DAG 57 AV DREKTIGHETSPERIODEN TIL DIXIE ROSE, OG EN OPPDATERING AV ABYSSINERTRIOEN :)

Det er blitt fredag 06.01.2017, og dag 57 av drektighetsperioden til Dixie Rose 🙂 I magen hennes er det liv og røre, og til tider fotballkamp som foregår. Det kan ikke beskrives, men det er en helt magisk følelse å se når kattungene beveger seg i magen til Dixie, for det er da det går opp for en at det ligger søte små nurk som snart skal få møte mammaen sin 🙂
 
 
Dixie er i kjempefin og god form, og hun spiser som en hest. Hun har blitt mye større nå, og jeg tipper at hun er kommet opp i 3 kg.
 
 
Det er tydelig å se at det har vært en tronskifte på gang blant Dixie og Nadina. Akkurat det gjør Elvis en smule forvirret, for han elsker å erte Nadina, for å se hva hun tåler. Takk og lov sier Nadina i fra når han må slutte med ertinga si. Nadina har akseptert at hun har rykket ned til å bli “prinsesse”, men Dixie Rose nå er “dronning”. I likhet med sin mamma er Dixie en inkluderende “dronning” som ønsker å ha det rolig rundt seg. Det er jeg kjempeglad for 🙂 Det er når den hunnkatten som rykker ned fra “dronningposisjonen” sin at det kan oppstå fullstendig krasj mellom to hunnkatter, og det har det heldigvis ikke blitt noe av mellom Nadina og Dixie 🙂 Derfor sier jeg at tronskiftet har gått kjempefint 🙂
 
 
Både Elvis og Nadina må lukte litt ved halen til Dixie, for jo nærmere fødselen hun kommer, jo mer vil det lukte av henne. Lukten av en katt som er i gang med fødsel vil lukte som løpetid for hannkatter. Da får man håpe på at Elvis ikke er like ivrig på den lukten nå som han har hormonchip i nakken og er kjemisk kastrert 🙂
 
 
Siden det er ca. 1 uke igjen til jeg kan begynne å vente kattungene, består dagene til Dixie i å spise og sove. Hun vil spise seg opp, for etter fødselen vil hun nesten ikke forlate kattungene på 24 – 48 timer.
 
 
Jeg krysser alt jeg har for at fødselen går bra, og at vi slipper keisersnitt på henne, men veterinæren sa at det vi opplevde sist var fordi kattungene var født litt for tidlig, og de hadde ikke løsnet fra livmoren. Det er helt vanlig på for tidlig fødte kattunger.
 
 
Sist gang da Dixie var drektig vet jeg ikke når hun paret seg, for jeg hørte ikke eller så noe som helst. Jeg husker hun hadde løpetid, men tenkte i mitt stille sinn at Elvis var for ung til å forstå hva han skulle gjøre. Der tok jeg fei 🙂 He, he, he 😀
 
 
Dixie har vært i kjempefin form under hele drektighetsperioden. De siste to dagene har hun slukt maten, og vips har maten kommet ufordøyd opp. Når hunnkatter er drektig vil de presse på mageskken til kattemamma, for de tar jo plass.
 
 
Akkurat ligger kattene og slapper av. Elvis og Dixie i den ene sofaen, og Nadina oppe på toppen av TV’n 🙂
 
 
Siden jeg er operert i foten, og må bruke en krykke tar jeg ingen spillejobber på fløyta før jeg får lov til å kjøre bil igjen. Derfor tilbringer jeg dagene mest mulig hjemme for å være i nærheten av Dixie de siste dagene hun har igjen av drektighetsperioden. Som sin mamma Nadina ønsker Dixie å ha meg i nærheten. Det er tryggheten til Dixie. Bare jeg går på toalettet sitter Dixie og piper etter meg.
 
 
Elvis er også likedan. Mannen min kan sitte i sofaen, og er tilgjengelig for Elvis hvis han vil ha kos, men nei da. Da sitter han på kommoden vi har på stuen og mjauer høyt etter meg hvis jeg går på badet.
 
 
Når enten mannen min eller jeg setter oss ned med avisen skal du være 100% trygg på at Nadina kommer og spolerer hele avislesningen. Hun gjør alt for å spolere den som å gå opp på avsien slik at ikke vi får bladd opp sidene, eller stå å tråkkemassere med labbene slik at det går hull i avispapiret. Gjett om hun er fornøyd når hun får oppmerksomheten vår bort fra avisen. Da maler hun lykkelig ja 🙂
 
 
I jula har det nok en gang gått kjempefint med kattene og juletreet. Elvis har prøvd seg noen få ganger med å få tak i glitteren som henger på treet, men ellers har de ikke rørt juletreet. Vi skylder på at kattene er godt oppdratt 🙂
 
 
NRR har hvert år noe som heter “Årets Kattlister” innenfor forskjellige kategorier: Ungdyr, Voksne, Senior, Veteran, Oppdrett, Avlshunn og Avlshann. De tre beste kattene innenfor hver av kategoriene premieres de tre beste kattene. I 2016 ble Elvis nr.2 av 4 avlshannkatter på NRR sin liste 🙂 Jeg er så kjempeglad at dere aner ikke 🙂
 
 
På de utstillingene jeg har stilt ham som avlshannkatt har han hatt med seg kattunger og ungdyr. Kattunger og ungdyr gir ikke så høy poengsum som når kattene konkurerer i voksenklassen om cert. Jo høyere cert katten får, jo høyere poengsum får katten, og det er poengsummene til avkommene til en avlshunnkatt eller avlshannkatt som teller. Da må det være med minst 3 kattunger fra to forskjellige kull.
 
 
Jeg er kjempeglad at det kan ikke beskrives med ord. 2.plass til og med! Det hadde ikke jeg over hodet ikke forventet 🙂
 
 
Jeg ønsker å dele noen nye biler av kattene og en video av fotballkampen i magen til Dixie Rose, og håper dere liker bildene og videoen 🙂
 
 

arets_katt_avl_oppdrett2

Slik ser listen for beste avlshannkatter for året 2016 i NRR ut 🙂 Elvis nr.2 av 4 hannkatter 🙂

 
 

030117_nadina_ligger_tv6

Godpusejenta Nadina slapper av oppe på TV’n 🙂 Hun har egentlig ikke lov, men matmor gidder ikke mase på henne 🙂

 
 

030117_nadina_pute8

Nadina slapper av på puta si i sofaen 🙂

 
 

030117_dixie_pute6

Godpusejenta Dixie Rose slapper av på puta si i sofaen 🙂

 
 

030117_dixie_sofapute3

Dagene til Dixie består i å sove, spise og få kos 🙂

 
 

301216_elvis3

Godpusegutten Elvis slapper av i fanget mitt 🙂

 
 

030117_elvis_slapper_av3

Elvis slapper av og koser seg på sofaputa som er myk og god 🙂
 
 

Fotballkamp i magen til Dixie Rose 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “DAG 57 AV DREKTIGHETSPERIODEN TIL DIXIE ROSE, OG EN OPPDATERING AV ABYSSINERTRIOEN :)

 1. Såååå råkost innlegg snuppa mi;)) Det er råkost å lese om kattene. Og det er råkost å høre om hvordan det går med Dixie og drektigheten;)) Tenk at hun venter kattunger da. Jeg er glad på dine vegne snuppa mi;))

  Åhhh såååå fine bilder;)) Jeg likte Nadina som ligger på tvskjermen. For et blikk på henne;)) Hun er rå i uttrykket sitt;))

  Råherlig å se videoen hvor det rører seg i magen til Dixie;)) Jeg gleder meg til vinterferien å komme opp til Trondheim. For da får jeg se nurkene;))

  Ha en fin fredag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..En liten hverdagsoppdatering før adventstiden begynner;))My Profile

 2. Nei, og nei det var koselig innlegg om kattene dine, og oppdatering om hvordan ståa til Dixie er. Jeg sa det i dag når jeg var innom at jeg tipper 3 kattunger, og jeg er spent hvem av oss som får rett 🙂

  Jeg blir rørt av å se videoen du har lagt ut, og i dag når du viste meg at kattungene beveget på seg i magen hennes var en merkelig opplevelse å se.

  Du må love å oppdatere når noe har skjedd, og jeg kommer til å følge nøye med instagram, facebook og bloggen din 🙂

  En fin kveld ønskes deg og dine 🙂

  Godklem fra Irene

 3. Gratulerer med fin plassering for Elvis. Jeg forstod ikke så mye av den listen du skrev om, men jeg forstår så mye at det er bra 🙂

  Bildene av kattene dine var flotte, og videoen var vakker å se på når det beveget på seg under pelsen 🙂 Slike bilder gjør meg myk i hjertet. Bildet av Nadina på TV’n var et blinkskudd 🙂

  Lykke til med den forestående kattungefødselen 🙂

  Jeg ønsker deg en fin dag 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

 4. Jeg synes det alltid er like kjekt å lese om kattene dine og se bilder av dem 🙂 Når jeg ser de øynene og blikket til Nadina så stopper jeg opp for å se mer. Hun har et slags intens look om du skjønner hva jeg mener. Lucia har et mildere uttrykk enda hun er viltfarget somali, men hun har en lysere viltfarge enn hva Nadina har.

  Enn at Dixie venter kattunger. Det blir kjekt å følge med på facebook, blogg, instagram og snap 🙂 Slapp av. Fødselen kommer til å gå bra, men jeg skjønner at du er spent. Jeg ville ha vært nervevrak 🙂

  Så kjekt at Elvis fikk en 2.plass. Han er jo en kjekkas <3

  Fin, fin lørdags kveld til deg, mannen din og kattene dine <3

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge