EN KJEMPEHERLIG SOMMERFERIE 2018 I ORD OG BILDER :)

Hva skal jeg si da! Må ærlig få innrømme at dette har vært en kjempeherlig og god ferie med et kjempeflott vær med mye sol og varme 🙂 Jeg klager ikke, for leddene mine har det desidert mye bedre når det er varmt og stabilt vær. Det skal ikke stikkes under en stol at det ble litt vel varmt til tider. Ikke varmen i seg selv, men at det var så klamt. I likhet med mange andre var det nesten umulig å få sove om natten, og det ble noen utdendørsnetter på verandaen 🙂 
 
 
I dag er det første gangen på flere uker at det er overskyet vær, og faktisk litt regn. Det er 16 grader, og det synes jeg ikke er ille. Kan vel kanskje si med hånden på hjertet at det er godt med en hviledag fra varmen og solen. Ber pent om at det ikke trenger å regne i syv fjortendager! De få regndråpene som kommer nå monner lite, for det skal mye mer regn til nå som det er så tørt ute i naturen. 
 
 
Mannen min begynte ferien sin fredag 27.07.2018, men vi har gjort så mye i sommer at jeg føler han har hatt ferie. Om ettermiddagene har vi brukt til å dra ut på stranda. Det har vært for varmt å sitte på verandaen. Derfor har vi vært på Øysand. Det ligger ca. 20 minutters sør for Trondheim. Der er det kjempefint å gå for meg med vonde hæler og achillesscener som gjør at jeg sliter litt med bevegeligheten. Det er gress der slik man kan ligge på, og perfekt fremkommelighet. Jeg liker Øysand kjempegodt, for det er langgrunt der. Må ærlig innrømme å si at jeg er kjempestolt av meg selv. Normalt sett bader jeg ikke i sjøen i Norge, men det har jeg gjort i år 🙂 Har ikke badet i sjøen i Norge siden 1997, for min del skal det være over 25 grader i luften flere dager i uken i flere uker før jeg stikker så mye som ei storetå ned i 🙂 Jeg bader i syden. Det er ikke noe problem 🙂 
 
 
Sommerferien så langt har gått kjempefort. Jeg synes ikke det er mange ukene siden vi satt på planleggingsmøte i katteklubben hvor vi planla utstillingen vi hadde i juli. Nå har vi august måned, men august er en sommermåned hvor været kan bli kjempebra med sol og kjempegodt vær. 
 
 
Normalt sett slutter mannen min kl.16.30 på jobben, men nå i sommer har han sluttet kl.16.00, og vi har fått mye mer ut av ettermiddagene. Det har ført til at vi har hatt tid til å kjøre til stranden, og kos oss om sommerkveldene 🙂 
 
 
Onsdag 11.07.2018 var søsteren min, mannen hennes, min niese, hennes samboer og ungene deres, min yngste nevø, mannen min og jeg på en restaurant som heter Kvilhaugen Gård hvor vi feiret 84 årsdagen til min mor. Min mor hadde bursdag 13.07.2018. Vi spiste kjempegod middag, dessert og drakk kaffe, og vi hadde en kjempekoselig ettermiddag 🙂 
 
 
Fredag 13.07.2018 var mannen min og jeg på besøk hos min mor på omsorgsboligen hvor hun bor. Min mor fylte 84 år. Hver gang noen har bursdag kjøper de ansatte inn kake, og pårørende kommer og drikker kaffe og spiser kake. Vi var der og spiste kake og drakk kaffe, og det var en kjempekoselig ettermiddag 🙂 
 
 
Søndag 15.07.2108 var vi på besøk til et vennpar av oss på kaffe og kake. Deres eldste datter fylte 18 år 12.07.2018. Vi er ofte sammen dem, og vi finner alltid på noe kjempekoselig i helgene når vi har tid og anledning 🙂 Enten er vi på besøk til dem, de på besøk til oss, vi er ute på en kafè, er på kino eller en konsert 🙂  Fra 2001 – 2003 bodde venneparet vårt i USA, og mannen min og jeg var på en gang på besøk hos dem da de bodde i Chicago i februar 2002, og vi var på besøk hos dem i juli 2002 da de bodde i San Jose 🙂 
 
 
Søndag 22.07.2018 dro mannen min og jeg på dagstur ut på hytta til min søster og min svoger. De har hytte på Leksa ca. 1 1/2 time fra Trondheim På hytta var også min niese, hennes samboer og ungene deres på 6 og 1 år. Da vi kom frem på hytta var det lettskyet pent vær med litt sol. Vi rakk å sitte ut og kose oss før skyene om. Min svoger, min niese, hennes mann, sønnen deres på 6 år og mannen min dro ut for å prøve fiskelykken, men den fiskelykken uteble. Vi spiste middag og drakk kaffe før vi reiste derfra. Kl.19.30 gikk ferje tilbake, og vi hadde en kjempekoselig søndag 🙂 
 
 
Innimellom har jeg trent til fysioterapeut. Jeg trener fast to dager i uken, for fysioterapeuten vil at jeg skal trene under kontroll pga betennelsene som har blusset opp her og der i kroppen. Hvis jeg trener feil kan jeg få skader i leddene som ikke er bra. 13.07.2018 var jeg på MR av hælen min, og det viste seg at jeg har et beinutvekst på hælen og mye betennelse i hælområdet. Jeg må innstille meg på at det blir en operasjon. Slike betennelser er pga reumatismen min, men slik er det. Fastlegen førte meg over til ortoped, og jeg skal fortsette å trene, for det er bare et stort pluss i boken med tanke på en operasjon, og etter en operasjon! 
 
 
Jeg stortrives med de to treningsøktene jeg har i uka, og gleder meg til å fortsette utover høsten 🙂 
 
 
Tirsdag 31.07.2018 reiste mannen min nordover hjem til Namdal. Han, mine svigersøsken og svigermor skal ordne i stand til bursdagsfest. 17.08.2018 blir svigermor 85 år, og den bursdagen skal feires på lørdag 04.08.2018 🙂 Det blir kjempekoselig, og jeg gleder meg 🙂 Venninnen min (som er samboer med broren til mannen min) og jeg reiser sammen nordover til Namdal lørdags morgen. Det blir litt over 50 stk i selskapet 🙂 
 
 
I går 01.08.2018 var svigermor, mannen min og søsknene hans på familietur på Flatanger. De hadde en kjempefin og koselig tur 🙂 
 
 
Vi har mye å se frem til i august, for vi skal på to konserter på Sverresborg Museum. Først skal vi på konsert med gruppa Dum Dum Boys, og så skal vi på konsert med A-Ha 🙂 Jeg gleder meg kjempemasse 🙂 Husker jeg var på konsert med A-Ha i 1987 i Leangen Ishall i Trondheim da de hadde slått igjennom. Det var en kjempestor opplevelse, og nå skal jeg få oppleve dem igjen 🙂 Musikken fra A-Ha har jo vært mye av ungdomstiden min 🙂 
 
 
Vi jobber også med å få ferdigstilt verandaen vår. Mannen min holder på å snekre ny sofa til oss for å ha der, samt vi skal legge på ny netting for å sikre for kattene. Den nye nettingen må vi vente med å ordne i stand pga at det må være litt kaldere i luften. Da er det bedre å holde kattene innendørs, og bedre temperatur å jobbe i også 🙂 Det kommer til å bli kjempefint 🙂 
 
 
Vi har også vært sosiale med våre andre felles omgangsvenner som vi har og familie. Både mannen min og jeg liker kjempegodt å være sosiale av oss, og våre felles omgangsvenner, andre venner og familiene våre betyr kjempemasse for oss begge <3 🙂 Jeg har tatt meg tid til å treffe flere av mine nærmeste venninner i byen på en kafè. Da har vi sittet og pratet sammen, og det har vært kjempekoselig 🙂 
 
 
Jeg har vært sløv med å blogge, men blogging har kommet i siste rekke for meg nå når det har vært så varmt. Det har ikke fristet å sitte innendørs ved PC’n å skrive. Jeg vil nok tror flere har følt på det samme i sommer. 
 
 
Det har vært en kjempefin og koselig sommer, og det er en sommer som kommer til å gå inn i minnene som en kjempekoselig sommer 🙂 
 
 
Har lyst til å dele noen bilder med dere som jeg har tatt i sommer, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂 
 
 

Utsikt over Trondheim mot Trondheimsfjorden tatt i hagen på Kvilhaugen går 🙂 

 
 

Slik blå himmel og varmt har det vært i hele juli måned 🙂 

 
 

Ferjekaia på Værnes 22.07.2018 mens vi ventet på ferja skulle komme 🙂 

 
 

Båthavnen på Værnes 🙂

 
 

Værnes ferjekai 🙂 

 
 

Utsikt utenfor hytta til søsteren min og svogeren min 🙂 

 
 

Utsikten sett fra hytta til søsteren min og svogeren min 🙂 

 
 

 
 

Moloen som kobler Sør-Leksa og Nord-Leksa sammen 🙂 

 
 

På tur hjem til Trondheim dro vi innom hytta til broren til mannen min. Han og familien har hytte på Værnes. Her ser dere utsikten fra verandaen deres. Dere ser det som kalles for Stor Fosna. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “EN KJEMPEHERLIG SOMMERFERIE 2018 I ORD OG BILDER :)

 1. Så.mye koselige opplevelser og bilder. Du hadde sikkert en del å blogge om hvis du hadde tid:)
  Fint at du hadde koset deg og familien. Det er det som er viktigste.
  Klem:)

 2. Du verden for en flott sommer du har hatt. Det er veldig koselig å lese om hva du har gjort, og du har tatt fine bilder 🙂

  Jeg føler egentlig ferien vår i syden litt bortkastet når jeg hørte fra familie og venner hjemme at det var sydentemperaturer her hjemme. Jeg tenkte da vi bestilte turen var det for å være sikret godt vær, men jeg hadde blitt sikret om vi ikke hadde reist.

  Jeg takler varmen mye bedre i syden enn hjemme i Norge. Du er ikke alene om og ikke bade. Det kan gå mane år mellom jeg bader i Norsk sjø 🙂 Hvis varmen fortsetter tror jeg at jeg må finne meg en strand for å duppe meg i vannet 🙂

  Jeg ønsker deg en fin kveld, og en fortsatt fin sommer 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

 3. Takk for en råkos ettermiddag sammen deg snuppa mi;)) Det var råkost å treffe deg;))

  Råkost å lese blogginnlegget ditt og se de råfine bildene du har tatt;)) Jeg synes det er artig å se på facebookprofilene til vennene mine å lese bloggen din å se bilder fra sommerferien til deg og de andre;)) Og det er råartig å se ferie og sommerbilder;))

  Jeg skjønner godt ut fra bildene og det du har fortalt at du har hatt en fin ferie;)) Vi har kost oss masse hjemme hos mamma og pappa vi også. Før vi begynte ferien tenkte vi å ta en sydentur. Men vi bestiller en tur i høstferien eller vinterferien. Siden vi har hatt det råbra hjemme i Trondheim har jeg ikke hatt behovet for å reise til syden. Vi har vært litt på Kyvannet. Og vi har vært på Munkholmen. Da var jeg 13-4 år igjen når vi tok båten ut til Munkholmen;)) Vi badet hver dag forrige uke. Det var råherlilg;))

  Ungene er ikke med opp til Trondheim i år. Alle tre har sommerjobber. Sønnen vår og noen av kameratene hans skal på forskjellige festivaler mellom sommerjobbene. Han kommer opp til Trondheim for å forberede studiene 10.august. Eldste datteren vår jobber i sommerjobben sin som hun har hatt de siste to årene. Hun og to venninner reiste til syden på mandag. De skal være borte i to uker. Yngste datteren fikk seg sommerjobb på nærbutikken like etter hun kom hjem fra folkehøgskolen. Tilsammen har hun jobbet i 6 uker.. Yngste datteren har takket ja til lærerstudiet som var førsteønsket hennes. Hun og tre venninner fra folkehøgskolen har valgt ut noen festivaler de ville på. Øverst på ønskelisten var Hove. Hun kommer opp til Trondheim med toget på mandag;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit

  Else Marit recently posted..En liten oppdatering med bilder;))My Profile

 4. Det er fint på Kvilhaugen går, og de har tatt vare på mye av historien og sjelen i bygningene. Jeg har vært der på minnestund og vi hadde selskapet i barnedåpen til tvillingene der. Servicen vi fikk var fantastsik 🙂

  Vi har kost oss på hytta vår i Ålen og vi har vært sammen med søsteren min og familien og broren min og familien 🙂 Søskenbarna har kost seg. De har overnattet i telt, de har vært på Røros, de har badet og de har gjort mye spennende sammen 🙂 Jeg har ikke tallet på alle de fine solnedgangene vi har fått med oss. Forrige helg slo varmen oss helt ut, og jeg orket ikke noe. Det er lenge siden jeg kan huske at vi hadde 3-4 uker med sol hver eneste dag, og det har gjort ferien på hytta perfekt 🙂

  Flott utsikt søsteren din har fra hytta si. Jeg skulle ønske en slik utsikt jeg også men for oss som liker å gå på fjellturer er hytta vår i Ålen perefekt 🙂

  Jeg kommer til Trondheim i løpet av uken, for jeg vil ha dagene før jeg begynner på jobb hjemme. Første dag etter ferien er tirsdag 14 august. Det blir moro å treffe deg og Else Marit i løpet av uken når jeg kommer hjem 🙂

  Du har delt fine feriebilder, og du er flink å ta bilder 🙂

  Jeg ønsker deg en riktig fin ettermiddag 🙂

  Godklem fra Irene S

 5. Kjekt å lese om hva dere har gjort i sommerferien og kjekt å se bildene du har tatt 🙂

  Jeg var i barndåpen til tvillingjentene til Irene da de ble døpt siden jeg er fadder på den ene og jeg husker hvor fint det var der.

  Fantastsik utsikt fra hytta til søsteren din. Hvor ligger Leksa?

  Det har vært skjønt å være på hytta vår i sommer. Jeg kan ikke huske en sommer på hytta hvor vi hadde sol varme i flere uker. Du kjenner hvilke frossenpinn jeg er men når jeg bader i sjøen er det varmt selv for meg 🙂

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge