HVORDAN UNNGÅ Å BLI EN USERIØS BLOGGER OG HVORDAN BLI TATT SERIØST SOM BLOGGER? TIPS TIL OSS BLOGGERE OG BLOGGLESERE!

Som blogger siden 2007 har jeg lest og sett mange blogger. Det finnes kjempemange flinke bloggere der ute 🙂 I vår bloggverden er alle bloggene unike på hver sin måte. Jeg leser både blogger til bloggere som er 40 +, og jeg leser også bloggere til de som er yngre. Det viktigste for meg er at bloggen må gi meg noe, og det viktigste for meg er at bloggen jeg leser skal fange min interesse. Hvis ikke bloggen fanger min interesse, går jeg fort ut, og jeg kommenterer minst mulig hos den bloggeren, og jeg orker ikke lese bloggen.

Det skal ikke stikkes under en stol at jeg siden 2007 har sett ganske så heftige bloggkrangler hvor to bloggere har vært uenige under en diskusjon, og diskusjonen har utviklet seg til en heftig bloggkrangel med innlegg og motinnlegg om hverandre frem og tilbake.

Jeg synes det blir flaut og pinlig når jeg ser slikt skjer, og en slik høylydt krangling skjer blant bloggere i absolutt alle aldersgrupper, dessverre.

 

I det følgende vil jeg gi noen tips og råd til hva du ikke bør gjøre for å få stempelet som en useriøs blogger:

 – Bloggeren blogger om sin hverdag, interesser og deler bilder med dine lesere.

– Bloggeren skaffer deg faste bloggvenner som følger seg, og som kommenterer fast bloggen sin.

– Bloggeren fremstår som kjempehyggelig, koselig, og imøtekommende, og bloggeren fronter at alle må få lov til å ha sine egne meninger, og at det er viktig å akseptere hverandre for sine meninger.

– Til å begynne med er innleggene og kommentarene kjempekoselig å lese, men….

– Etter hver som bloggen former seg, begynner bloggeren å blogge om kontroversielle temaer, og gjerne med temaer som bloggeren vet kommer til å provosere leserne.

– Bloggeren shouter de samme kontroversielle innleggene flere ganger om dagen, for man vil jo ha oppmerksomhet på bloggen sin.

– Bloggeren har kommentargodkjenning hvor kun kommentarer hvor leserne er enige med bloggeren slippes igjennom.

– Kommentarer hvor leserne ikke er enige med seg slippes ikke igjennom kommentarkontrollen.

– Bloggeren forsøker å fremstå som seriøs, og godkjenner noen få kommentarer hvor leserne er uenige med seg.

– De få kommentarene hvor leserne er uenig med bloggeren får gjerne et frekt svar!

– Bloggeren er raskt ute med å hevde at leserne som ikke har samme oppfatning som seg selv for å være nettroll og mobbere.

– Bloggeren tror at innlegg som skrives på forskjellige blogger omhandler seg selv, selv om innleggene ikke gjør det!

– Bloggeren tar på seg en offerrolle som mobbeoffer, og påstår hårdnakket at hun/han blir mobbet.

– Bloggeren utpeker seg selv til “uskyldig” mobbeoffer for at leserne skal synes synd på seg.

– Bloggeren ser ikke at det var h*n som begynte, for det er alltid alle andre sin feil.

– Bloggeren skriver et innlegg på bloggen sin som tydelig er myntet på navngitte bloggere slik at de involverte vet at innlegget er myntet på dem.

– Innleggene som skrives stemmer ikke virkeligheten med hva som faktisk har skjedd!

– De involverte parter får ikke anledning til å forsvare seg, for kommentarene slippes ikke igjennom kommentarfilteret.

– Folk trekker seg unna bloggen, for de vet hvilken type blogger de har med å gjøre.

En slik måte på blogge kan føre til mistrivsel på bloggstedet, og bloggere som har en slik fremtoning vil etter all sannsynlighet miste lesere, noe de kanskje ikke innser selv. Disse type bloggerne vil dessverre ikke bli tatt seriøst av lesere.

 

Vil du fremstå som en seriøs blogger i andres øyne bør du gjøre følgende: 

– Blogg om temaer som interesserer deg, og som du vet at du er god på. Det er da du får en ærlig og ekte blogg.

– Finn din egen bloggstil.

– Ikke kopier andres måte å blogge på, for det vil blogglesere gjennomskue.

– Hvis du velger å ha kommentarkontroll, slipp i det minste igjennom alle kommentarer du får inn, selv om man får inn kommentarer fra blogglesere som stiller seg kritisk, eller stiller et spørsmålstegn til det du skriver. Jeg har stor forståelse for at de aller styggeste kommentarer som man får inn ikke blir publisert.

– Ikke forvent at leserne dine er enige med deg i ulike temaer du skriver om.

– Svar bloggleserne dine på en høflig og saklig måte, selv om du ikke er enig med dem.

– Ikke beskylde bloggleserne for å være mobbe hvis de skriver at de er uenige med deg, dersom du som blogger velge å blogge om et kontroversielt tema. Uenighet har aldri vært i nærheten av å være mobbing.

– Vær saklig og begrunnet selv i dine svar, og forvent gjensidig saklighet tilbake fra dine blogglesere.

– Vis at du verdsetter bloggleserne dine ved å kommunisere med dem. Husk at bloggleserne dine tar seg tid til å kommentere på nettopp din blogg!

 

Til dere som er blogglesere vil jeg gi dere følgende råd:

 – Dersom du kommer over et blogginnlegg som du blir provosert av å lese, klikk på X-knappen i hjørnet på PC’n, og gå ut fra bloggen.

– Så lett er det, men så vanskelig for mange blogglesere!

– La vær å lese bloggen igjen om du føler du blir så irritert av å lese det bloggeren skriver.

– Irriterer bloggen deg så mye, lat som om bloggen ikke eksiterer.

– Det er du selv som velger å lese blogginnlegg hos en blogger som irriterer deg.

– Dersom du ser en overskrift hos en blogger som du blir provosert og irritert av å lese, ikke gå inn på bloggen for å la deg provosere.

– Dersom du absolutt vil skrive en kommentar hos den bloggeren som irriterer deg, ikke send kommentaren med en gang. Vent litt med å sende kommentaren til du er blitt roligere.

– Vær saklig når du kommenterer.

– Ikke gå til personangrep mot bloggeren.

Blogging skal være en lystbetont hobby for oss alle sammen, og ingen vil at hobbyen sin skal bli ødelagt. Vi må alle sammen ta et felles ansvar for hvordan vi ønsker at bloggmiljøet skal være.

Respekt og toleranse for hverandres meninger, holdninger og synspunkt er tre kjempeviktige begreper som man må tenke på både som blogger, og som bloggleser.

Ønsker alle en kjempefin søndagskveld 🙂

 

Bildet er lånt fra denne nettsiden: http://www.topimagens.com.br/coracoes/795-coracao-com-rosa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “HVORDAN UNNGÅ Å BLI EN USERIØS BLOGGER OG HVORDAN BLI TATT SERIØST SOM BLOGGER? TIPS TIL OSS BLOGGERE OG BLOGGLESERE!

 1. Råbra innlegg snuppa mi;))

  Der traff du spikeren på hodet. Jeg tar innnlegget ditt til meg. Og jeg føler meg truffet siden jeg skrev et sånt innlegg. Til mitt forsvar skrev jeg det fordi jeg var provosert der og da. Når jeg tenker i ettertid ser jeg at det ikke var så lurt.

  Jeg tror det er lett å miste litt hode sånn som jeg gjorde. Og jeg vet at jeg aldri skulle ha latt meg provosere av innlegget til en annen blogger som jeg ble provosert for. Jeg skulle gjort som du skriver å gå ut fra bloggen.

  Når jeg skriver en saklig kommentar på en blogg forventer jeg saklig svar tilbake. Men jeg forventer ikke at bloggeier skal være enig med meg.

  Jeg er enig i alt det du skriver innlegget ditt. Vi blogger for å ha det fint sammen. Og det må være hovedmålet;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Hvorfor har du en diskusjon på bloggen din når du kaller leserne som ikke er enige med deg for nettroll og sjalu?My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefint innspill på innlegget mitt vennen 🙂

   Jeg skjønner du ble provosert over den bloggeren, men ikke les bloggen hennes og innleggene hvis det provoserer deg så mye. Det er mitt tips til deg.

   Den bloggeren og jeg har skværet opp oss i mellom, og hun vet mine synspunkter. Derfor prøver jeg å ikke kommentere de innleggene hvor jeg vet at hun og jeg har forskjellige synspunkter. Jeg kommenterer bare på de innleggene som handler om alt annet enn det hun er opptatt av.

   Det er ikke lurt å skrive motinnlegg når man er frustrert, og det ser man selv i ettertid. Likevel er det godt å få skrevet ut litt frustrasjon.

   Ja aksept og toleranse for at man er forskjellig er to kjempeviktige poeng i denne saken 🙂

   Takk for at du hadde forståelse for at jeg ikke ønsket å kommentere på blogginnlegget ditt.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Veldig bra og fint skrevet innlegg som du har skrevet;=) Du får frem mange vitkige poeng som alle vi som blogger og alle blogglesere bør tenke over.

  Det er lett å la seg rive med, og kanskje tenker de ikke over at et motinnlegg på bloggene sine blir oppfattet negativt av de som føler seg truffet. De fleste motinnlegg er jo skrevet på en slik måte at motparten skal forstå at det er myntet på ham/henne. Det ligger alltid en skjult agenda bak slike innlegg.

  Du har rett når du skriver at blogging skal være en hyggelig hobby, og mange bloggere bruker blogg som en dagbok hvor de er personlige. Når utenforstående rakker ned på personlige tanker og meninger reagerer vi, og det er normalt.

  Du må ha en fin kveld søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

  • Catzy: Tusen takk for kjempefint innspill på innlegget mitt vennen 🙂 Jeg prøvde så godt jeg kan, for dette temaet om hvordan vi skal oppføre oss som bloggere og blogglesere er jeg opptatt av. Det gjelder oss alle sammen!

   Det at det ligger en skjult agenda bak motinnlegg som bloggere skrives, for de vil jo på en eller annen måte få frem i lyset negative ting om den andre bloggeren.

   Blogg skal være en kjempekoselig hobby hvor man kommer i kontakt med andre bloggere, og da skal ingen få ødelegge bloggleden vår.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Knallbra innlægg du har skreve og æg kan ikkje sei mæg anna enn enig.

  Blogg e en hobby førr alle sammen som blogga og det må både blgogera og vi læsera tænk på når vi læs ein blogg. Æg veit æg mange ganga har kommentert på innlegg hos bloggera kor æg kanskje sku ha holdt kjæft men av og tel bli æg som de fleste andre førr ivrig.

  Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempefint innspill fra deg på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg er helt enig med deg at blogg er en hobby for alle som som har blogg, og som blogglesere har vi alle et ansvar for å vise folkeskikk og høflighet mot andre bloggere.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

  • Moffeliten: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂 Ja nettvett er dessverre som blåst for solen hos en del bloggere, dessverre. Det er kjempetrist, for blogging er jo en hobby man skal kose seg med, og blir hobbyen vår ødelagt mister man lysten til å fortsette.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 4. Jeg er så enig, så enig. Det er pinlig å se hvor lite nettvett noen bloggere har, og ekstra pinlig når voksne bloggere oppfører seg som noen barnehageunger. Jeg synes det er viktig at det blir satt fokus på nettvett, eller kanksje man kan kalle det bloggvett.

  Mange gnager tror jeg de yngre bloggerne er mye flinkere enn voksne på nettet.

  En fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på innlegget mitt 🙂 Det er jeg helt enig i. Pinlig er egentlig ikke et dekkende begrep en gang.

   Det er viktig å rette fokus mot blogging og bloggvett, for det kan se ut som når folk sitter gjemt bak en PC-skjerm er det lett å bli for tøff i ord og ordvalg. Da sitter man ikke ansikt til ansikt. Tror mange av nettrollene der ute hadde vært kjempefeige så det holdt hvis de hadde møtt de bloggerne de har skrevet stygge kommentarer hos ansikt til ansikt.

   De yngre bloggerne er opplært med å vise nettvett, fordi de er vokst opp med internett fra de var små.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Jeg håper innlegget ditt blir lest av mange, for er det noe å tenke over for bloggere og blogglesere. Applaus for innlegget ditt 🙂

  Jeg tror måten bloggere oppfører seg på nettet gjenspeiler hvordan de har det inni seg, og jeg tror at mange som sliter psyksik bruker pc og internett som en slags trøst. Mange av disse internettbrukerne kommer ofte skjevt ut, fordi de vet ikke hvordan de skal takle det som skrives på nettet.

  Jeg synes det er bra du tar dette opp som et tema på bloggen din. Den måten vi blogglesere og bloggere bør oppføre oss mot hverandre på er viktig å tenke over.

  Fin, fin valgmandag til deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Jeg deltar på fotokonkurranse på blogg for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar på blogginnlegget mitt 🙂 Jeg er opptatt av hvordan vi bloggere og vi blogglesere er mot hverandre, og dette er noe jeg brenner for.

   Det tror jeg også, for hvor mange psykisk syke er det ikke som ikke har noe form for et sosialt nettverk. Da er internett en enkel og lett måte å kommunisere med andre på. Når et menneske ikke har et sosialt nettverk, får de heller ikke trening i å samhandling med andre mennesker. Det fører til at kanskje noen ikke har sosiale antenner, og det kan vise seg hos noen bloggere. De bloggerne havner ofte i konflikt med andre bloggere og blogglesere, for de vet ikke hva sosiale spilleregler er. Det har jeg lest hos et par bloggere for 2-3 år siden. De bloggerne var i 25 – 30 års alderen.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 6. Fin blogg du har 🙂 Jeg savner deg på blogspot fra da du blogget der, men synes du har fått bloggen din personlig og fin. Det er koselig å følge med deg 🙂

  Jeg gikk helt i kjelleren i 2011 med bloggen min, for jeg følte det var tungt å blogge. Det jeg fikk se 2011 var ufin oppførsel, bloggere ble stygt hetset, bloggere opplevde å bli hengt ut av offentlig av andre bloggere og noen bloggere ble truet med at andre bloggere skulle finne identiteten deres. Jeg orket ikke å se på det som hendte, og jeg bestemte meg å legge bloggen min på is. Blogglysten var borte. Høsten 2014 begynte det å krible i fingrene etter å blogge igjen, for jeg ble inspirert av deg og flere andre bloggere hvor flinke dere er.

  Du deler mange fine bilder på bloggen din, og jeg ser at du er blitt en mye flinkere fotograf på de fire årene jeg har vært borte fra bloggen.

  Jeg tar til meg de kloke ordene du skriver, og noterer meg det bak øret. Fint formulert og skrevet 🙂

  Ønsker deg en fin kveld 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry E recently posted..Klar til å ta fatt på blogging igjen etter fire års pause 🙂My Profile

  • Gry E: Du verden så kjempekoselig å se livstegn på bloggen fra deg også! Det kom overraskende ja, men jeg har jo hørt på facebook fra deg at du hadde lyst til å begynne å blogge igjen 🙂 Håper virkelig at du trives bedre nå!

   Huff ja! Det var ikke moro å være vitne til det som skjedde i 2011 nei! Et par bloggere fikk virkelig gjennomgå den gangen, og jeg fikk vondt langt inni sjelen av dem! Takk og lov så blogger de fremdeles, og de lot seg ikke knekke <3 🙂

   Tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding fra deg, og det setter jeg kjempestor pris på 🙂 Jeg har fått flere tips til hvordan jeg kan gjøre bildene bedre på bloggen, og det har jeg igjen for nå.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 7. Dette var et utrolig godt innlegg. Takk!

  Enklte bloggere lever av å skape drama og hysteri rundt sin egen person. Det er greit, alle vil ha lesere. Men når du utelukkende baserer den på det du nevner ovenfor så blir det hele en useriøs og patetisk blogg.

  Jeg, har lest enkelte blogger der innholdet er så på trynet at jeg der og da har bestemt meg for å aldri oppsøke den igjen. Og det har jeg heller ikke gjort! Svada er det nok av om jeg ikke skal lese det på blogg også, her har jeg jo et reellt valg! 🙂

  Ha en fin dag. Klem <3
  lillja recently posted..Hva skal jeg si? Les bare… Så kan du ta stilling til det!My Profile

 8. Lillja: Tusen takk for kjempefint innspill fra deg på innlegget mitt 🙂

  Huff ja, og det er slike jeg kaller for energivampyrer. Jeg er helt enig at det er greit at alle ønsker lesere, men når man ser bort fra akkurat det ønsket så ser jeg ingen mening med den bloggen.

  Jeg også, og jeg har lovt meg selv å aldri i mitt liv besøke de bloggene noen gang! Det er nettopp det, at det valget jeg gjør om å aldri sette mine øyne inn på en blogg velger jeg helt selv. Jeg kan velge å la meg provosere ved å besøke en blogg jeg synes provoserer, men jeg kan også velge å la være!

  Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

  Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge