KATTUNGEFØDSEL I DAG TIDLIG, MEN DESSVERRE VAR DEN DØD DA DEN BLE FØDT :(

Endelig i går kveld var tiden inne! Ca. kl.22.00 begynte Nadina å få åpningsveer. Hun hadde veer ca. hver time, og mjauet litt da veene kom. Vi utstyrte oss på rommet med PC, bok, drikke og noe godt å spise, for vi skjønte at dette kom til å bli en lang natt.
 
 
På ultralyd i Nadina sin 3. drektighetsuke hadde jeg fått vite at det var en kattunge. Det er ikke så heldig med tanke på at hun var førstegangsfødende, og det sa veterinæren også.
 
 
Kl.04.45 gikk vannet, og pressriene satte i for fult! Vi oppdaget nokså tidlig at kattungen kom med halen først. Oooops! Dette er uheldig for en førstegangsfødende kattemor, og med tanke på at det var bare en kattunge! Med flere kattunger i fødselskanalen ville den førstefødte kattunge fått hjelp og trykk til å komme ut, men kattungen til Nadina måtte gjøre all jobben selv!
 
 
Riene til Nadina kom jevnlig, og Nadina var kjempesliten stakkar. På slutten hadde hun ikke krefter igjen, og kattungen ble tydeligvis hengende i ro noen minutter før siste pressri kom! I tillegg oppdaget vi at navlestrengen var tvinnet rundt halsen på den. Det er ikke et bra utgangspunkt. Vi oppdaget at kattungen var livsløs, og prøvde å jobbe med den for å få den til å puste, men nei. Det ville den ikke. Hele tiden var jeg kontakt med oppdretteren til Nadina som var kjempesnill å bistå oss med råd og veiledning om hva vi kunne gjøre! Vi masserte kattungen, slynget den og blåste varm luft på den. Nadina prøvde også å jobbe med kattungen sin, men til slutt måtte vi bare innse at den var død. Den hadde nok blitt kvalt pga navlestrengen rundt halsen, og fordi den lå lang tid i fødselskanalen!:( Når Nadina selv så at det ikke var mere å gjøre avviste hun den.
 
 
Vi fant ut at kattungen var ei lita viltfarget hunnkatt på 80 gram! Nadina på sin side gjorde en kjempeflott mammajobb under hele fødselen! Hun fikk av kattungen fosterhinnen, hun bet av navlestrengen og spiste opp etterbyrden! Jeg er rimelig sikker på at Nadina er den av abyssinerne våre som har hatt lettest fødsel, og som har vært den flinkeste til å jobbe selv under fødselen!
 
 
I formiddag har Nadina gått og lett etter kattungen sin, og hun sørger stakkars jenta mi!:( Det er trist å høre på når hun gråter 🙁 De som har opplevd dette før sier at dette går seg til om et par dager. Hormonene hennes må ut av kroppen nå! Vi har gitt Nadinamora vår skinke og kjempegod fløte som har gått ned på høykant 🙂
 
 
Hun leter fremdeles etter kattungen sin, men har sovet og slappet av i sofaen sammen Aros!
 
 
Folk spør meg om denne episoden ikke skremmer meg? Nei det gjør den ikke, for når jeg så hvor kjempeflink Nadina var under fødselen så vet jeg at neste gang vil det gå bedre. Nå har Nadina vært igjennom en normal drektighet og en fødsel, og hun viste at det ikke var noe problem med fødselen. Problemet var at det var en kattunge, og det er ikke særlig heldig for en førstegangsfødende kattemamma!
 
 
Vi kommer til å pare henne igjen etter et 2 løpetider, og det ser jeg fram til! De som har opplevd noe liknende selv sier at neste gang vil det gå bra!
 
 
Det viktigste for meg er at Nadinamora mi er frisk, og at ingenting skjedde med henne 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “KATTUNGEFØDSEL I DAG TIDLIG, MEN DESSVERRE VAR DEN DØD DA DEN BLE FØDT :(

 1. Så trist med kattungen! Desverre er det jo slik som ser, og du har et veldig fornuftig syn på det hele, synes jeg. Neste gang går det bedre 🙂

  Nadina kommer nok til seg selv igjen med skinke og kjærlighet 🙂

 2. Nå ble jeg lei meg her, for jeg vet hvor ønsket denne kattungen var for dere:( Det høres fælt ut det du beskriver. Stakkars Nadina også. Der ser man at dyr også sørger. De som som sier at dyr ikke har følelser vet ikke hva de prater om!

  Mange trøsteklemmer til deg og Nadina fra Mona Elisabeth

 3. Så trist å høre om kattungen..
  Godt at mor selv virker frisk og rask, selv om hun gråter så sårt etter babyen sin.

  Håper du får en strålende uke i herlig sommervær =)

 4. Åhhh det var trist nyhet;(( Jeg tenker på kattemammaen som gikk og lette etter kattungen sin som ikke var der. Neste gang går det bedre! Det er vel derfor jeg ikke vil ha kattunger på lillemora vår. Jeg synes det virker skremmende hvis det skulle gå galt.

  Dere må kose masse med Nadina. Og når jeg kommer på besøk til dere skal jeg kose masse med henne. Og selvfølgelig med mammen og pappen til vår lillemor;))

  Stor varm klem fra Ofmariel

 5. Ja det var kjempetrist!:( I dag går det mye bedre med Nadina. Hun leter ikke så mye som i går, og har fått noen av hormonene sine ut av kroppen sin. Det tar et par dager før en hunnkatt som har glemt alt er tilbake til normalt gjenge igjen!

  Gleder meg kjempemasse til å treffe deg!:) Det skal bli kjempekoselig vennen min!:)

  Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin uke!:)

  Ja jeg skal kose masse med Nadina, og du skal få kose masse med henne når vi treffes!:)

  Stor klem tilbake til deg

 6. Så ufattelig trist å lese:( Tårene mine rann nedover kinnet da jeg leste at kattemor sørget og lette etter babyen sin:( Jeg synes så synd på Nadina. Nå håper jeg at det går bra med Nadina, og jeg er sikker på at det går bedre neste gang!

  Ha en fin tirsdag:)

  Stor klem fra Irenesola

 7. Nei! Jeg så det på facebook;=( Så ufattelig trist at det gikk galt Torilvennen min;=( Stakkar, stakkar Nadina som gikk og lette etter den nyfødte kattungen sin. Det er vondt å se når dyr sørger. De leter og leter.

  Det vil gå bra neste gang! Vær sikker på det!

  Stor klem til deg og Nadina fra Catzy

 8. Å nei. Så trist 🙁
  Som de andre sier; forfærdelig trist med Nadine som leter etter babyen sin.
  Selv om det gikk galt med kattungen, er det bra at det ikke skjedde noe komplikasjoner med Nadina.
  Krysser fingre for neste gang 🙂

  Ha en fin søndagskveld 🙂
  Bloggklem gro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge