ER VOKSNE GODE FORBILDER PÅ BLOGG NÅR DE VELGER Å PUBLISERE HETSEKOMMENTARER?

Les denne kommentaren på bildet under:

Når dere nå ha lest denne kommentaren, regner jeg med at de aller fleste får hakeslipp, og de aller fleste oppegående bloggere og lesere synes denne kommentaren går langt over streken, og går i klar retning av personangrep!

Ut fra kommentaren ser vi med det blåtte øye at den er rettet mot èn navngitt person og andre ikkenavngitte personer. “En som har fulgt med i mange år” går ikke av veien for å trekke frem negative beskrivelser av utseende til de han/hun vil sverte og såre. Formålet fra “En som har fulgt med i mange år” sin side er bevisst å sverte og såre når han/hun skriver en slik type kommentar.

Jeg synes dette er en feig måte å ytre seg på i andres kommentarfelt, og særlig når “En som har fulgt med i mange år” opptrer under å være anonym!

Noen vil kanskje si: “Det er mange med det navnet, og så lenge andre navn ikke er nevnt kan det gjelde hvem som helst!” Det er ingen unnskyldning!

Mottakerne en slik type kommentar, vet kjempegodt at kommentaren er myntet på dem, og en slik type kommentar sårer den som blir omtalt på den nedlatende og stygge måten som “En som har fulgt med i mange år” gjør!

Denne kommentaren er et utmerket eksempel på at skittkasting og nettmobbing på blogg faktisk forekommer!

De fleste vil nå kanskje tro at denne kommentaren ble skrevet hos en av de yngre bloggerne, men dessverre nei 🙁

Denne kommentaren var postet hos en blogger som tilhører aldersguppen 40 +!

Bloggeren hvor kommentaren fra “En som har fulgt med i mange år” hevder å være totalmotstander av mobbing…. Vedkommende 40 + blogger har kommentarkontroll på bloggen sin, og slipper kun igjennom kommentarer fra de leserne som er enige med det bloggeren skriver. Kritiske kommentarer slippes ikke igjennom kommentarkontrollen!

Den ene som “En som har fulgt med i mange år” omtaler med navn (min gode bloggvenninne) i kommentaren sin, ble såret og lei seg over personangrepet som ble rettet mot henne og flere andre. Min bloggvenninne postet en kommentar hos denne “40 + bloggeren” for å fortelle at hun var såret og lei seg!

Her er kommentaren som hun postet:

Jeg har personlig fått tillatelse fra min bloggvenninne til å offentliggjøre denne kommentaren som hun som ble såret postet på bloggen til “40 + bloggeren”.

Kommentaren ble ikke godkjent av “40 + bloggeren” som hadde publisert kommentaren fra “En som har fulgt med i mange år”!

Jeg er helt enig med min bloggvenninne at “40 + bloggeren” er like mye med på å godta og akseptere nettmobbing når han/hun velger å godkjenne den typen kommentar som “En som har fulgt med i mange år” skrev!

Er det slik voksne bloggere ønsker å fremstå at vi godtar å motta slike kommentarer med innhold preget av personangrep rettet mot andre?

Jeg synes det er flaut og pinlig når jeg leser en slik stygg kommentar som det “En som har fulgt med lenge” postet på bloggen til “40+ bloggeren”! Særlig med tanke på at “40+ bloggeren” mange ganger har ytret at han/hun er totalmotstander av mobbing!

Vi voksne bloggere skal være gode forbilder for de yngre bloggerne!

Spørsmålet jeg stiller i denne sammenhengen er: “Er vi bloggere over 40 år gode forbilder for de yngre bloggerne når man velger å publisere en slik type kommentar som “En som har fulgt med i mange år” skrev”? Svaret mitt er klar nei!

Signalene vi sender til de yngre bloggerne er at vi legitimerer og godtar at nettmobbing er greit, og slik skal det ikke være!

Vi voksne bloggere (ikke bare vi voksne, men alle bloggere) har faktisk et ansvar for hva vi publiserer av innlegg og kommentarer på bloggene våre.

“Hvorfor det? Har vi ikke ytringsfrihet?” Jo selvfølgelig har vi ytringsfrihet, men når ytringsfriheten går over streken, og utarter seg til å bli personangrep rettet mot personer, rettet mot utseende til personer, negative ytringer rettet mot etniske grupper og folkeslag, negative ytringer rettet mot religiøse og politiske organisasjoner har vi voksne bloggere et ansvar for å stoppe stoppe disse negative ytringene!

Hvordan kan vi få til å stoppe dem?

På mange bloggplattformer finnes det noe som kalles kommentarkontroll. Det vil si at man har en innstilling på bloggoppsettet sitt som stopper alle innkommende kommentarer, og bloggeier må godkjenne kommentarene før de blir publisert på bloggen. I disse tilfellene fungerer bloggeieren som en slags ordstyrer.

Som leser av andres blogger, synes jeg det er mye tryggere å kommentere på blogger hvor bloggeier har kommentarkontroll.

Nå ble kommentaren til “En som har fulgt med i mange år” publisert på bloggen til en blogger som allerede har kommentarkontroll. “40+ bloggeren” burde ikke “40+ bloggeren” godkjent kommentaren! Etter min mening var det bevisst at “40+ bloggeren” publiserte kommentaren fra “En som har fulgt med i mange år”! “40+ bloggeren” burde ha skjønt at en slik type kommentar kom til å såre de som ble omtalt i kommentaren! Likevel valgte “40+ bloggeren” å godkjenne kommentaren.

Jeg mener det er tankeløst og stygt gjort, og voksne bloggere generelt skal vite at slike kommentarer sårer mottakerne!

Vi er langt fra gode forbilder for de yngre bloggerne når vi godtar å publisere slike personangrepskommentarer som den kommentaren “En som har fulgt med i mange år” skrev! Det skal vi holde oss for god til!

Jeg tror faktisk det er vi voksne bloggere som har mye å lære av de yngre bloggerne!

Liknende kommentarer som den “En som har fulgt med i mange år” skrev, ligger offentlig  publisert i kommentarfelt hos noen blogger i gruppen 40+! Det gjør meg som voksen blogger flau!

Det er på høy tid å tenkehvordan vi voksne bloggere i gruppen 40+ fremstår på blogg! Vi er slett ikke noen gode forbilder for de yngre bloggerne!

Selv er jeg totalmotstander av all form for mobbing, og jeg står opp og beskytter den som blir dårlig behandlet. Jeg får vondt inni meg når jeg ser noen blir stygt og dårlig behandlet! Det har ikke alltid vært populært mottatt av de som er mobbere! Akkurat det bryr jeg meg ikke om!

Jeg har et forslag til alle voksne bloggere (og selvfølgelig bloggere for øvring), og det er å bli med i en kampanje om å stoppe nettmobbing, stoppe stygge kommentarer som blir postet i kommentarfelt og stoppe skittkasting som på kommentarfelt! Slikt skal vi ikke akseptere av voksne bloggere!

  

Kopier dette bildet hvis du ønsker å være med på å stoppe uønskede, stygge og sårende kommentarer i kommentarfelt! Bildet er lånt fra denne nettsiden: https://digitaltmuseum.no/011085439615/ikke-mobb-kameraten-min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...