TENN LYS FOR ALLE OMKOMNE I BOMBEANGREPET I REGJERINGSKVARTALET OG AUF SIN SOMMERLEIR PÅ UTØYA!

I dag tenner vi lys og står sammen i sorgen den kjempegrusomme og groteske massakren som fant sted i Oslo og på Utøya i går!:( Først bombeattentatet i regjeringskvartalet hvor 7 mennesker ble drept, og så ble over 80 ungdommer på AUF sin sommerleier på Utøya!
 
 
Dette er så kjempetrist, og ikke minst uvirkelig den tragedien som vi i Norge er vitne til! Jeg sitter bare og kan ikke tro hva som har skjedd! TV-nyhetene går kontinuerlig hele tiden med de oppdateringer som kommer etter hvert! Jeg grøsser med tanken på at kanskje antallet drepte blir høyere i løpet det nærmeste døgnet!
 
 
Da jeg la meg i går kveld kveld var det 7 omkomne i bombeattentatet i Oslo og 10 døde på Utøya, og da jeg våkntet i dag tidlig og slo på nyhetene på TV’n fikk jeg sjokk da jeg hørte at tallet på omkomne var kommet opp i 80 stk 🙁
 
 
Tårene mine har trillet nedover kinnene flere ganger i dag 🙁 “Vekk meg opp når denne skrekkfilmen er over”, tenker jeg! Så kommer jeg på at dette ikke er en skrekkfilm, men det er virkelighet!
 
 
Det første jeg tenkte da politiet var sikre på at det var en bombe som var gått av i regjeringskvartalet tenkte jeg i mitt stille indre at dette kunne kanskje være politisk rettet, og ikke et vanlig terrorangrep rettet mot Norge som land! Hvis dette hadde vært et terrorangrep mot Norge som land hadde det kanskje vært mer naturlig at andre steder som hadde blitt bombet, som f.eks steder hvor store folkemengder er samlet. Det er bare tanker jeg har gjort meg i ettertid!
 
 
Man kan spørre seg hva som driver et menneske til en slik kjempeforferdelig handling! Det kaller jeg ren og skjer ondskap og hjerterått!
 
 
Mine dypeste tanker og mine dypeste medfølelser går til alle de som har mistet noen de kjenner i denne kjempegrusomme masakren 🙁
 
 
R.i.P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “TENN LYS FOR ALLE OMKOMNE I BOMBEANGREPET I REGJERINGSKVARTALET OG AUF SIN SOMMERLEIR PÅ UTØYA!

  1. Jeg er enig med deg! Katastrofen som har rammet Norge er den største siden 1940-årene, og det sier mye om hvor stor katastrofen er i omfang.

    Vi bor ca. 30 minutter å kjøre nord for Oslo, og vi hørte et smell. Det var meldt torden, og vår mellomste datter sa: "Der tordnet det, mamma!". En time etter ringer mannen min og fortalte hva som hadde hendt.

    Jeg tror det er de høye tallene på døde som gjør at mange av oss kanskje ikke helt forstår omfanget av katastrofen. Det blir for uvirkelig.

    Stakkars de foreldrne som fremdeles venter på livstegn fra sine barn, og stakkars alle de som på en eller annen måte er rammet av tragedien!:( Ingen kan i sin villeste fantasi forstå hvilket mareritt ungdommene på Utøya opplevde i går! Dette kan ikke beskrives, men må oppleves!

    Jeg tenker på alle som har mistet noen av dine kjære, og som er rammet av denne tragedien!

    R.I.P!

    Stor klem fra Catzy

  2. Min første tanke var også at dette var litt sketchy, om det var ren terror. Regjeringskvartalet, i fellesferien, så sent på dag. Man måtte jo vite at det var ikke der de ville rammet flest.

    Tragisk er det, uansett motiv! Det finnes ikke ord, og om de finnes, så har ikke jeg dem.

    Jeg tror ikke hodet og hjertet mitt klarer helt å forstå enda.

  3. Ja,detta är en stor tragedi,sååå hemskt & det känns i ♥….
    Har inte hört något från min noska vän & är orolig/Kram

  4. Helt enig. Har vært i sjokk siden fredag, TV'n står på hele tiden med nyheter, men likevel synes jeg det er ufattelig at noe slikt har skjedd med "oss"/Norge. Det er jo liksom slikt man leser om i utlandet.
    Og at han skulle ramme ungdommer på den måten…:(

    Bloggklem gro 🙂

  5. For noe dager det har vært siden fredag;(( Det var tilfeldig at vi slo på rado. Og da snakket de om en eksplosjon i Oslo. Vi slo på tv for å se om det var nyhetssendig. Og da så vi fort at det var alvorlig. Jeg chattet med ei av våre naboer på facebook. De hadde hørt et brak ute der vi bor.

    Hele fredag ble vi sittende å se på nyhetene. jeg tror jeg var i sjokk. Og sjokket ble større på lørdag da jeg så dødstallene på Utøya. Det er rart å sitte her i Trondheim å se på det som skjer hjemme i Oslo. Og det skal bli rart å komme hjem igjen. Jeg tror jeg må se det med egne øyne.

    Sønnen vår kjenner noen kamerater som har mistet noen de viisste av på Utøya.

    Vi var i byen i går kveld og gikk i fakkeltoget. Det var en helt spesiell stemning på torvet. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Da Åge Aleksanderes sang Lys og varme var det mange som gråt. Vi la ned blomster og tente lys ved støtta. Alle 3 ungene var meg. Og jentene er opptatt av det som har skjedd.

    Jeg tror det har vært den tyngste helgen min følelsesmessig sett. Og som mamma tenker jeg på at de som ble drept er på alderen til eldstemann! Herregud for et mareritt de måtte ha hatt. Ingen kan forestille seg hva slags bilder de har på netthinnen sin.

    Jeg blir forbanna på at en ekstremist som drapsmannen kan gjøre noe sånt mot helt uskyldige mennesker! Det hadde vært for feigt hvis han hadde tatt livet sitt. Og det fortjener han ikke. Han bør aldri slippes ut mer. Og jeg synes han virker kald og kynisk!

    Tankene mine går til alle de pårørende!

    Hvil i fred!

    Stor klem fra Ofmariel

  6. Ord blir fattige, og ord er vanskelige nå. Jeg føler sinne, sorg og sjokk om hverandre. Ubegripelig er nok det riktige ordet for meg!

    I helgen har nyhetene stått på både dag og kveld. Jeg har vært handlingslammet etter terrorangrepet, for det hele var så absurd og ubegripelig.

    Ungene og mannen min var i byen i går ettermiddag og gikk i fakkeltoget. Selv var jeg på jobb, og kunne dessverre ikke få vært med på det. Det var flere av kollegaene mine som skulle til byen. Ungene våre hadde godt av å være med på det. De har fått med seg alt, og vi prøver å gi dem best mulig svar. Noen svar kan man ikke gi, for vi har ikke svar.

    Bildene av ungene som prøvde å komme seg vekk fra Utøya er nyhetsbilder jeg aldri kommer til å glemme. Tenk bare på den redselen og frykten de har hatt da terroren holdt på. Det er disse bildene som har brent seg fast hos meg og bildene fra regjeringskvartalet som så ut som en krigssone.

    Samholdet i Norge er blitt sterkere og sterkere. Blomsterhavet utenfor Domkirken i Oslo vitner om at alle viser sin kjærlighet og omsorg mot hverandre i disse tider. Måtte den omsorgen og kjærligheten bare vedvare.

    Ha en fin tirsdag snuppa mi:)

    Stor klem fra Irenesola

  7. Det e først no æg greie å gjør nåkka etter sjåkknyheitan som nådd oss på fredag. Æg har gått rundt som i et vakum både fedag, lørdag og søndag.

    Det første æg tenkt va ka e det som skjer? Æg skjønt ikke det, og det e førr suspekt. Så mang tåra ant æg ikkje at æg hadd en gang. Det har vør my tåra etter hælgas tragiske nyheita, og det hør dæ livredde ungdomman som hylskreik, gråt og hiksta da dæm ble brakt i sikkerhet e sterke bilda førr alle. Æg syns det va fælt å sjå hellikopterbildan fra ungdomman som fortivla prøv å svømme over på fastlandet. De historian ungdomman fortelle e noe av det jævligste æg har hørt, og æg bli like rørt til tåra når æg høre ungdomman som va på Utøya fortæl si historie.

    Æg lar mæg imponere av den kjærligheta og varmen som folk har både til hverandre og til Norge. Vi e samla på tvers av religion og kultura. Tenke på når f.eks USA opplevd attentatet i 2001. Dæm va så sint at dæm trua med krig, mens Norge også va sing, men vi vise kjærlighet.

    Æg lar mæ riv med av nyheitan, og æ tenne lys hver kveld.

    Du må ha en fin kveld:)

    Bloggklem fra S.E

  8. Catzy: Jeg har bare gått på siden av meg selv disse dagene, og jeg har vært i sjokk, vanntro, vært sint og vært i sorg over det ufattelige terrorangrepet!:(

    Likevel er det kjempesterkt å se at vi i Norge greier å svare med kjærlighet i stedet for med hevn og trusler! Jeg er stolt av å bo i Norge!

    I går var jeg på Trondheim Torg og la ned 3 roser, og det var en stille og rørende stemning der. Alle tenkte det samme.

    Ønsker deg en kjempefin torsdag Catzyvennen!:)

    Stor klem fra Toril

  9. Carina Josefine: Da jeg så nyheten om bombeangrepet på Regjeringskvartalet tenkte jeg: "Dette måtte være av politisk karakter", for kl.15.30 på en fredag midt i fellesferien liksom, og det når takk og lov de fleste hadde ferie eller hadde gått hjem fra jobb! Da det kom inn melding om skyting på Utøya skjønte jeg at dette var rettet mot AP.

    Det som har skjedd har vært helt uvirkelig og et mareritt, og jeg tenker på de stakkars ungdommene som var på Utøya, og ikke minst de stakkars foreldrene som har mistet sine kjære som de elsker så kjempehøyt!

    Ønsker deg en kjempefin torsdag!:)

    Bloggklem fra Toril

  10. Annmi: Ja vi i Norge har opplevd det verst tenkelige, og vi har alle vært i sjokk, vanntro, følt sinne og sorg!:( Jeg har gått på siden av meg selv siden fredag da terrorangrepet skjedde.

    I går var jeg i byen, og jeg la ned 3 roser ved statuen på Trondheim Torg. Det var helt stille og beveget stemning rundt blomsterhavet, og alle tenkte det sammen! Det er kjempeviktig å stå sammen og ta vare på hverandre nå.

    Jeg ønsker deg en kjempefin torsdag!:)

    Kram från Toril och kattene

  11. Gro: Jeg har både fredag, lørdag og søndag gått i sjokk og vanntro over terrorangrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya!:( Jeg har grått mange tårer også i sorgen over det som har skjedd. Det er helt ufattelig at noe slikt kunne skje!:(

    I går var jeg på Trondheim Torg å la ned 3 roser, og det var en stille og beveget stemning der nede. Alle stod stille og så på, og alle som var der tenkte helt like tanker. Jeg kom i prat med et ektepar fra Tyskland, og de syntes det var kjempetrist det som hadde skjedd!:( De gav meg en klem da jeg måtte gå videre.

    Ønsker deg en kjempefin torsdag!:)

    Bloggklem fra Toril

  12. Ofmariel: Det kan du si! Jeg har gått på siden av meg selv fredag, lørdag og søndag, og jeg har vært i sjokk, jeg har vært sint og jeg har følt sorg!:(

    Jeg tenker på de stakkars ungdommene som var på Utøya da det største marerittet som finnes skjedde, og på foreldre og de andre familiene som har mistet noen av sine elskede og kjære!:(

    Jeg blir kjemperørt over å se hvordan samholdet blant oss i Norge er!:) Det oser av kjærlighet og omsorg, og vi bryr oss om hverandre!:)

    Hadde dette vært i USA ville man gått ut med at de skulle hevne seg med krig, men vi svarer med kjærlighet!:)

    I går var jeg til fysioterapibehandling, og da gikk jeg innom Torvet og la ned 3 roser ved statuen. Det var kjempevemodig steming der, stille og alle hadde de samme tankene. Jeg kom i prat med et ektepar fra Tyskland som var på ferie her i byen, og de syntes det som hadde skjedd var kjempefælt!:( De gav meg en klem før jeg måtte gå videre.

    Jeg kan tenke meg at det var spesielt å være med på fakkeltoget. Herlighet som det regnet, og jeg hørte at folk bare stod der hele tiden tross regnværet! Jeg så innslag på TV'n.

    Gleder meg lørdag Ofmarielvennen!:)

    Ønsker deg en kjempefin torsdag kveld!:)

    Stor klem fra Toril

  13. Irenesola: Du har helt rett! Ord blir kjempefattige, og det finnes ingen ord! Det hele er kjempegrusomt!:( Jeg har vært i sjokk, vanntro, vært sint og følt sorg i de dagene som har vært!:(

    Tenker på de stakkars ungdommene som var på Utøya, og som opplevde den forferdelig massakren!:( I tillegg tenker jeg på de som har mistet noen av sine kjære i terrorangrepet!:(

    Det som er rørende, er å se det samholdet og omsorgen vi i Norge viser til hverandre på tvers av religion og kulturer! I stedet med å svare med hevn, viser vi kjærlighet og omsorg!:)

    I går var jeg til fysioterapeut, og jeg jeg gikk innom statuen på Trondheim Torg. Der la jeg ned 3 roser. Det var en helt spesiell stemning, det var stille og folk hadde de samme tankene i hodet. Jeg kom i snakk med et ektepar fra Tyskland som var på ferie her, og de syntes det var kjempetrist det som hadde skjedd!:( Da jeg skulle gå gav de meg en klem.

    Nå gleder jeg meg til lørdag!:)

    Ønsker deg en kjempefin torsdag kveld Irenevennen!:)

    Stor klem fra Toril

  14. S.E: Det hele er kjempegrusomt!:( Jeg har vært i sjokk, vanntro, vært sint og følt sorg i de dagene som har vært!:(

    Tenker på de stakkars ungdommene som var på Utøya, og som opplevde den forferdelig massakren!:( I tillegg tenker jeg på de som har mistet noen av sine kjære i terrorangrepet!:(

    Det som er rørende, er å se det samholdet og omsorgen vi i Norge viser til hverandre på tvers av religion og kulturer! I stedet med å svare med hevn, viser vi kjærlighet og omsorg!:)

    I går var jeg til fysioterapeut, og jeg jeg gikk innom statuen på Trondheim Torg. Der la jeg ned 3 roser. Det var en helt spesiell stemning, det var stille og folk hadde de samme tankene i hodet. Jeg kom i snakk med et ektepar fra Tyskland som var på ferie her, og de syntes det var kjempetrist det som hadde skjedd!:( Da jeg skulle gå gav de meg en klem.

    Jeg tenner også lys hver kveld for å minnes de som er rammet av terroren!

    Ønsker deg en kjempefin torsdag kveld S E!:)

    Bloggklem fra Toril

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge