EN LITEN OPPDATERING MED BILDER TATT 21.08.2016. HØSTFORKJØLELSEN KOM PÅ BESØK. NB! IKKE BRUK EN HEL INGEFÆR I GRØNN SMOOTHIE :)

Det er blitt mandag 05.09.2016, og det er ny uke og nye muligheter. De siste to ukene har det vært overskyet vær og regn. I dag er det kjempefint septembervær med sol og fin temperatur 🙂 Jeg elsker høsten når det er slik 🙂 Hver årstid har sin sjarm, bortsett fra at jeg kunne glatt hoppet over vinteren.
 
 
Det har vært ei stille og rolig helg. Tirsdag 30.08.2016 begynte mannen min å kjenne at han hadde vondt i halsen, og han ble forkjølt. Selv begynte jeg å kjenne at halsen min gjorde vondt på torsdag 01.09.2016. På fredag og lørdag var det åpen kran og lekkasje fra nesen og øynene, og jeg hadde bittelitt forkjølelsesfeber. Ikke slik at jeg ble sengeliggende, men nok til at det var godt å slappe av på sofaen med et pledd over seg. I går begynte jeg å bli på bedringsen vei 🙂
 
 
Nå vet jeg jo at grønn smoothie skal gjøre underverker for forskjølelse, og på fredagskveld laget jeg det. Selvsagt med ingefærrot opp i, for det er bra for immunforsvart!
 
 
I den grønne smoothien hadde jeg først opp i litt frokostjuice, kålblader, spinat og ett eple. Var noe usikker på hvor mye ingefærrot jeg skulle ha opp i. Så jeg tok likeså godt en hel ingefærrot….. Den smoothien reiv skal jeg hilse å si, og den rusket opp i systemet 😀 Jeg fikk høre fra noen andre at de pleide å ta ca. 2-3 cm av en ingefærrot når de lager grønn smoothie. Smoothien gikk ned den 🙂 Min anbefaling er å ikke ta en hel ingefærrot i smoothien!
 
 
Lørdag tok mannen min og jeg det med ro. Jeg leste, strikket og slappet av. Passet på å drikke ingefærte med honning i 🙂
 
 
I går søndag 04.09.2016 hentet vi min mor på besøk til en kopp kaffe, og det var kjempekoselig 🙂 Selv om hun har mye selskap på omsorgsboligen hvor hun bor, synes hun det er kjempekoselig å komme seg ut en tur til både søsteren min og meg.
 
 
Uansett om vi vet at moren min har full trygghet på omsorgsboligen hvor hun bor, gnager den dårlige samvittigheten om å besøke henne, eller hente henne ned på besøk til oss. Det tror jeg er helt vanlig i slike tilfeller.
 
 
Det er kjempetrist å se foreldrene bli avhengige av vår hjelp til den minste lille ting, for det var jo de som tok vare på oss da vi var barn og ungdom. De veiledet oss til å prøve å ta riktige valg i livet, og de var de som var sterke. Nå er rollen snudd på hodet. Vi må veilede dem, ta vare på dem og sørge for at de får en bra alderdom!
 
 
Før min mor flyttet i omsorgsboligen var hun kjempestresset. Hun greide aldri å slappe av. Hun hadde hjemmesykepleie, og hvis de var litt forsinket, fikk hun total angst. I tillegg hadde hun mareritt om nettene, og hun hallusinerte ofte. Etter at hun flyttet til omsrogsboligen og bofellesskapet med 24/7 med pleiere er det blitt mye bedre. Hun har ikke den angsten som hun hadde, og hun føler seg mye tryggere. Selv sier hun at klumpen i magen er borte. To dager i uka er hun på dagsenter, og der stortrives hun 🙂 På omsorgsboligen hvor hun bor er det 8 beboere. Det er tre beboere som egentlig hører hjemme på et sykehjem, og de krever mer av personalet enn de som er oppegående. De tre pleiepasientene er på feil sted, men de får ikke plass på sykehjem. Omsorgsboligen hvor min mor bor, er beregnet for slike som henne. De skal greie seg selv til en viss grad.
 
 
Min mor blir satt til å hjelpe til hvis formen hennes er bra, og da dekker hun på bordet før måltider, tar av bordet etter måltider, hjelper til å vaske opp, og hun har nå kommet så langt at hun tørr å gi de som sitter i rullestol mat. Det hjelper på selvbildet til min mor, og hun føler seg nyttig! Det er kjempeviktig for henne, og også for de andre som bor på omsorgsboligen.
 
 
Enda har hun det med at det må skje noe hele tiden, for hun trives ikke i sitt eget selskap. Det å sette seg ned i noen timer for å slappe greier hun ikke.
 
 
Det er i hvert fall kjempegodt for søsteren min og meg at hun er trygg der hun bor, og at det er pleiere rundt henne som hun kan få hjelp av hvis det er noe. Det siste året frem til hun flyttet i mai måtte en av oss rykke ut flere ganger daglig for ett eller annet. Det kunne være alt fra hjelp til fjernkontrollen, hjelp til å legge mobilen til ladning, være psykologer fordi hun var livredd pga at hun hadde hallusinert, eller at hun hadde angst fordi hjemmesykepleieren ikke hadde kommet. Hun kunne ringe søsteren min og meg 20 ganger om dagen. Etter hun flyttet i omsorgsboligen sin ringer hun nå 1 gang for dagen, og da kanskje 2-3 ganger i uken. Både søsteren min har opplevd at hun nesten ikke har hatt tid til å prate med oss en gang. Uansett så er det kjempegodt for oss å se at hun trives som hun gjør, og det gjør oss godt å se at hun ikke sliter så mye med angsten som hun hadde før. Både søsteren min og jeg ønsker det aller beste for moren vår, og hvis mor har det bra, har vi det det bra 🙂
 
 
I uka her har jeg også litt å gjøre. Tirsdag 06.09.2016 er det korøvelse, og det er 5 uker igjen til 80-tallskonserten vi skal ha med koret vi synger i, og vi øver for fullt. Jeg gleder meg kjempemasse til konserten 08.10.2016 🙂 Vi har fått med oss Skjalg Råen som spiller gitar for Åge Alexandersen. Det blir helt rått 🙂 Torsdag 08.09.2016 er det trening til fysioterapeut. Fredag 09.09.2016 har jeg to spillejobber på fløyta i begravelser.
 
 
Helgen 19.08 – 21.08.2016 i forbindelse med min 50 årsfeiring hadde jeg besøk av bestevenninnen min fra Oslo. Hun skulle reise hjem til Oslo søndag 21.08.2016 om ettermiddagen, og vi fant ut at vi ville ta henne en tur med på Festningen, slik at hun kunne få se utsikt over Trondheim, og vi tok henne også med en tur til Ringvebukten slik at hun kunne få se Trondheimsfjorden. Jeg tok noen bilder der som jeg ønsker å dele med dere, og jeg håper dere liker bildene min 🙂
 
 

210816_huset_pa_festningen3

Kristiansten Festning i Trondheim.

 
 

210816_kanoner_festningen3

Kanonene på Kristiansten Festning.

 
 

210816_flagg_festningen4

Flagget på Kristiansten Festning.

 
 

210816_nidarosdomen_fra_festningen9

Nidarosdomen sett fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen20

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen21

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen22

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen23

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_utsikt_fra_festningen24

Utsikt fra Kristiansten Festning.

 
 

210816_toril_goerild_festningen3

Venninnen min og meg på Kristiansten Festning 🙂 Nidarosdomen ser dere mellom oss.

 
 

210816_eplekake_sponhuset4

Etter vi hadde vært og sett på Kristiansten Festning dro vi til Ringvebukta på Sponhuset som er en kafè, og der drakk vi kaffe, og spise Sponhusets kjempegode eplekake 🙂

 
 

210816_neglefin2

Neglefin 🙂 I 50 årsgave til venninnen min fikk hun en behandling med manikyr 🙂 Selv tok jeg manikyr med shellack før min 50 årsdagsfeiring 🙂 Her er resultatet på våre negler 🙂

 
 

210816_roede_blader_busk6

Kjempefine farger på bladene på denne busken 🙂

 
 
Blogglisten hits

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “EN LITEN OPPDATERING MED BILDER TATT 21.08.2016. HØSTFORKJØLELSEN KOM PÅ BESØK. NB! IKKE BRUK EN HEL INGEFÆR I GRØNN SMOOTHIE :)

 1. Åhhh snuppa mi det var et råfint innlegg med råfine bilder;)) Jeg får klump i halsen når jeg ser bilder fra Trondheim. For jeg blir stolt av byen hvor jeg vokste opp;))

  I sommer da vi var hjemme på ferie i Trondheim var vi på festningen en dag. Og da satte vi oss ute på kafeen og tok en is.

  Ææææsj en hel ingefærrot? Er du gal? Og jeg skjønner at du kjente den. Ble forkjølelsen bedre? Håper du er bedre nå. Elevene på skolen snufser og er forkjølt de også. Og høsten er tid for forkjølelse.

  Den eplekaken på Sponhuset så rågod ut. Og den må jeg prøve neste gang jeg kommer hjem.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Forsvarer meg selv mot løgnene dine.My Profile

 2. Koselig bloggoppdatering du har skrevet 🙂

  Smoothien du laget med så mye ingefær gjorde dere vel friske på null komma niks vil jeg tro? Ingefær er bra mot feber og forkjølelse, men er ikke en hel ingefærrot å overdrive litt? Mannen din får trøste deg med at det er baktanken som teller med mindre du hadde andre planer da. Hahaha 🙂

  Fantastsike bilder du har tatt på festningen 🙂 Det er fint å kunne vise gjester som vi får på besøk litt rundt i Trondheim, og vi har mye fine turistatraksjoner her i byen.

  En fin tirsdag ønskes deg og dine 🙂

  Godklem fra Irene

 3. Det var kjekt å slå på datamaskinen å se nytt blogginnlegg med kjekke og fine bilder som du har publisert 🙂

  Jeg gruer meg til mamma og pappa kommer må på omsorgsbolig eller sykehjem. Begge to er enda friske og klare i hodet, men pappa har en utslitt hoft som han skal skifte. Mamma har et utslitt kne. De reiser på langtidsferie til Gran Canaria etter jul, og er der frem til mars. Kjekt å lese at mammaen din er trygg der hun bor. Jeg forstår deg godt når du skriver at du har dårlig samvittighet, for det har jeg også hvis jeg ikke besøker mamma og pappa på et par uker. Samme hva som skjer med foreldrene våre vil den dårlige samvittigheten gnage i oss. Jeg husker mamma også hadde dårlig samvittighet for mormor og morfar da de ble gamle og skrale.

  Jeg har mange fine minner fra gymnasårene i Trondheim og studietiden min der, og jeg husker vi hadde russefrokost på festningen. Det var tider det 🙂

  Eplekaka så god ut 🙂

  Fin, fin kveld ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

 4. Hyggelig blogginnelgg med vakre Trondheimsbilder 🙂 Trondheim er en vakker by som jeg vil besøke igjen. Jeg fikk ikke sett så mye av byen da jeg var der for mange år siden, men vi fikk sett Ndiarosdomen og i sentrum.

  Det er deilig for pårørende når våre foreldre har en trygg alderdom. Pappa flyttet i omsorgsbolig for ett år siden. Han er dårlig til beins, og han trenger hjemmesykepleier 3 ganger for dagen. Etter at pappa flyttet til omsorgsleiligheten sin er han blitt sosial som aldri før. Han går på frivillighetssentralen sin middag for eldre, han har en turvenn fra frivllighetssentralen, og han har begynt på data- og mobilkurs. Før sommeren kjøpte han seg en i-phone av alle ting 🙂 Sønnen og datteren min lo godt av morfaren sin da ja 🙂 Den dårlige samvittigheten kjenner jeg meg igjen i, men det er fordi vi ikke ønsker at foreldrene våre skal sitte alene å være ensom. Jeg vet at pappa langt i fra er ensom, men jeg får dårlig samvittighet.

  Takk for tipset angående bruken av ingefærrot i smoothien, men jeg tenker aldri å bruke en hel ingefærrot i en grønn smoothie. Det holder med en liten bit 🙂

  Du må ha en fin tirsdags kveld 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

 5. Æg ælska Trondheim førr det e ein kanonfin by 🙂 Det e ei stund sida æg va dær men æg ska reis dit en gang igjen. Bildan din va kanonfin 🙂

  Æg håpa du e bedre av forkjølesa di? Det e mang hær også som e forkjøla no. Samboern min va syk førr to uka sida. Æg slapp unna heldigvis. Du va ikkje sparsom med ingefærrota nei men æg kan tænke mæg den svei godt. Æg har dilla på pucca te med ingefær opp i fra hælsekost. Den e bra god og hvis ikkje du har prøvd burde du prøve den.

  Æg ønska dæg ein fin ættermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge