“ALDRI FOR SENT” – VLOGG NUMMER 27 PÅ MIN YOUTUBE-KANAL 😊

Etter mine kjempeflotte måneder i Team Jeg Liker har jeg gått over til å ha en online PT. Det er Christian Egner. Han har over 20 års erfaring med trening og kosthold. Det å ha en coach er kjempemotiverende, og i samarbeid med coachen kan jeg sette opp mål for treningen som kan utvikle meg. Det er kjempeviktig for framgangen 😊
 
 
Etter operasjonen i fingeren fikk jeg ikke lov til å trene overkropp siden vektene jeg bruker belaster hånden og fingeren. Scenen i fingeren må få tid til å gro, og ortopeden sa det tar tid. Denne uken fikk jeg begynne å trene overkroppsøvelser med strikk, og det var kjempegodt å begynne på med overkroppsøktene igjen. Markløft og knebøy med stang må jeg vente med, for det er ikke scenen i fingeren min sterk nok til å løfte stanga. Klart det er kjedelig å ikke få trent optimalt, men alternativ trening med strikk er kjempebra det også 😊
 
 
Flere har spurt meg om jeg ikke mister motivasjonen for trening og diett etter operasjonene mine? Jeg mister ikke motivasjonen, for etter en operasjon er det viktigere enn noen gang å komme seg tilbake til trening og bevegelse. Det som var motiverende for meg når jeg begynte med å trene underkropp igjen forrige uke var at jeg ikke hadde mistet så mye styrke 😊
 
 
Flere har også spurt om det er diett jeg går på. Nei, det er ikke diett. Det er kosthold satt opp av coachen min. Kostholdet er tilpasset meg personlig med alle makronæringsstoffene (protein, karbohydrater og fett) jeg må ha. Jeg har oppgitt min kalorimengde, og justerer kalorimengden opp og ned alt etter aktivitetsnivået jeg har.
 
 
De to første ukene etter operasjonen i fingeren var jeg mye roligere, og da måtte jeg justere kalorimengden ned. Nå som jeg øker aktiviteten med mer styrketrening igjen må jeg øke på kalorimengden igjen.
 
 
Gjennom coachen har jeg fått et hefte med oppskrifter på frokost, lunch, mellommåltider, middager og sunne snacks. Det går mye i den samme maten, og det er det som fungerer for meg. Jeg som har en kronisk betennelsesreumatisme kjenner at maten jeg spiser gjør kroppen min mye bedre. Selvsagt har jeg smerter, men kostholdet har mye å si.
 
 
Kosthold og trening gjør at jeg holder reumatismen min i sjakk. Dette er motivasjon nok til å holde meg til kostholdet og trening. Det finnes ikke annet alternativ en gang.
 
 
Jeg har ansvar selv for min kropp og min helse, og det ansvaret må jeg ta på alvor.
 
 
Noen spør meg om jeg aldri blir lei. Jeg har dager hvor jeg synes det er et ork å komme meg på trening og hvor det ikke frister å gå kardioturer ute. På slike dager hvor det er tungt å komme seg på trening så er der en kjempedeilig følelse når jeg er ferdigtrent. Når man kjenner at man er godsliten så gjør det godt, og da husker i hvert fall jeg på hvorfor jeg synes trening er deilig 😊 En annen stor motivasjon for å komme meg på trening på dager når jeg har lite motivasjon er når jeg kjenner at jeg smører leddene mine slik at de blir mykere. Det minner meg på hvorfor trening har blitt en kjempeviktig del av livet mitt 😊
 
 
Vekta holder seg stabil, og det er jeg kjempeglad for. Jeg raste ned 5 kg i vekt 5 i løpet av de to ukene jeg lå på sykehuset med gule stafylokokker i fingeren i august 2020. Da veide jeg alt for lite. Flere av mine nærmeste var bekymret for meg.
 
 
Coachen min i Team Jeg Liker (Christian) sa jeg måtte opp i vekt igjen for å klare å fortsette å bygge muskler. Når man raser ned i vekt på den måten jeg gjorde mister man også muskler. Noe inni meg strittet i mot å gå opp i vekt, men Christian påpekte viktigheten av hvorfor jeg måtte gå opp i vekt.
Han satte opp en ny kostholdsplan med ny kalorimengde og nye makroer som jeg begynte å spise etter. Dette var for at vektoppgangen skulle være gjort på en sunn måte. Etter 3 måneder var jeg tilbake til den vekta jeg var før jeg ble lagt inn på sykehuset.
 
 
Har vært stabil med vekta etter jeg la på meg kiloene jeg raste ned, og det er kjempeglad for 😊 Om jeg går opp en kilo er ikke det krise. Vitsen er at jeg har en stabil vekt. Stabil vekt opprett holder jeg med daglig aktivitet, trening og kosthold. Det er fasiten.
 
 
Oppriktig og ærlig har jeg det mye bedre med meg selv enn jeg hadde da jeg veide 120 kg. Føler meg mye mer vel. Jeg har funnet en livsstil jeg kan leve med når det gjelder trening og kosthold, og jeg vet hva jeg skal gjøre. Vet hva slags type mat kroppen min vil ha. Hos meg handler det nå om livsstil, helse og balanse, for endringen har jeg gjort.
 
 
Jeg håper jeg kan være til motivasjon for andre voksne som har lyst til å endre livsstilen sin. Tro meg! Det er tøft, og det kommer ikke gratis. Man må jobbe for å nå målet. Sett opp små delmål om man vil nå. Da virker ikke veien så lang. Når man når første delmål unn deg noe i premie. Man kommer til å gå på en smell eller fem, men tro meg man kommer til å nå målet til slutt. Selv hadde jeg lyst til å gi opp mange ganger. Den gleden man føler når man når et av delmålene er en ubeskrivelig følelse 😊 Da blir man motivert til å nå neste delmål. Til slutt har man klart å nå hovedmålet!
 
 
Husker jeg satt hos fastlegen og gråt, for jeg hadde lyst til å gi opp. Ba om å bli søkt inn på fedmeklinikken. Fastlegen klarte å motivere meg hver gang. I dag sier han til meg at han så og forstod at jeg kom til å klare vektnedgang og livsstilsendring uten hjelp av operasjon. Hvis jeg skulle hatt en slankeoperasjon måtte jeg uansett ha gått ned et visst antall kilo før operasjonen. Etter operasjonen måtte jeg hatt en streng diett. En vektnedgang med hjelp av operasjon og en vektnedgang uten operasjon krever mental innstilling og kjempehard jobbing.
 
 
Jeg merker stor forskjell på før vektnedgangen og nå. Nå har jeg mye mer energi og overskudd. Da jeg var overvektig var ting tungt. Var mye mer trøtt og sliten. På det personlige planet hadde jeg det bra med meg selv, og det er fordi jeg hadde kjempeflotte og nydelige mennesker i livet mitt som verdsatte meg for den jeg er ❤😊 Da jeg var overvektig var det tungt og vondt for leddene mine. Etter vektnedgangen er fremdeles smertene der, men på en annen måte.
 
 
I 2016 da jeg var på mitt tyngste bet jeg tennene sammen og bestemte meg. Det var nå eller aldri! Rådet jeg fikk fra fastlegen og fysioterapeuten var å bruke god tid på vektnedgangen. Da var mer sikrere på at jeg kunne holde meg stabil etter endt vektnedgang. Jeg var prisgitt å ha kjempegode støttespillere rundt meg som stod på sidelinjen og heiet på meg. Det var mannen min, familien min og mine kjære venner ❤❤❤😊 Er kjempetakknemlig for deres støtte.
 
 
Jeg har en YouTube-kanal, og på den kanalen har jeg en vloggserie som jeg kaller for: “Aldri For Sent”. Har laget 27 vlogger i serien. Der får dere følge meg og hverdagen min med kosthold og trening. Jeg håper at vloggene mine kan være til inspirasjon, og mottoet mitt er: “Det er aldri for sent”. Da mener jeg at det ikke er for sent å endre livsstil bare man ønsker det nok. Alt sitter i hodet.
 
 
Dere kan finne min YouTube-kanal her: https://www.youtube.com/user/Nadina1708.
 
 
Her er vlogg nummer 27 i serien min: “Aldri For Sent”:
 
 

 
 
Dere er hjertelig velkommen til å “subscribe” YouTube-kanalen min, og legg gjerne igjen kommentarer hva dere ønsker å få se i videoene mine 😊
 
 
Det er aldri for sent å ta tak for endre livsstil. Når jeg klarer det, så klarer alle det.
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on ““ALDRI FOR SENT” – VLOGG NUMMER 27 PÅ MIN YOUTUBE-KANAL 😊

  1. Sååå råkost å se videoen din snuppa mi;)) Jeg synes det er artig å følge med serien. Og du motiverer meg;))

    Den jobben du har gjort for å komme dit du er i dag er så stort gjort. Og det fortjener oppmerksomeht. Jeg forstår at du møter motbakker underveis. Men det er da kluet er og ikke gi opp. Der har du funnet nøkkelen.

    Det er bra at pten din gav deg støtte til å gå opp i vekt igjen på en sunn måte. Og det må være motiverende å ha en pt som følger deg opp;))

    Ha en råfin kveld;))

    Stooor klem fra Else Marit

  2. Fin vlogg du har laget, og det er like moro å se hver gang 🙂
    Du skal vite at du er et forbilde og til stor motivasjon. Mange har mye å lære av deg og din tålmodighet. Jeg er sikker på at de fleste ville gitt opp før de hadde kommet halvveis. Du er et råskinn.

    Jeg er glad for å lese at du får har en pt som hjelper deg slik at du får i deg nok mat.

    Du må ha en riktig fin kveld 🙂

    Go’klem fra Irene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge