BILDER FRA DEN KJEMPEKOSELIGE 17.MAI-FEIRINGEN 2016 :)

Tirsdag var det 17.mai, og jeg elsker 17.mai. Det har jeg alltid gjort 🙂 Det er kjempekoselig med korpsmusikk, festkledde mennesker, Norske flagg, grønne blader på trærne, glade og bilde mennesker og gleden til ungene som lyser ut av øynene deres 🙂 Jeg vil med hånden på hjerte påstå at vår nasjonaldag er kjempeherlig 🙂
 
 
Selv synes jeg det er kjempegøy å gå i 17.mai-tog, og de siste årene har vi gått i 17.mai-toget sammen med koret vi synger i. I år ble ikke det noe av, fordi 17.mai falt i forbindelse med pinsehelgen. Det hadde ikke vært noe særlig å gå i 17.mai-tog for min del heller da siden jeg hopper på krykker etter operasjonen i foten min.
 
 
Jeg innrømmer det gladelig at jeg liker å stå opp tidlig 17.mai, ta meg en dusj, kle på meg bunaden min, ta en god kopp kaffe og se 17.mai-sendingen på TV2 eller NRK1, og det gjorde jeg i år også 🙂
 
 
Kl.10.30 kjørte vi opp til søsteren min, hvor min niese, hennes mann, sønnen deres på 3 år og min mor var. Niesen min jobber som fysioterapeut, og hun hadde lånt en rullestol som jeg fikk sitte i. Dere kan tro jeg følte meg “lur” der jeg satt i rullestolen i bunad, og med krykkene på fanget 😀 Litt av et syn vil jeg tro 😀 Vi tok turen for å se på 17.mai-toget, og etterpå gikk på skolen hvor min gammeltankeunge fikk seg is, brus, pølse og ballong. Det syntes han var kjempestas, og øynene lyste opp 🙂 Til slutt strålte øynene hans av ren lykke da han fikk penger til å fiske i “fiskedam”, og gleden ble ikke mindre da han vant seg såpebobler 🙂 Vi voksne koste oss med kaffe og ett kakestykke.
 
 
Etter en times tid på skolen dro vi hjem til søsteren min hvor vi koste oss med 17.mai-lunch, kaffe og kaker. Vi hadde det kjempekoselig, og det var en perfekt 17.mai for min del. Da jeg kom hjem hadde jeg vondt i foten, og det var kjempegodt å legge opp foten på ei pute 🙂
 
 
Været var grått i Trondheim 17.mai, men da vi så på toget tittet solen frem. Vi trøndere klager ikke så lenge det er oppholdsvær 17.mai 🙂
 
 
På fredag flyttet min mor inn i sin nye omsorgsbolig, og det blir kjempegodt for henne. Hun er såpass dårlig til beins, og det var så vidt hun kom seg opp trappen til leiligheten der hun bodde før. Der hun har flyttet nå er det heis, og det blir mer lettvint for henne.
 
 
Min mor sier hun er glad selv for at hun valgte å flytte i en omsorgsbolig nå, slik at hun kan ha glede av leiligheten nå mens hun er relativt oppegående. Omsorgsleiligheten hun har flyttet til er fin, og lettvint, og der tror jeg hun vil trives 🙂
 
 
I hele helgen har vi jobbet med å henge opp bilder, lamper, puttet ting i skuffer og skap, og mannen min tok min mor med på en liten tur slik at hun fikk se seg omkring i nærmiljøet der hun har flyttet.
 
 
Nå har jeg tatt av meg skinna mi som jeg har på foten, for jeg kjente jeg hadde hovnet opp. Har vel vært litt vel uforsiktig og belastet foten litt vel mye i dag.
 
 

HER ER NOEN BILDER SOM JEG HAR TATT DEN SISTE UKA:

 
 

160516_17mai_bukett4

Jeg elsker å pynte opp til 17.mai, og ingen 17.mai uten 17.mai-blomster 🙂

 
 

160516_17maipynt4

17.mai-pynt på bordet hører også med 🙂

 
 

160516_kakebunn_med_syltetoy3

Ingen 17.mai uten 17.mai-kake. Kjøpte ferdig sukkerbunn som vi delt opp i tre deler. Dynket de to nederste bunnene med saften fra ananas og hermetisk frukt. På den nederste og den mellomste kakebunnen hadde jeg først på bringebærsyltetøy.

 
 

160516_to_kakebunner_med_syltetoy2

Bringebærsyltetøy på de to nederste bunnene 🙂

 
 

160516_kakebunn_med_krem_og_sjokolade3

Over bringebærsyltetøyet hadde jeg over pisket krem, og hakkede sjokoladebiter.

 
 

160516_to_kakebunner_med_krem_og_sjokolade2

Begge bunnene dekket med krem og opphakkede sjokoladebiter 🙂

 
 

160516_ferdig_17maikake3

Kjøpte ferdigrullet marsipanlokk som vi hadde over kaken, og pyntet til slutt med jordbær og blåbær 🙂

 
 

170516_moderne_bunadssko2

Moderne bunadssko til Trønderbunaden? 😀

 
 

170516_pynt_veranda8

17.mai-pynten på verandaen vår 🙂

 
 

170516_fra_verandaen_til_kjersti_og_egil6

Utsikten fra verandaen på huset til søsteren min 🙂

 
 

170516_pyntet_lunchbord3

Kjempefint pyntet 17.mai-lunchbord hjemme til søsteren min 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “BILDER FRA DEN KJEMPEKOSELIGE 17.MAI-FEIRINGEN 2016 :)

  • Moffeliten: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine! Ja jeg synes det er kjempekoselig å pynte til høytidsdager som til advent, jul, påske og 17.mai 🙂 Hver høytid har sin egen sjarm 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen 🙂

   Ikke sant? Lekker bunadsko 😀 He, he, he 😀

   Jeg skal love deg at den kaken fikk føtter å gå på, for det var ikke en eneste smule igjen da helga kom 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 1. Fantastsik fine bilder du har tatt 🙂 Jeg trykket liker på bildene dine på instagram og facebook, for jeg synes de var fine 🙂

  Jeg skulle gjerne likt å stikke fingeren ned i kaken der du :p Nam nam nam :p

  En fin dag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine, og det setter jeg kjempestor pris på 🙂

   Kaken var kjempegod, og de sa alle som smakte den. Siste resten av kaken serverte jeg på redaksjonsmøte 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Kanonkoslig å sjå de fine bildan din fra 17.mai 🙂 Æg kjenna nån som har trønderbunad men dæm har ikkje ein sånn kanonlækker bunadssko nei 😀

  Æg ønska dæg ein fin ættermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Jeg var den eneste jeg så den dagen med slik bunadsko 🙂 He, he, he 🙂 Kan bli mote det der nå 🙂 Godt at TV2 avkreftet mytene om at det finnes bunadspoliti 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Kjekke og vakre bilder fra 17.mai forberedelsene og feiringen deres 🙂 Jeg også liker 17.mai godt, og jeg koser meg å få lov til å bære bunaden min. Den bærer jeg med stolthet. Jeg har alltid likt 17.mai, og når korpset begynner å spille ute i gatene da begynner det å krible i magen min.

  Begge de to yngste gutta våre gikk i toget. De synes det er kjekt å få lov til å gå i tog. Selv om vi ikke har småunger mer var vi på 17.mai tilstelning på skolen. Det er mange kjente som vi treffer, og det er kjekt å få ta en kopp kaffe, og prate med kentfolk 🙂

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Jeg også elsker 17.mai, og det har jeg alltid gjort. Synes det er kjempekoselig å pynte opp med 17.mai lys til 17.mai. Bjørkekvistene jeg plukket inn som jeg satte sammen flagget hadde jeg ute på verandaen, fordi hadde jeg hatt dem inne, hadde det fremprovosert allergien min.

   Bunaden min elsker jeg å ha på meg 17.mai, bryllup og konfirmasjon, for da har man et festplagg. Selvsagt er det godt å få den av til kvelden, for man må jo passe på slik at man ikke søler på seg osv. Esken med den gamle bunaden jeg hadde ble jo stjålet da jeg skulle flytte fra Verdal til Trondheim. Husker jeg satte esken på trappen utenfor leiligheten, men da jeg skulle gå over eskene var bunadsesken borte. Jeg fikk naboene der jeg bodde til å se om den ble avglemt på trappa, men de fant den ikke. Etter ett års tid fikk jeg penger fra forsikringen til å kjøpe meg ny bunad, og det gjorde jeg 🙂

   Høres ut som dere hadde en kjempefin 17.mai dere også 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge