VELLYKKET ACKILLESSCENEOPERASJON 10.05.2016 :)

Jeg har jo reumatisme, nærmere bestemt kronisk betennelsesreumatimse. Det medfører betennelser i store ledd som hæler, ankler, knær, håndledd, albuer og skuldre. Reumatismen medfører at jeg har vært igjennom flere operasjoner i ackillesscener, ankler, håndledd, albuer og skuldrene mine. Når leddene mine blir betent, må jeg inn for å fjerne betennelsen. Da virker ikke betennelsesmedisinen min. Kun operasjon som hjelper da. Når det gjelder hælene mine kan de bli så betente at jeg får store røde kuler rett bak hælbeina. Da får jeg ikke på meg sko, og de eneste skoene jeg da får på meg er slippersene mine.
 
 
Om våren, sommeren og høsten så går jeg turer 3 ganger i uka, men på vinteren kan jeg glemme det å gå turer. Om vinteren liker jeg å trene styrke, men det har det ikke blitt noe av i vinter. Jeg har gått med betent og alt for stram ackilesscener, og det har ført til at jeg nesten ikke har hatt bevegelse i leddet. Ortopeden som jeg går til ønsket å operere meg. Han ville forlenge mer av ackillesscenen, samt fjerne betennelsen.
 
 
10.05.2016 ble jeg operert på Røros Sykehus. Ortopeden gikk inn bak kneet via kikkhull, og forlenget hele ackillesscenen. Operasjonen gikk kjempebra, og det var nødvendig at det ble gjort! Det var så betent der at han skrapet mye betennelse.
 
 
Jeg reiste hjem fra sykehuset 11.05.2016, og den første uka fikk jeg beskjed om å sitte med ispose, og ha foten høyt på en pute. Etter en uke (tirsdag 17.05.2016) fikk jeg lov til å ta på meg en softcast-skinne som jeg skal ha på i 7 uker til, og det hjelper utrolig på. Nå kan jeg gå innendørs uten krykker, og jeg kan gjøre mer. Det var en kjempegod følelse å få lov til å dusje i går morgest!
 
 
Jeg har hatt operasjonssmerter etter operasjonen, men de verste smertene har nå gitt seg! Nå merker jeg at jeg har mye bedre bevegelse i foten, for nå kan jeg flekse foten uten at det strammer. Bare det er kjempeherlig 😀
 
 
Tross operasjonen og betennelsesreumatismen med kroniske betennelser lar jeg ikke det stoppe meg! Jeg er ikke den personen som setter meg ned, og synes synd på meg selv, for jeg blir ikke bedre av det. Nå må jeg gå med krykker i 7 uker, men jeg har mer enn nok å gjøre. Jeg har sagt nei til spillejobber på fløyta de nærmeste ukene, men jeg bruker 3 – 4 timer på å øve på stykkene mine slik at jeg holder dem ved like, og jeg øver også inn nye fløytestykker som jeg kan ha ved ulike spillejobber 🙂 Når jeg øver på fløyta går tiden kjempefort, og plutselig har klokka gått fra meg.
 
 
Ellers bruker jeg dagene mine til å ta bilder, hekle, strikke, lese, høre på musikk, øve på tekster på korsangene, øve på fløyta, kose meg med å spille piano, få besøk av familie og gode venner og mye mer. Dagene er i hvert fall ikke kjedelige selv om jeg er bundet på foten 🙂 Om 3 uker begynner jeg å trene til fysioterapeut, og det ser jeg frem til 🙂 Jeg storkoser meg også med kattungene <3 🙂    

HER ER NOEN BILDER JEG HAR TATT DAGENE ETTER OPERASJONEN:

 
 

100516_venflon3

Venflonen jeg hadde i hånda etter operasjonen.

 
 

100516_klokka_vegg3

Klokka på rommet på sykehuset. Tiden den går!

 
 

100516_nyoperert_fot2

De første to ukene er det kjempeviktig å holde foten høyt, legge den på en stol eller en pute i sofaen. Bandasjen må jeg ha på i 2 – 4 uker for at hevelsen skal gå ned.

 
 

140516_klexanesproyte3

Må ta disse sprøytene etter operasjonen for å forhindre blodpropp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “VELLYKKET ACKILLESSCENEOPERASJON 10.05.2016 :)

 1. Åhhh snuppa mi;)) God bedring med foten din. Jeg synes du er råtøff. Og jeg tenker på alle operasjonene du har vært igjennom. Jeg har sett deg hoppe på krykker med gips på foten. Og jeg har sett deg med gips på armene etter operasjonene dine. Du har aldri klaget selv om du sikkert har hatt god grunn til det. Husk nå på at du har lov til å si at du har en dårlig dag etter en operasjon.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Er du den som er opptatt av å skryte over at du eier dyre merkevareprodukter? Hvis ja så har du et luksusproblem.My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 🙂

   Det ble mye enklere når jeg fikk til å ta på meg skinna mi, for da kan jeg gå uten krykker inne, og det letter kjempemasse. De verste operasjonssmertene er borte nå, men jeg hovner opp, og får vondt til kvelden. Det er helt normalt.

   Jeg merker i hvert fall at jeg har mye mer bevegelse i foten, og det er kjempeherlig 🙂 Hælen er ikke så stiv som den var.

   Jeg har ingen grunn til å klage, for jeg er inneforstått med at reumatismen min medfører betennelser, og nye operasjoner. Når ortopedene velger å fjerne betennelsene som oppstår, er jo for at jeg skal få en bedre hverdag. Selvsagt er det vondt etter en operasjon, men når jeg merker forskjell er det en kjempestor glede 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Den sytinga di kan du dra dit peppern gror med for det er ingen som bryr seg likevel. Gjør du det for og få oppmerksomhet kanskje? Sånne syte innlegg gjør meg kvalm. Jeg spyr av innlegget ditt.

  Hilsen en som har fulgt med lenge

 3. Det er godt å lese at operasjonen gikk bra, og godt å lese at du merker forskjell i bevegeligheten. Ikke noe er bedre enn det 🙂 Jeg beundrer motet og humøret ditt. Selv om du er operert viser du at du ser positivt på det, og det er personer som deg som kommer langt. Du vet at du kommer til å ha flere operasjoner, men du holder motet og humøret oppe. Da jeg var på besøk til deg 2 dager etter operasjonen hørte jeg deg ikke klage i det hele tatt. Det er mange som har mye å lære av motet og humøret ditt.

  En fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Ja jeg merker kjempestor forskjell, og bevegeligheten i hælen er blitt bedre. Den kjennes ikke så stiv ut som den gjorde tidligere, og det er kjempeherlig 🙂

   Nå kan jeg gå uten krykker innendør, og det er mye lettere etter jeg fikk bruke skinnen. Det hjelper kjempemasse 🙂

   Tusen takk for kjempegode ord <3 🙂 Det varmer hjertet mitt 🙂

   Jeg har en kronisk betennelsesreumatisme, og da vet jeg at jeg av og til må operere for å fjerne betennelser. Har ingen grunn til å sette meg ned for å synes synd på meg selv, for jeg har kjempemasse positivt i livet mitt som jeg holder på med 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Æg misunna dæg ikkje førr det høres ikkje godt ut. Æg håpe at det går bedre med foten din? Det viktigste e at du mærka bedring.

  Du må bærre ta det rolig og kos dæg så bæst du kan <3

  Æg veit det e dumt av mæg å kommenter den der idiotiske anonyme som skriv den hjernedøde kommentaren over her men æg gjør det. Du som har fulgt med længe. veit kanskje at det her e ho Toril sin blogg og ho skriv akkurat ka ho vil på bloggen sin. Vil ho Toril skriv om operasjonan sin så gjør ho det så mykkje ho vil. Vess du e den personen æg trur du e så ska du ikkje snakk høyt om å skriv om sykdom og da e det den rætte ræva som feis.

  Beklage at æg svart den som har fulgt med længe men æg klart ikkje å la vær.

  Æg ønska dæg ein fin ættermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Ja det går kjempefint og mye bedre nå. Har smerter fordi foten hovner opp til kvelden, men jeg merker at jeg har mye mer bevegelighet i hælen og foten etter operasjonen, og det er jeg kjempeglad for 🙂

   Nå får jeg ha på en softcats (skinne), og det gjør at jeg kan bevege meg rundt innendørs uten krykker. Det gjør alt så mye lettere 🙂

   Gleder meg til å få begynne til fysioterapeut for å trene opp foten og styrken igjen slik at jeg kan begynne å gå turer 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Jeg merker allerede forskjell i bevegeligheten i hælen og foten, og det er jeg kjempeglad for 🙂 Gleder meg til å begynne å trene til fysioterapeut igjen slik at jeg får bedre styrke 🙂 Det skal bli kjempegodt å komme 100% i gang igjen 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge