HJERNEVASKET FORDI MAN FEIRER JUL, PÅSKE, KRISTI HIMMELFARTSDAG, 17.MAI OG PINSE?

Historisk sett er Norge et kristent land med en grunnlov som har en forankring i den Norske Grunnloven. Kirken og staten var knyttet sammen. Vi har kristne høytider som jul, påske, Kristi Himmelfartsdag og pinse. Fra gammelt av hadde kirken stor makt i samfunnet. Det var Kristendommen som var den rådende religion.
 
 
Denne kristne forankringen har blitt mindre og mindre. Kirken har ikke så stor innflytelse som den hadde før. I dag er krike og stat skilt. Vi har ikke lenger en egen statskirke. Den Norske Kirke er gått over til å være en folkekirke, altså en kirke for folket.
 
 
Uansett om Kirke og stat er skilt, vil kristendommen være en del av vår kulturarv og historie, enten vi vil eller ikke.
 
 
I dag er det heldigvis religionsfrihet i Norge, og vi står fritt til å tro på akkurat den Guden vi selv ønsker. Det finnes jøder, muslimer, kristne, Jehovas Vitner, Mormonere m.m. Den den som ikke har noen Gudstro har også selvsagt lov til det.
 
 
Siden vi har en kristen kulturarv i Norge, har vi kristne høytider. Det står selvsagt Norges befolkning fritt om de ønsker å feire jul, påske, Kristi Himmelfartsdag og pinse. Den vanlige Ola Nordmann feirer bare julen, men påsken er det skiturer i fjellet med appelsin som gjelder. Spør man tilfeldige Nordmenn om hvorfor man feirer pinse, vil vi nok oppleve at mange ikke vet hvorfor man feirer pinse. Dermed blir pinsen noen ekstra fridager før sommerferien begynner.
 
 
I alle religioner er det høytider som markeres, noen av høytidene faller sammen med de kristnes feiring av julen.
 
 
17.mai er jo feiring av Norges Nasjonaldag, og markerer at Norge fikk sin egen Grunnlov.
 
 
Så finnes det Nordmenn som over hodet ikke ønsker å feire jul, påske, Kristi Himmelfartsdag, 17.mai og Pinse. Det er et valg de selv har tatt, og noe alle bør respektere. På samme måte som når vi respekterer at muslimene har sin fasteperiode, og feiring av ID.
 
 
Respekt og forståelse for at noen ikke ønsker å feire de kristne høytidene og Nasjonaldagen bør og skal gå begge veier. Hvis de som ikke ønsker å feire de kristne høytidene og Nasjonaldagen forventer respekt for at de ikke ønsker å ta del i feiringen, bør de respektere de som ønsker å feire disse høytidene! Det blir for dumt å si at alle som feirer jul, påske, Kristi Himmelfartsdag, 17.mai og Pinse er hjernevasket av samfunnet! Valget om å feire eller ikke feire er et fritt, selvstendig og personlig valg man tar.
 
 
Personlig elsker jeg adventstiden og julen 🙂 Jeg storkoser meg når jeg kan bake til jul, pynte og ordne leiligheten vår julepyntet og fin. Ikke minst er det kjempekoselig med de kjempefine julelysene som adventsstjerne og adventslys i stuevinduet. Det er så lunt og fint. Selv om jeg elsker advent og julehøytiden er jeg over hodet ikke hjernevasket for det! Akkurat det er det dummeste jeg har hører folk si!
 
 
Jeg har to venninner som over hodet ikke ønsker å feire jul, og de blir respektert fult og helt av familiene sine og oss vennene. En av venninnene mine ønsker mye heller å jobbe som vakt ved sykehjemmet i julen, og hun sier det gir henne mye mer tilbake. Hun andre venninnene min vier tiden sin til å være i Vår Frues Kirke julaften for å være hjelpe uteliggerne, hjemløse og narkomane som blir invitert til en åpen julefeiring i kirka. Det er blitt en tradisjon for henne å få lov til å være en del av dette på julaften. Selv om de to har valgt å ikke feire tradisjonell jul, hører vi dem aldri si noe negativt om at vi andre ønsker å feire julen.
 
 
Det jeg blir provosert av, er når den som ikke ønsker å feire jul, påske, Kristi Himmelfartsdag, 17.mai og pinse mener at vi som feirer slike helligdager er hjernevasket av samfunnets og regjeringens lover og regler. Nå har det seg slik at hverken samfunnet eller regjeringen bestemmer ikke om vi ønsker å feire de kristne høytidene våre og Nasjonaldagen vår! Greit nok at vi de kristne høytidsdagene og Norges Nasjonaldag er markert som helligdager på kalenderen, men vi står fritt til å bestemme selv hva vi ønsker å feire eller ikke feire.
 
 
17.mai er jo Norges Nasjonaldag, og den mener jeg vi Nordmenn bør og skal ha respekt for! Om vi ønsker dra til sentrum for å se på barnetoget, borgertoget og russetoget står det oss fritt til å velge det. På samme måte står det oss fritt til å slappe av hjemme 17.mai, og det er heller ingen som sier noe på det. Gjensidig respekt for hvordan man ønsker å feire Nasjonaldagen er første bud!
 
 
Personlig har jeg alltid likt 17.mai og stemningen rundt 17.mai. Ikke noe er som å stå opp tidlig, ta på meg bunaden min som jeg bærer med stolthet og dra til byen for å se på togene, og høre korpsene spille. Da er 17.mai perfekt for meg. Jeg har full respekt for de som ønsker å slappe av hjemme på Nasjonaldagen. Vi har mange omgangsvenner som nå har unger. Noen av omgangsvennene våre har fulgt ungene sine ned til sentrum hver 17.mai i alle de år, men når ungene er såpass store nok til å greie seg selv synes foreldrene det er godt å slippe stresset med å dra til byen, finne parkeringsplass, overfylte busser hvor man står som sild i tønne, og gå i kø i byen. I stedet markerer de med en 17.mai-frokost eller en 17.mai-middag for familie og venner.
 
 
Selv om jeg liker 17.mai og stemningen rundt, er jeg ikke hjernevasket for det! Nå er 17.mai Nasjonaldag, enten om vi liker det eller ikke. Det kan vi ikke gjøre noe med. Grunnloven ble skrevet, og den historien kan vi ikke endre på!
 
 
Hvordan forventer du at du skal få respekt for at du ikke ønsker å feire de kristne høytidene og 17.mai, når du går hardt ut mot de som ønsker å markere høytidene og Nasjonaldagen ved å si at vi er hjernevasket av samfunnet og Regjeringens lover? Når du mener at andre som ikke er av samme oppfatning som deg er hjernevasket gir det ingen mening! Det blir alt for dumt å komme med en slik påstand om at andre er hjernevasket, og man burde være kjempeforsiktig å komme med slike påstander om hva andre er og ikke er. Da er det du som fordømmer andre.
 
 
Hvis du ønsker at andre ikke skal fordømme dine egne personlige valg om å ikke feire jul, påske, Kristi himmelfartsdag, 17.mai og pinse, bør du på samme måte la være å dømme andre som har en annen oppfatning enn deg, og som synes julen er en kjempekoselig og fin høytid, og som liker 17.mai.
 
 

170516_pynt_veranda8

 
 

210816_flagg_festningen4

 
 
Hverken samfunnet eller Regjeringen tvinger oss til å ta del i de kristne høytidene og feiringen av Nasjonaldagen. Det samfunnet og Regjeringen ønsker er at vi mennesker skal vise en gjensidig respekt og toleranse for hverandres tro, religion, livssyn og holdninger, og ikke minst at vi skal ha respekt for vår egen kulturarv og historie. Om du velger å sitte hjemme 17.mai for å kose deg, er det noe samfunnet eller Regjeringen aldri blander seg bort i. Det kommer de heller aldri til å gjøre. Vi lever i et ytringsfritt samfunn. I vårt ytringsfrie samfunn står vi fritt til å velge hva vi ønsker å gjøre når det gjelder feiring av de kristne høytidsdagene våre samt feiring av Nasjonaldagen vår!
 
 

Blogglisten hits

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “HJERNEVASKET FORDI MAN FEIRER JUL, PÅSKE, KRISTI HIMMELFARTSDAG, 17.MAI OG PINSE?

 1. Råbra innlegg snuppa mi;))

  Jeg bryr meg ikke om at noen ikke vil feire jul, påske eller 17.mai. Og jeg skjønner at de foreldrene som har unger som er blitt så store at de greier seg selv eller de foreldrene som ikke har unger i korps at de ønsker å ta det med ro 17.mai. Hos oss har alle ungene spilt i korpset. Og som korpsforeldre må vi stille opp 17.mai. Jeg skal innrømme at det er slitsomt tidlig 17.mai å stå opp klokka halv fem for å få ungene på plass til klokka seks for avmarsj til flaggheising. Men etterpå er det artig;)) De to siste årene har vi hatt fri fra korpset på 17.mai. Eldstejenta var russ. Og selv om hun var russ var hun med og spilte i korpset om morgenen. Men vi var i byen og så på toget. Det var artig siden hun var russ. Jeg har alltid likt 17.mai. Og det kommer jeg til å gjøre. Jeg har også likt julen. Men jeg er ikke hjernevasket for det. Det er min egen smak at at jeg er julete av meg;))

  Jeg vet av noen som ikke liker jula. Det er deres valg. Men de sier aldri at jeg som liker jul er hjernevasket av regjeringen og lovene i Norge. Det er bare nordmenn som har noe negativt å si om høytidsdagene våre. På skolen der jeg jobber gleder de fremmedspråklige seg til 17.mai. De er flinke til å møte opp for å gå toget. Og de tegner flagg og er aktive når 17.mai-forberedelser skal gjøres. Mange av dem feirer ikke jul. Men de sier de synes advent er koselig tid. Det er bortskjemte og utakknemlige nordmenn som kritiserer de grunnlovsfestede høytidsdagene våre. Men ingen tvinger noen til å feire noen av dem. De som ikke vil feire jul, påske også videre får se på helligdagene som fridager hvor de kan slappe av;))

  Ha en fin dag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Forsvarer meg selv mot løgnene dine.My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar med innspill på innlegget mitt Else Marit vennen 🙂

   Nå er det en gang slikt at 17.mai er og blir Norges Nasjonaldag, og den dagen bør alle som vokser opp i Norge ha respekt for. Det er en viktig del av Norges historie! Om de selv ikke ønsker å feire Norge Nasjonaldag, så får de bare holde kjeft å godta at andre ønsker å feire Nasjonaldagen. De kommer seg ikke unna 17.mai samme hvor mye de prøver. Hvis det er så ille med 17.mai får de flytte langt ut på vidda hvor de kan bo som eneboere. Ingen som feirer 17.mai er hjernevasket! Vi feirer Norges grunnlovsdag!

   Jeg også kjenner noen som ikke er så begeistrert for å feire jul. De sier de har ikke noe forhold til julen, og synes det blir for maste. Ja vel, om de ikke feirer jul sier jeg ingenting på det, men kom ikke her å si at jeg som liker jul er hjernevasket. Det blir for dumt, og det gir ingen mening.

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Dette var et reflektert og fint innlegg fra deg 🙂

  Da jentene våre gikk på barneskolen kunne det være høylydte diskusjoner fra noen av foreldrene som hadde sine meninger om hvordan lærerne på teamet burde legge undervisningen i adventstiden når det gjaldt juleforberedelser. På trinnet hvor jentene gikk var det noen muslimske foreldre og etnisk norske foreldre. Det var de etniske norske foreldrene som var de som var mest kritiske. De ville ikke at elevene skulle gå rundt juletreet, for elevene kunne bli hjernevasket og tvunget til å feire jul. Foreldrene til de muslimske elevene sa aldri noe, og de klaget aldri. De mente at deres barn hadde godt av å lære om norske juletradisjoner. Den samme diskusjonen utspilte seg før påske og 17.mai.

  Det er opp til hver enkelt om de vil feire julen og de andre kristne merkedagene, og de som ikke vil feire de religiøse merkedagene vi har i Norge må respektere at det finnes de som vil feire dem. Markering og feiring av helligdagene våre er frivllig, men respekt begge veier er hovedpoenget mitt. Ikke kom og fortell meg at jeg er hjernevasket fordi vi feirer jul hjemme hos oss. Hvis jentene våre velger å ikke vil feire jul når de blir gamle nok står de fritt til det, og det skal vi foreldre respektere. Når nordmenn ikke ønsker å feire kristne høytider har det en god grunn som jeg tenker. Den grunnen blir deres egen sak, men de skal ikke forvente at andre deler deres synspunkter og meninger om å la være å feire julen. Hvis den som mener at andre er hjernevasket fordi de feirer jul, viser det mangel på respekt for andres verdier og holdninger.

  Vi er ikke spesielt kristne i familien vår, men mannen min og jeg har vokst opp i en familie hvor kos, avslapping og tid med familie og venner har vært det viktigste. Ikke dyre gaver, men en tid fylt av ro og harmoni. Jeg ser at den verdien har jentene våre med seg videre. I julen når vi har fri glemmer vi klokkeslett og tidspunkt, for det er viktig for oss å roe helt ned før et nytt år begynner. I påsken er vi gjerne på hytta. Vi feirer ikke påsken som de som er kristne gjør. Pinsen er kirkens viktigste høytid, og så lenge vi har en Luthers Evangelisk kirke vil pinsen være en viktig del av markeringen av kristen tro. Jeg vil aldr finne på å si at de som er kristne og som feirer pinsen er hjernevasket. Det er et standpunkt de har tatt.

  På barneskolen var det ei jente i klassen til jentene våre som var Jehova vitne. Foreldrene hennes fikk lov til å komme i timen for å fortelle om det de trodde på. De fortalte om hvorfor de ikke feiret bursdager, jul, påske og pinse. I begynnelsen syntes de andre elevene synd på henne fordi hun aldri ble invitert i bursdager, men når de begynte å få forstå at det var deres religion ble det naturlig for dem.

  Jeg har to kollegaer jeg som hver jul reiser til syden, fordi de vil ikke feire julen. Det er ingen som sier noe på det, men de to kollegaene mine sier ingenting for at vi andre feirer julen. Hvis de hadde ment at vi var hjernevasket av samfunnet hadde vi reagert på det. Det er en påstand som ingen burde si om hverandres meninger. Hvis noen sier at de som feirer jul er hjernevasket tror jeg at de sier det fordi de er usikre selv på reaksjonen fra andre rundt seg. Jeg hadde blitt sint hvis noen hadde fortalt meg at jeg var hjernevasket fordi jeg liker jul, og synes 17.mai er en fin feiring av Norge.

  En fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg skjønner akkurat hva du snakker om, for det opplevde jeg også da jeg jobbet som faglærer i KRL. Noen foreldre hylte høyest om at vi ikke måtte ha advenstund hvor vi tenkte adventslys om morgenen. Huff, og huff. Ungene kunne jo bli hjernevasket av mindre. Jeg også opplevde foreldre til elever med utenlandsk opprinnelse som mer positive til Norske tradisjoner enn noen Norske foreldre. Foreldre til elever med utenlandsk opprinnelse var mye mer engasjert i at ungene deres måtte få lære om Norske tradisjoner, mens Norske foreldre var livredde for at ungene deres skulle bli hjernevasket. Det er helt feil at det skal være slik! Hvis vi nordmenn ikke respekterer våre egen kultur og egne tradisjoner, hvordan skal våre nye landsmenn lære vår kultur og tradisjoner å kjenne?

   Jeg skjønner kjempegodt at noen ikke ønsker å feire julen, men de trenger ikke sitte å påstå at vi som liker å feire julen og 17.mai er hjernevasket. Det gir ingen mening!

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Æg syns du har skreve et kanon bra innlægg 🙂 Æg meina at dæm som ikkje ønsk å feir jul, påske, himmelfartsdag og nasjonaldagen står fritt tel å la vær å gjør det men da ska dæm ha forståelse førr dæm som ønska å markere dæm høytidan. Æg forstår dæmmers valg hvis dæm forstår mitt og sånn ska det vær. Æg innrømma at æg lika å feire jula. I påska pleie vi å reis på hytta men siden æg ikkje e nåkka kristen feire æg ikkje påska som så. Æg har alltid likt 17 mai og det e nåkka spesielt å sjå toget og hør på korpsan som spille så fint.

  Æg står ikkje tel ansvar førr nån at æg syns jula e kos. Førr mæg handle også jula om å vær i lag og kos mæg i lag med dæm æg e glad i. Æg begynne å pynt tel jul første søndag i advent og det e kanonkoselig å pynt opp leilighta med advent og julepynt.

  Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg.

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Det mener jeg også. Hvis noen ikke ønsker å feire jul, påske eller 17.mai så velger man det selv, men de skal jammen ha respekt for de som ønsker å feire de dagene der. Det gir ingen mening å si at de som feirer 17.mai, jul og påske er hjernevasket. Da er det de i mine øyne som rakker ned på andre! Gjensidig respekt for andres holdninger til kristne høytider.

   Noe annet er det med 17.mai som er Norges grunnlovsdag, og Norges Nasjonaldag som er en del av vår historiske kulturarv! Den dagen bør alle ha respekt for! Samtidig så er det opp til hver enkelt hvor mye man ønsker å markere dagen. Familier med unger bør lære dem opp å gå i tog, og vise at de skal være glad i landet vårt, og lære ungene å sette pris på at de får leve i et fritt land uten krig og nød.

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 4. Hvorfor kan ikke alle godta at andre har egne meninger om å feire jul, påske osv. Jeg bryr meg ikke om andre ikke vil feire jul, påske eller 17.mai. De har sikkert sine grunner til at de ikke vil feire, men tolerer min mening at jeg vil feire julen, og at jeg liker å markere nasjonaldagen vår. Ingen skal si at andre er hjernevasket. Åh jeg blir provosert at noen mener at andre som ikke deler samme oppfatning som dem sier at alle andre er hjernevasket. Jeg er for pokker ikke hjernevasket fordi jeg feirer julen. At jeg feirer julen er fordi jeg liker jul. Det verste jeg vet er å stresse før jul, og for meg er desember og advent kos, ro og hyggelige aktiviteter med familie og venner. Jeg husker mamma og pappa hvordan de holdt på før jul da vi var små. Tidlig i desember var det rundvask av hele huset. Huset stod på hodet i hele desember, men lille julaften kom alt på plass. Vi har en rundvask av huset om våren vi. Hvis det er mye snø ute før jul tar vi ut teppene i snøen for at de skal bli rene.

  Jeg er vant med at 17.mai er en familiedag, og mamma og pappa var alltid med oss til sentrum og så på når vi gikk i toget. Etter barnetoget var ferdig gikk vi alltid på skolen hvor det var 17.mai arrangement med fiskedam, lodd, kafè, salg av pølser og is. Ofte var vi hjemme hos tantene og onklene våre sammen med søskenbarna til middag. Vi har ført tradisjonen videre, men vi har innført ny tradisjon med 17.maifrokost før toget. Etter toget treffes vi på en av skolene, og der tar vi en kopp kaffe, en is før vi samles hjemme hos noen av søsknene våre hvor vi spiser middag. Vi bytter på hvem som arrangerer 17.maimiddagene. Jeg vil påstå at ingen andre land slår vår trivelige feiring av nasjonaldagen.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg, og innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg mener også at alle må få lov til å gjøre hva de vil. Hvis noen ikke vil feire julen og påske må man akspetere det, men hvis de begynner å fortelle at vi som feirer jul og påske er hjernevasket gir det over hodet ingen mening i slike uttalelser! Da er det de som ikke viser respekt.

   Når det gjelder 17.mai, er jo det en kjempeviktig del av Norges histore, og en dag som vi feirer fordi vi fikk vår egen grunnlov. Jeg har kjempestor forsåtelse for at de som ikke har unger ikke føler å dra til byen for å se på 17.mai-togene, men de kan vise respekt for at det en viktig dag som vi markerer, og vår 17.mai-feiring er like mye en hyllest til at vi får bo i et fritt land uten krig og nød. Hvis vi skal lære våre nye landsmenn å bli glade i Norge og Norges tradisjoner og historie som f.eks. 17.mai må vi lære oss å verdsette dem selv først.

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Du skriver på en reflektert måte i innlegget ditt.

  Jeg har noen venner i min omgangskrets som ikke er tilhengere av å feire jul, for de mener at julen er bitt for kommersiell med for mye kjøpepress om dyre gaver. Vet du hva? Jeg forstår hva de tenker, men jeg liker julen, og synes det er mitt ansvar som foreldre å lære mine to barn opp til at det er ikke mange dyre gaver som julen handler om. Julen handler om mellommenneskelige ting, som å vise nestekjærlighet for de som ikke har dt så bra. Det handler om å gi til andre.

  Jeg synes også at adventstiden er bitt alt for masete med mye stress og mas, men det er jeg som mamma som må lære mine to barn at adventstiden er en tid for ro, kos og hygge, og ikke mas og jag.

  De omgangsvennene mine som ikke liker julen har forståelse for at andre synes julen er hyggelig, og de dømmer aldri meg når jeg sier at jeg liker julen. Hvis de hadde fordømt min mening ville jeg sagt i fra om at de skal akseptere min mening. Gjennom at jeg prøver å skape gode og positive holdninger til mine to barn i adventstiden og julehøytiden vil bidra til at de tar det med seg videre i livet.

  Hvis noen mener at de som liker julen er hjernevasket er det en tåpelig til å si, for da mener jeg at det er de som er dømmende mot andre menneskers sine meninger og holdninger. Jeg skulle likt å diskutere med dem ansikt til ansikt, for hvis de ikke tåler å høre at mennesker mener noe annet enn dem skal de være forsiktig med å dømme andre for at deres meninger.

  Jeg kan forstå at de som ikke har barn feirer 17.mai på den måten som det vi som har barn gjør. Nå har det seg slik at 17.mai er skrevet inn i historiebøkene våre for alltid som vår Nasjonaldag. Hvis ikke vi nordmenn respekterer vår egen Nasjonaldag, hvordan skal vi forvente at våre nye landsmenn lærer seg vår kultur, tradisjoner og historie å kjenne. Jeg mener ikke at alle skal ha på seg bunad, dra for å se på skoletoget og feire hele dagen, men det er nok med å henge opp det Norske flagget for å markere at det vår Nasjonaldag. Det holder. 17.maifeiringen får vi ikke gjort noe med. Hvis det plager noen at vi har kristne høytider og 17.mai i Norge får de flytte til USA, for der har de ikke noen av disse høytidene som vi har.

  Jeg ønsker deg en fin fredagskveld 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg, og med kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg tror alle sammen kjenner en eller annen i vår omgangskrets som ikke er begistret for julefeiringen og stresset og maset rundt jul. Det har jeg stor forståelse for, og de må få lov til å la være å feire jul hvis de ønsker det. Likevel mener jeg at de skal repektere mitt valg om at jeg vil feire jul. Hvis de begynner å si at jeg er hjernevasket fordi at jeg feirer jul og påske reagerer jeg. Slike uttalelser gir ingen mening, og det viser at det er de som ikke viser respekt for andres meninger.

   Når det gjelder 17.mai og Nasjonaldagen vår, er det en kjempeviktig historie i Norge, og den dagen bør alle som er født og oppvokst i Norge respektere. Jeg mener ikke at alle på død og liv skal dra til byen for å se på toget, men i hvert fall henge opp et flagg som markerer at det er Nasjonaldag. Hvis vi skal få Norges nye landsmenn til å ta del i vår kulturarv, er det viktig å spre positive holdninger omkring 17.mai. I ropes det også ” Hurra!” fordi Norge er et fritt land uten krig og nød. Det å verdsette landet vårt som et fritt land er også kjempeviktig.

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge