmobbing og personangrep! Den som mener noe annet ser bare ikke problematikken!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Fantastisk bra innlegg! Det er så viktig tema, og det kan ikke gjentas nok. Jeg er sjokkert over det jeg leser, og jeg begriper ikke at noen får seg til å skrive slike kommentarer, og også den som velger å godkjenne en den kommentaren! Når kommentarer går løs å rakke ned på utseende til andre har det gått for langt. Det er ingen tvil i min den kommentaren du viser til er ikke noe annet enn renheklet mobbing.

  Selvfølgelig har bloggere ansvar for alt vi publiserer blogg. Både det vi skriver selv, og kommentarer. Hadde jeg fått inn en slik kommentar ville jeg aldri publisert den!

  Jeg skjønner at bloggvenninnen din ble såret, for jeg ble satt helt ut da jeg leste kommentaren.

  Kjemp videre for rettferdigheten, og du er ei nydelig dame som står opp, og beskytter de som blir stygt behandlet.

  Fin, fin fredag til deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt! Jeg ble også dypt rystet da jeg fikk tilsendt printscreen av kommentaren til det anonyme nettrollet! I mine øyne synes jeg kommentaren regelrett var ondsinnet og avskyelig, og det var direkte mobbing og stygg personangrep!

   Ja bloggere har et ansvar, og hvis jeg får inn slike typer kommentarer så blir de slettet med øyeblikkelig virkning! Slike kommentarer vil jeg ikke ha på bloggen min! Heldigvis er jeg forskånet fra å motta slike kommentarer, men jeg har fått inn 2-3 stygge kommentarer som var kjempestygge!

   Ja jeg er brennende opptatt av å belyse temaet nettmobbing, og særlig når det foregår på blant 40+ bloggere. Da skjemmes jeg, for voksne mennesker skal vite bedre enn som så! Det er bare ikke tilgivelig en gang! De skal huske på at det er yngre bloggere helt ned i 12 års alderen som blogger på det nettstedet!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Den kommentaren som er skrevet er ikke noe annet enn det jeg kaller mobbing og hetsing. I himmelens navn og rike. Hvem er det som får seg til å skrive slike kommentarer i andres kommentarfelt? Jeg forstår det ikke, og jeg kommer aldri til å forstå det. Bloggere som godkjenner slike mobbe- og hetsekommentarer er med på å mobbe. Hvis jeg hadde hatt blogg ville jeg aldri i verden publisert en slik kommentar. Det hadde jeg ikke hatt samvittighet til.

  Jeg blir sjokkert og satt ut hver gang jeg leser en slik mobbe- og hetsekommentar, for jeg kan ikke tror hvor fæle folk kan være når de sitter anonymt bak et tastatur 🙁 Den som har skrevet den motbydelige kommentaren har ingen skamvett. Fysj jeg blir sint når jeg leste kommentaren.

  Når voksne bloggere oppfører seg så dårlig på blogg er ikke det gode forbilder for yngre bloggere.

  Voksne bloggere som har vett og samvittighet reagerer på slike kommentarer, og du gjør det eneste rette når du tar opp temaet. De voksne bloggere som ikke skjønner at slike kommentarer er mobbing og hetsing beviser at de er blottet for samvittighet og empati.

  Voksne bloggere skal være forbilder for yngre bloggere, men når de ikke er det er det tragisk.

  Du må ha en fin ettermiddag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt! Jeg er helt enig! Det anonyme nettrollet sin kommentar er ikke annet enn ondskapsfullt og avskyelig! Ja det er og blir nettmobbing samme hvor mye man snur og vender på det! Heldigvis så mener de fleste oppegående voksne bloggere det, og det anonyme nettrollet er ganske i mindretall så det holder! Ingen oppegående støtter slike anonyme nettroll, og de som gjør det er indirekte med på nettmobbing mener jeg 🙂

   Så absolutt ikke! Slike anonyme nettroll er slett ikke forbilder for yngre bloggere, og det er heller ikke de bloggerne som velger å godkjenne slike kommentarer! De er også indirekte med på å godta nettmobbing!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 6. Hærregud! Æg e sjokkert. Ka e det som feila sånne folk som skriv sånne kommentara? Dæm kan ikkje ha det bra med sæg sjøl.

  Æg meina når du skriv en kommentar som e retta mot persona e det personangrep til de grader og det e nettmobbing. Ka folk får sæg tel å skriv og som en feig anonym som ikkje tørr å skriv navne sitt. Æg skjønna det ikkje og æg bli like sjokkert og stum kvær gang æg læs sånne typen kommentara.

  Hvis æg har hatt blogg villa æg aldri i livet lagt ut en sånn kommentar. Æg har villa hatt kontroll på kommentaran sånn at æg kunna ha slætta sånne kommentara. Æg skjønna hvilket bloggsted den kommentaren blei posta. Sekkert på den verste mobbeblogg plattformen som finnes.

  Æg håpa ikkje at den som har skreve den her kommentaren e skreve av en voksen.

  Når voksne blogger godkjenne sånne kommentara meine æg også at dæm støtte nettmobbing. Det e som du sei at alle bloggera har ansvar førr ka som dæm skriv på bloggan sin og kommentara som kjæm inn.

  Æg støtta dæg i å bevisstgjøre at det foregår nettmobbing blant voksne bloggera

  Æg ønska dæg ein fin ettermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

 7. Siri Elise: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt! Hvem er vel ikke sjokkerte når de leser slike forkastelige og avskyelige kommentarer? De aller fleste oppegående bloggere reagerer på slike kommentarer, og takk og lov for det!

  Selvfølgelig er det nettmobbing, og det er også klar personhets! Selv har jeg fått inn noen få stygge kommentarer, og en av kommentarene var rettet mot en annen blogger og meg med beskjed om at vi burde fjerne oss selv fra denne verden! Vedkommende blogger hvor den kommentaren ble postet takket det anonyme nettrollet for kommentaren, og den bloggeren er den som hyler høyest om at mobbing er en uting. Heldigvis og takk og lov er det ingen andre voksne bloggere som tar bloggeren der seriøst.

  Slike anonyme nettroll er ikke et godt forbilde for de yngre, men det er heller ikke voksne bloggere som godkjenner slike kommentarer! De er med på å akseptere nettmobbing!

  Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

  Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 8. Nok en trist lesing å se at anonyme skriver en forferdelig og stygg kommentar i kommentarfelt hos en annen blogger;=( Ja visst er denne kommentaren nettmobbing og personhets! Enhver oppegående og fornuftig voksne blogger vil se kommentaren fra anonym som netthets og personhets.

  Som mange andre som har kommentert på innlegget ditt vil jeg heller ikke godta å få slike kommentarer på mitt kommentarfelt, for jeg har ansvar for hva jeg skriver på bloggen min, og ansvar for de kommentarene jeg får i kommentarfeltet mitt.

  Barna har oss voksne som forbilder, og du har rett i at voksne er ikke gode rollemodeller når de godkjenner kommentarer som inneholder personhets og nettmobbing.

  Jeg er gladelig med på å støtte kampen mot voksne nettmobbere som heldigvis er i fåtall. Vi voksne bloggere må si fra når vi ser slik stygg nettoppførsel. Du skal ikke stå alene i den kampen, og jeg støtter mer enn gjerne. Det viser at du er ei jente med samvittighet og et godt hjerte, fordi du våger å bry deg om andre.

  Ha en fin kveld søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

 9. Catzy: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt! Den typen motbydelig og kommentar som den anonyme skrev på den bloggen er bare flaut og pinlig, og at den bloggeren som godkjente denne kommentaren var en voksen blogger i 40 årene er også flaut å tenke på. Voksne mennesker vet hvor mye en slik type kommentar kan såre den/de som blir omtalt, og derfor mener jeg at den bloggeren burde holdt seg for god til å publisere denne kommentaren fra anonym.

  Hvis noen hadde skrevet et så stygg kommentar på bloggen min, ville jeg øyeblikkelig ha slettet kommentaren. Jeg vil ikke være bekjent av stygge kommentarer i mitt kommentarfelt!

  Her på bloggen min tar jeg jo opp temaer som jeg personlig er opptatt av, og de gangene jeg gjør det følger jeg nøye med for om det kommer inn kommentarer som er på kanten slik at jeg må slette dem. Siden jeg er min egen sjef på bloggen min siden jeg blogger fra mitt private domene, har jeg ansvar for hva jeg skriver, og hva jeg publiserer av innlegg og kommentarer. Det at jeg har mitt eget domene betyr ikke at jeg kan gjøre hva jeg vil, for jeg har noe som heter samvittighet.

  Tusen takk for kjemepgode ord <3 🙂 Jeg blir helt rørt jeg <3 🙂 Er 100% enig med deg. Vi voksne bloggere må stå opp å si fra når vi ser avskyelig og motbydelig bloggoppførsel blant voksne 🙂

  Ønsker deg en kjempefin og god lørdag, og ei kjemepfin og god helg 🙂

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 10. Personlig så ble jeg helt satt ut og rett og slett kvalm da jeg leste denne kommentaren på bloggen der den ble publisert. En sånn kommentar publiserer man rett og slett ikke, og det verste var at blogger takket for kommentaren. Det var jo ikke så vanskelig å skjønne hvem som har skrevet den kommentaren, og hadde man vært i nærheten av denne bloggeren så hadde det vært fristende å kutte internettilgangen til vedkommende. Bloggeren det ble skrevet om er jo en hjertevarm og koselig dame slik jeg ser det, så dette var jo bare tragisk. Håper at vedkommende som skrev kommentaren lærte noe av dette, det er lov å håpe, men jeg er ikke så sikker. Synes det er flott at du skrev dette innlegget for dette her var ikke greit, og som nevnt håper jeg vedkommende blogger forstår dette også. Ha en fin helg Toril 🙂

 11. Lena: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt!

  Jeg er helt enig med deg. Slike avskyelige og motbydelige kommentarer poster man bare ikke, og man takker heller ikke for en slik kommentar! Anonyme nettroll som skriver den slags kommentaren skulle ikke få lov til å ha PC slik jeg ser det!

  Jeg er helt enig. Bloggeren denne kommentaren omhandlet er en kjempeherlig, ærlig og god bloggvenn <3 🙂 Det er ikke første gangen "En som har fulgt med har skrevet en slik type kommentar", for en annen gang skrev vedkommende en kommentar hvor han mente en annen bloggvenninne og meg gjorde verden en tjeneste å fjerne oss fra den! Denne "En som har fulgt med i mange år" har skrevet flere avskyelige og motbydelige kommentarer.

  Jeg skulle ønske at slike anonyme nettroll lærte noe av det, men dessverre ser det ikke ut til at man når inn til dem, for det er alle andre utenom dem selv som har feil.

  Selv brenner jeg for å vise frem at slikt faktisk skjer blant voksne bloggere på som tilhører gruppen 40+!

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

  Purr, purr fra Toril og kattene

 12. Bra skrevet snuppa mi;))

  Æææsj. For en motbydelig og stygg kommentar;(( Hva er det som feiler folk som skriver sånne kommentarer? De kan ikke ha det bra med seg selv. Men det er ingen unnskyldning. Jo mer jeg ser på kommentaren jo mer forbanna blir jeg.

  Som voksen blogger godkjenner du ikke sånne kommentarer. Og du takker ikke for en sånn kommentar. Jeg ville ha slettet en sånn kommentar hvis noen hadde skrevet en sånn kommentar i mitt kommentarfelt. Men siden jeg blogger fra blogspot kan jeg velge å la alle som kommenterer på bloggen min registrere seg med en googlekonto for å få kommentere på bloggen min. Noen få ganger for noen år siden gjorde jeg det.

  Samme hvilket bloggsted du blogger på så har vi voksne bloggere ansvar for ting vi skriver og kommentarer som publiseres. Og det er ikke noe å diskutere en gang. Ingen kan nekte på at kommentaren som du viser til er personhets. Jeg blir fysisk dårlig av å lese sånne kommentarer. For jeg har sånn medfølelse for den som blir omtalt i så negative ordelag.

  Jeg er selvfølgelig med og støtter kampen om å vise at vi bloggere over 40 år setter foten ned for netthets og nettmobbing.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Skjerp dere ansvarsløse og dobbletmoralistiske mødre til tenåringsjenter for hvilke signaler dere sender utMy Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt vennen! Det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂 Jeg synes det er kjempeviktig å engasjere seg i at faktisk netthets foregår blant voksne bloggere i 40 + gruppen, og det er kjempeflaut siden voksne bloggere skal være forbilder for de yngre bloggerne. Det er de ikke når bloggere velger å godkjenne slike kommetarer som den anonyme feigingen skrev hos denne "40 + bloggeren".

   Jeg er kjempeglad for at vi er mange voksne bloggere som tar avstand til slik stygg nettoppførsel. De bloggerene som ikke ser at slike kommentarer er stygg personhets og nettmobbing synes jeg indirekte er med på å akseptere nettmobbing, og da er det viktig å stå opp med å si at dette aksepterer man ikke!

   Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Netthets og nettmobbing skal man ikke akseptere, og det uansett hvor gammel man er! Hvis dette hadde skjedd hos en ung blogger kunne man hatt en forklaring, men når slike avskyelige og motbydelige kommentarer publiseres hos en annen voksen blogger, og den bloggeren takker for kommentaren (se svar fra Lena) da er deg uforståelig for meg på hva det er som driver noen til å skrive slike netthets, og også godta slike kommentarer.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge