NORGES TAXI I TRONDHEIM SIN PASIENTKJØRING ER EN SKANDALE 😒

Takket være Erna Solberg og hennes høyre regjering så deregulerte taxinæringen og overlot den til markedskreftene.
 
 
Taksameter er ikke nødvendig. Kravet om å være tilknyttet en drosjesentral er borte. Dermed også kjøreplikten; det at det skal være drosjer tilgjengelig over alt, hele tiden. Sjåfører behøver heller ikke bestå noen kjentmannsprøve. Fordi hele ordningen med at den som kjører skal kunne navn på gater og streder og – ikke minst – finne raskest mulig frem, er skrotet. Kilde: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/zr2zjr/frislippets-farer
 
 
Selskapet Norges Taxi vant anbudet om helsekjøring fordi de hadde lavest pris. Selvfølgelig godtok Helse Midt anbudet! Norges Taxi kjører nå pasienter til/fra sykehus, til/fra legesentre m.m.
 
 
Fungerer dette! NEI!!!! Like før jul var det en nyhetssak i Adresseavisen som satte lys på om hvor dårlig helsekjøringen til Norges Taxi fungerer her i Trondheim!
 
 
I avisartikkelen stod pasienter frem og fortalte at de hadde ventet i 2-4 timer før en taxi kom for å hente dem for å kjøre dem hjem. Det ble også fortalt at taxier fra Norges Taxi kom alt for sent for å hente pasienter som skulle til behandling noe som medførte at de ikke rakk legetimen på sykehuset.
 
 
Her var det snakk om mennesker i 80-års alderen som hadde vært til dialysebehandling! Etter en dialysebehandling er mange slite, og de vil helst komme seg hjem snarest mulig! Snakk om uverdig behandling som absolutt har med helse å gjøre! Dette er klandreverdig!
 
 
Det er ikke til å legge skjul på at taxisjåførene som kjører for Norges Taxi får dårligere betalt når de kjører pasienter enn vanlige kunder! Likevel har selskapet vunnet anbudet, og da må de levere tjenestene samme hva!
 
 
Jeg har selv fått erfare hvor elendig Norges Taxi er! Etter jeg ble lungeoperert i november har ikke jeg fått lov til å kjøre bil på 8 uker fordi brystbeinet må gro! Ukentlig har jeg gått til legen for å ta blodprøver. Da har jeg hatt rett til taxi fram og tilbake.
 
 
I midten av desember var det kuldeperiode her i Trondheim, og jeg hadde vært på kontroll til fastlegen. Den dagen var det minus 16 grader. Jeg skulle hjem. Helsesekretæren på legesenteret bestilte taxi, og jeg trodde alt var i skjønneste orden. Klokka var da 14.30. Da vet jeg at det kan være kø p.g.a andre kjøringer. Klokken ble 15.00, og jeg ringte pasientreiser som satte meg over til en som skulle undersøke. Da fikk jeg til svar at det over hodet ikke var en eneste taxi som var logget på! Vedkommende jeg pratet kunne fortelle at det ikke var taxi ute fordi de måtte lade el-bilene sine på grunn av kulda! Det tror jeg overhodet ikke noe på! Sannheten er vel noe helt annet!
 
 
Jeg fikk beskjed at det kunne gå 2-4 timer før jeg fikk en taxi. Jeg ringte det andre taxiselskapet (Trøndertaxi), og taxien kom etter 10 minutter!
 
 
Taxisjåføren som kjørte meg hjem kunne fortelle at taxisjåførene i Norgestaxi tjener så lavt på pasientkjøring, og sjåførene som skal kjøre pasientkjøring setter seg “off” og unnskylder seg med at de skal lade batteriene kun for å slippe og ta på seg pasientkjøring!
 
 
I dag da jeg skulle til fastlegen for å ta blodprøver hadde helsesekretæren bestilt taxi til kl.11.45 for å være på sikre siden. Klokken ble 12.00, og kl.12.10 ringte Pasientreiser for å høre. Ble satt over til en som hadde med min bestilling å gjøre. Fikk igjen høre at det over hodet ikke var en eneste Norgestaxi pålogget for pasientkjøring! Jeg kjente jeg ble sint, og sa i klartekst at dette kom jeg til å melde fra som avvik!
 
 
Jeg måtte ringe mannen min og spørre om han kunne komme å hente meg for å kjøre meg opp til legesenteret!
 
 
Etter min mening burde Norgestaxi miste anbudet sitt, for dette er kritikkverdig med stor K. Jeg skal kun ta en blodprøve samt inn en kort tur til fastlegen. Likevel forventer i likhet med andre som har rettighet på taxiskyss at taxien kommer til avtalt tid! Særlig når taxiskyss er bestilt 1 uke i forveien! I tillegg får man også bekreftelse 24 timer i forveien for at taxien skal komme til avtalt tid!
 
 
Nå må Helse Midt gjøre noe her, og det må da gå an å si opp avtalen med Norges Taxi når de gjør en elendig jobb! Det er nettopp en elendig jobb de gjør når de uteblir eller blir timesvis forsinket når de har mottatt en bestilling for en jobb de SKAL ta seg av!
 
 
Politker Tore O Sandvik uttalte til Adresseavsien 20.12.2022: “Vi må se helsetransport, skoletransport og busstransport i sammenheng. Og i anbudsrunden kan vi ikke bare ta hensyn til pris, men også kvalitet, sikkerhet og kompetanse.”
 
 
Tore O Sandvik har så rett!
 
 
Norges Taxi dere er en skam for Helse Midt, og burde blitt fratatt konsesjonen med helsekjøring!
 
 

Bildet lånt fra: https://elbil.no/na-kan-du-endelig-bestille-nullutslipps-taxi/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge