UHELDIG UTVIKLING MED ØKENDE OVERGREPS- OG VOLDTEKTSSAKER :(

I det siste har nyhetene (både på NRK og TV2 og i aviser) fokusert kjempemasse på overgreps- og voldtektssaker mot jenter/kvinner, og dessverre er vi vitne til at det er en økning av overgrep/voldtekt i samfunnet vårt.
 
 
Spørsmålet er hvordan skal myndighetene greie å bekjempe denne uheldige utviklingen? En ting er sikkert, og det er at noe gjøres!
 
 
Det er blitt sagt og skrevet at de fleste av ugjerningen i overgreps- og voldtektssaker som er blitt begått er blitt utført av utenlandske menn (asylsøkere) som kanskje har fått avslag på sin oppholdstillatelse, eller venter på å få oppholdstillatelse i Norge.
 
 
Det er store forskjeller på kvinnesyn i hjemlandet til en asylsøker og her i Norge. Et eksempel er likestilling mellom menn og kvinner i Norge! Det er her myndighetene må komme inn på banen til asylsøkere ved å forklare hvilke rettigheter vi kvinner har i Norge i forhold til deres hjemland!
 
 
Denne episoden skjedde meg for 3 år siden. Jeg skulle ta taxi hjem, fordi jeg hadde vært og skiftet gips på foten min. Sjåføren som kjørte taxien var utenlandsk, og jeg tipper med sikkerhet at han var muslim. Etter en stund sier han til meg: “Jeg ser du er gift!” “Ja”, svarte jeg. Taxisjåføren spør meg: “Har du lov for din mann å kjøre taxi med en annen mann?” Jeg ble så forfjamset at jeg bare satt og måpte, men til slutt greide jeg å få samlet tankene mine, og jeg svarte nokså irritert: “Du bor i Norge, og slikt sier du ikke til en Norsk dame!” Bare en slik holdning som den taxisjåføren er beviset nok for at utenlandske menn har et annet kvinnesyn enn Norske menn!
 
 
Det er på høy tid at Norske myndigheter setter inn tiltak på et tidlig stadium for å forklare noen viktige holdninger, bl.a hvordan holdning de skal ha til Norske jenter/kvinner!
 
 
En Norsk jente/kvinne er ikke fritt vilt! Ingen mann (hverken Norsk eller utenlandsk) har rett til å forgripe seg eller voldta ei jente/kvinne de se ser på gaten!
 
 
Har vi virkelig kommet så langt i Norge at en Norsk jente/kvinne ikke lengre skal føle seg trygge på å gå på en åpen gate i frykt for at en idiot skal komme å forgripe/voldta oss? Det kan dessverre synes slik!:(
 
 
Selv om ei jente/kvinne er på tur hjem fra byen en fredags- eller lørdagskveld i sine finklær har ingen mann noe rett til å forgripe/voldta henne! Det er naturlig at vi jenter/kvinner vil pynte oss nåhttp://www.blogger.com/img/blank.gifr vi er ute på byen, og holdningen til en overgriper/voldtektsforbryter om at jenta/kvinnen innbød til å bli voldtatt fordi hun gikk lettkledd, er en holdning som er helt hårreisende! Ta f.eks en badestrand hvor vi jenter/kvinner går i bikini eller badedrakt? Har da en mann rett på å forgripe seg på en jente/dame av den grunn? Svaret hos de fleste oppegående er klart nei!
 
 
I mai måned var vi i Trondheim vitne til en voldtektssak som dessverre fikk et kjempetrist utfall etter fire uker:

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1645577.ece

 
 
Den 14 årige jenta ble voldtatt natt til 1.mai, og ingen som har opplevd noe liknende kan i sin villeste fantasi forstå hvilket marertitt hun har gjennomgått. En voldtekt være det værste traume en ung jente kan oppleve!
 
 
Jeg blir også kjempeprovosert når jeg f.eks leser i avisen at en overgreps- eller voldtektssak blir henlagt fordi overgriperen og kanskje også juriemedlemmene i en voldtektsrettssak legger skylden over jenta/kvinnen med den grunnen: “Jenta/kvinnen innbød til å bli voldtatt fordi hun gikk så lettkledd!” http://www.blogger.com/img/blank.gif
 
 
Leser jeg slike uttalelser blir jeg fly forbanna! Et voldtektsoffer har aldri skyld i at hun blir voldtatt! Problemet ligger ene og alene hos voldtektsforbryteren!
http://www.blogger.com/img/blank.gif
 
 
I samme tidspunket som voldtekten av den 14 årige jenta fant sted, skrev Adressavisen om en 17 årig jente som angivelig skulle blitt voldtatt på vei hjem. Moren stod fram med sin historie i avisen. Historien som moren fortalte i avisen rørte oss alle sammen! Noen dager senere viste det seg at jenta hadde løyet om det hele:
 
 
http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article1652589.ece
 
 
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1652508.ece
 
 
Dette er kjempetrist, og særlig med tanke på de jentene/kvinnene som som virkelig har opplevd overgrep/voldtekt! Nå er hun anmeldt pga falsk forklaring.
 
 
Den uheldige utviklingen i Norge med stadige og gjentatte overgrep/voldtekt skremmer meg, og noe gjøres for å bedre tryggheten for jenter/kvinner slik at vi slipper å gå rundt i redsel for hva som venter oss rundt neste gatehjørne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “UHELDIG UTVIKLING MED ØKENDE OVERGREPS- OG VOLDTEKTSSAKER :(

 1. Helt enig, det er en veldig skummel utvikling. Et anderledes knvinnesyn er ingen unskyldning. Selvsagt bør de som kommer hit godta at slikt og sånn gjør vi i Norge, slik går vi kledd, uten at det er noen "invitasjon"

  Det er dog viktig å huske på at mange voldtekter skjer av etnisk norske menn også. Gjerne noen kvinnen kjenner godt fra før, og kanskje til og med er i et forhold med. Disse blir sjelden anmeldt, så mørketallene er nok store.

 2. Ble paff av det du opplevde i taxien. Hvordan i huleste går det an å unngå å vite hvordan nordmenn lever og vårt kvinnesyn? Han har jo tydeligvis vært her en stund iom at han hadde jobb…
  Synes utlendinger skal "rette" seg etter oss og ikke omvendt. Tenker da bl.a. på alle moskeene som blir bygget også, noe jeg misliker.

  Synes forøvrig at vi tar inn alt for mange innvandrere (de som kommer er heller ikke de som trenger det mest). Og når de gjør en forbrytelse burde de blitt sendt hjem med første fly.

  Når det gjelder voldtekter synes jeg å ha hørt at de fleste skjer av kjente av offeret. Mulig jeg tar feil da. Synes ihvertfall det er skremmende, da jeg har to døtre på 16 og 18 år…

  Ønsker deg en flott helg og lykke til i utstillinga 🙂
  Regner med jeg og gubben tar oss en tur i morra.
  Bloggklem gro

 3. Herregud så forbanna jeg blir bare å tenke på alle de voldtektene som skjer her i landet!

  Daglig leser vi i Aftenposten om voldtekter og voldtektssaker som blir henlagt fordi jenta har fått skylden for å invitere til å bli voldtatt! Hver gang jeg leser om at ei jente har fått saken sin henlagt fordi de mener at hun er skyld i voldtekten blir jeg så sint at jeg ser rødt! Jeg skjønner ikke at det går an å ha en sånn holdning!

  Pokker også! Et voldteksoffer har aldri skyld i voldtekt! Jeg forstår ikke hvordan noen kan mene det? At jenta går lettkledd betyr ikke at hun inviterer til å bli voldtatt. Og det betyr ikke at en mann uten videre kan kaste seg over henne!

  Det er ingen unnskyldning at den som voldtar ei jente kommer fra et annet land som har et annet kvinnesyn enn oss i Norge. Voldtekt skal ikke skje samme hva slags land han kommer fra!

  Stakkars familien til jenta i Trondheim som ble voldtatt. Bare det at jenta valgte å ta livet sitt forteller mye om hvor fælt hun måtte ha hatt det!

  Alle jenter skal behandles med respekt. Og ei lettkledd jente som har pyntet seg inviterer ikke til å bli voldtatt!

  Bra tema du tar opp. Og det temaet engasjerer meg. Ha en fin kveld snuppa;))

  Stor klem fra Ofmariel

 4. Det er bra du tar opp temaet der, for det er en uheldig utvikling.

  Jeg fikk med meg saken om denne 14 åringen som ble voldtatt natt til 1.mai på Festningen i Trondheim. Stakkars jente! Det kan tyde på at hun ikke har fått godt nok hjelp fra hjelpeapparatet. Slik psykisk påkjennelse som en voldtekt skal ikke en tenåring gå med alene!

  Jeg vil si at en voldteksforbryter er egoistisk og samvittighetsløs, for han tenker ikke på at han skader jenta han voldtar både fysisk og psyksik!

  Jeg tror som Carina at en voldtektsmann er en som kjenner offeret, men også som du sier en som ikke kjenner offeret.

  Voldtektsofferet er aldri skyld i at hun blir voldtatt! Hørt sånt! Det er det verste jeg hører at et voldtektsoffer får skylden i at hun ble voldtatt! Om ikke et voldtektsoffer sliter nok er det siste hun trenger å høre at hun er skyld at en forskrudd og egoistisk mann forgriper seg ulovlig på henne!

  De som kommer til Norge skal rette seg etter norske lover, regler og kultur, og de skal respektere hvordan Norske jenter sin væremåte! Selv om utenlandske menn reagerer på væremåten til Norske jenter har de null rett til å voldta ei norsk jente fordi de mener hun inviterer til å bli voldtatt! Utenlandske menn som begår lovbrudd ved å voldta ei norsk jente bør bli satt på første fly tilbake til det landet de kommer fra og ta straffen der!

  Hvis det er noe som provoserer meg og engasjerer meg er det debatten om voldtekt og kvinnens rettigheter!

  Ha en fin onsdag:)

  Stor klem fra Mona Elisabeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge