OPPDATERING OM HVORDAN DET GÅR MED MEG :)

Som dere har fått med dere ble jeg lagt inn på sykehuset 14.06.2019 med forhøyet blodtykk etter funn av en blodpropp bak høyre øye. Blodproppen bak høyre øye skylde ene og alene overforbruk av otrivin nesespray. Det ble også funnet blodpropp i lungen. Den proppen kom etter en nokså stor operasjon jeg hadde i foten i oktober 2018. Siden jeg har kronsike smerter tenkte jeg ikke over at jeg hadde smerter i leggen. Dermed oppsøkte jeg ikke lege, noe jeg absolutt skulle ha gjort.
 
 
Jeg begynte med blodfortynnende og blodtrykkdempende medisin, og legen på sykehuset oppfordret meg til å fortsette å trene slik jeg hadde holdt på med. Legen på sykehuset var kjempeimponert over vektnedgangen min siden 2016, og jeg måtte bare fortsette å trene 🙂
 
 
Jeg begynte opp med trening til fysioterapeut to ganger i uken uken etter jeg kom ut, men begynte å gå turer med en lengde på 1,20 km.
 
 
På første trening til fysioterapeuten prøvde jeg å gå 2 km på tredemølla, og jeg begynte i hastighet på 4,0 km/t. Det gikk over all forventning. Jeg ble enig med fysioterapeuten at jeg skulle trene styrketrening 3 ganger i uken. To ganger fullkroppsøkter til fysioterapeuten og den tredje dagen overkroppsøkt.
 
 
Trener styrke tre dager i uker (mandag, torsdag og lørdag). Da begynner jeg alltid med å varme opp ved å gå 2 km på tredemølle!
 
 
Begynte også å gå en rute på 2 km de dagene jeg ikke trener styrketrening på tirsdag, onsdag og fredag. Søndager har jeg restitusjonsdag, noe som er kjempeviktig.
 
 
Jeg har fått klar beskjed fra fysioterapeuten at jeg skal gå kontrollert, og jeg får ikke lov til å gå på ujevnt underlag pga alt for stramme achillesscner i føttene mine.
 
 
Hvis jeg går på ujevnt underlag får jeg kjempevondt i achillesscnene, og siden de er for stramme kan de ryke tvert av hvis jeg går på ujevnt underlag. På flatmark på asfalt er det beste for meg og achillesscenene mine.
 
 
Gåturene mine har ført til at kondisjonen har økt betraktelig, og jeg prøver å konkurrere med meg selv hvor fort jeg kan gå. Jeg kan med hånden på hjertet si at kroppen spiller på lag som den ikke har gjort på 2-3 måneder før jeg ble lagt inn.
 
 
I juli var jeg til fastlegen min på kontroll av blodtrykket, og blodtrykket var da 120 over 70 noe som var kjempesupert 🙂 Fastlegen min var kjempeglad på mine vegne, og jeg var kjempeglad selv. Det gav meg enda mer motivasjon til å trene.
 
 
Her kan dere se statistikken for hvor mye jeg har gått tilsammen i juli måned: 🙂
 
 

Oversikt over gåturer og oppvarmingene på tredemølle i juli måned 🙂

 
 

Oversikt over gåturene mine og oppvarmingene på tredemølle i juli måned 🙂

 
 
Jeg er kjempestolt over meg selv og det jeg har prestert på treningsfronten. Det er så motiverende når jeg kjenner og merker at formen blir bedre og bedre 🙂
 
 
Jeg bruker appen Endo Mondo når jeg fører inn treningene mine, og det å konkurrere med seg selv motiverer meg kjempemasse 🙂
 
 
Skal fortsette med treningsturene mine ute i august og september, men jeg vet at når oktober kommer så blir det for kaldt og rått. Da må jeg ta et par ekstra dager hvor jeg går på tredemølle på treningssenteret eller hos fysioterapeut. Nå vil jeg fortsette å opprettholde formen min 🙂
 
 
Jeg skrev at blodproppen bak øyet skyldes at jeg har brukt otrivin alt for legne. Det er fordi jeg siden jeg var barn har vært kronisk tett i nesen. I januar var jeg til øre, nese og halsspesialist. Det kom frem at neseskilleveggen min er alt for skeiv. Den skal jeg operere. Avdelingen som jeg lå på da jeg ble lagt inn i juni purret på øre, nese og hals for å få fremskynnet operasjonen. Jeg har fått operasjonstime 02.09.2019! Det kommer til å bli en smertefull operasjon, men den er kjempeviktig for at jeg skal få puste normalt gjennom nesen. Nå har jeg ikke brukt otrivin nesespray siden jeg ble innlagt, og nå er det verste gjort.
 
 
Jeg har hatt to behandlinger hos øyeavdelingen for blodproppen bak øyet, og jeg merker bedring etter to behandlinger. En gang i måneden får jeg injeksjon med sprøyte inn på øyet, og det gjør at blodet finner nye veier. Det tåkesynet jeg hadde da blodproppen ble oppdaget har blitt merkbart bedre, og det er jeg kjempefornøyd med. Selve behandlingen er ikke god etter injeksjonen, og det er smertefullt. Hornhinnen kan få sår pga øyesperren som settes på selve øyet. Selve sprøytestikket merker jeg ikke, for jeg er jo så bedøvd. Neste behandling skal jeg ha 14.08.2019!
 
 
Formen min er merkbart bedre, og jeg gleder meg kjempemasse til å trene de dagene jeg trener styrke. Treningen gir masse med energi og glede 🙂
 
 
Vektnedgangen er jeg kjempefornøyd med, og jeg er kjempestolt over prestasjonen på vektnedgangen. Nå er jeg 2 kg unna målet mitt som faktisk er idealvekta mi. Min idealvekt er mellom 65 og 69 kg. Det er basert på høyde og kroppsbygning. I dag 71 kg. Det er jeg kjempefornøyd med 🙂
 
 
Jeg holder meg til ren mat, og det er mat som kroppen min fungerer best på. Holder meg langt unna sjokolade og snop på ukedagene, men tar meg en sjokolade i helgene. Blir vi invitert i bursdag så tar jeg kun ett kakestykke.
 
 
Jeg er takknemlig og kjempeglad for at familien min, mannen min, de kjempegode vennene mine og fastlegen min hele tiden har støttet meg i livsstilsendringen og vektnedgangen min. Fra dag 1 har de alle sammen hatt tro på at jeg ville klare målet mitt, og de har heiet meg fram. Det har betydd kjempemasse for meg <3 🙂
 
 
De gode rutinene med trening har blitt en del av hverdagen min, og det skal jeg fortsette med fremover. Selv om jeg får avbrekk med forskjellige operasjoner. Trening er en stor hobby for meg, og jeg merker hvor mye positivt treningen gjør med mitt liv.
 
 
Jeg holdt jo på med airobic frem til 1994 da jeg fikk kyssesyken. Da ble det plutselig stopp, og rett etter kyssesyken begynte jeg å få kroniske betennelser i leddene mine hvor jeg måtte gjennomgå flere operasjoner.
 
 
Endelig har jeg funnet min form for trening som jeg elsker å holde på med og som gir resultater. Ta f.eks når jeg øker i antall kilo på vekter på øvelsene. Det er en kjempestor motivasjon i seg selv 🙂
 
 
Ønsker å dele noen bilder, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Bilde av meg selv tatt mai 2016.

 
 

Bilde av meg tatt juli 2019.

 
 

Viktige ting å ha på trening!

 
 

Begynner alltid treningsøktene med oppvarming på tredemølla 🙂

 
 

Leggpress er en øvelse jeg liker best 🙂

 
 

Seated leg curl er også en øvelse jeg liker kjempegodt å gjøre 🙂

 
 

Leg extension er øvelsen jeg er svakest i. Her må jeg jobbe mer for å bli sterkere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “OPPDATERING OM HVORDAN DET GÅR MED MEG :)

 1. Jeg så tydelig forskjell på deg nå da jeg traff deg og Else Marit forrige uke. Det var stor forskjell fra sist jeg traff deg. Du ser flott og nydelig ut uansett hvordan du ser ut <3

  Jeg bøyer meg i støvet over det du har klart med trening og kosthold, og jeg er en av de som hadde stor tro på at du kom til å klare det på egen hånd.

  Fint å høre at du merker at kroppen din fungerer, og at du er i bra form. Det er noe du får igjen på når du trenere som du gjør.

  Trening er det beste for pasienter som har hatt høyt blodtrykk, og gjennom trening får du stabilisert blodtrykket.

  Det er skummelt med å bruke otrivin i for lang tid 🙁 Ikke bra. Jeg har hørt om flere som har fått for høyt blodtrykk pga otrivinbruk i for lang tid. Det er bra du får operasjonen av nesen så fort.

  Du må ha en fin dag 🙂

  Go'klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg <3 🙂

   Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg er kjempefornøyd med det jeg har klart. Da jeg bestemte meg i 2016 for at jeg ville ha en livsstilsendring var jeg bestemt på at godter på ukedagene var forbud! Kun helger, og det klarte jeg å holde meg til. At jeg kunne unne meg noe godt i helgene gjorde at jeg hentet motivasjon til den kommende uken med trening.

   Nå er det ekstra motiverende når jeg merker at kroppen reagerer positivt på treningen. Ikke minst når jeg går turer, så prøver jeg å få opp pulsen.

   Jeg elsker trening, og jeg har kommet inn i gode rutiner for når jeg skal trene og hva jeg skal trene 🙂

   Gruer meg til neseoperasjnen, men ser frem til å bli ferdig med den ja 🙂 Vet det blir smerter etterpå, men så er jeg ferdig med det verste.

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Åååhhh du altså. Jeg blir stum av beundring over det du har klart. Bare siden jeg så deg i påsken var det enrom forskjell på deg. Det skal du være stolt av. Og på bildene du viser er forskjellen stor;))

  Du er et bevis på at hvis man vil klarer man hva som helst. Og fra dag en var du målbevisst på målet ditt. Jeg tenker med leddsmertene dine så har du trent jevnlig. Og det kan ikke være lett når du har smerter en dag.

  Du har trent og spist sunt over tid. Og det er den beste form for slanking;)) Fy søren for en prestasjon;))

  Jeg er glad for at formen din er bedre. Og jeg blir råglad å lese at du merker at kroppen din presterer i hverdagen og på trening. Det er råbra at de oppdaget hva som var i veien. Og det var råbra at du fikk hjelp <3 Bra at du får operasjonen i nesa slik at pustepassasjen blir lettere. Mamma har skeiv nesevegg. Men hun har ikke operert. Hun ble anbefalt å gjøre det av legen. Men ville ikke.

  Ha en råfin kveld snuppa mi;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  • Else Marit:Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg Else Marit – vennen <3 🙂

   Jeg er kjempeglad og stolt at jeg har klart målet. Er jo 2-3 kilo unna målet om ei trivselsvekt som jeg bør ligge på.

   Du aner ikke så kjempeglad og rørt jeg er for alle dere som har støttet meg med min livsstilsendring og trening. Det betyr kjempemasse for meg <3 🙂

   Da jeg begynte livsstilsendringen min sa fastlegen at det var viktig at jeg også skulle leve og være sosial i sosiale settinger. Han oppfordret meg til å ta et kakestykke i bursdag, og unne meg noe godt i helgene. Det gav meg motivasjon for den kommende uken.

   Første min fastlege sa da jeg sa jeg ville ned i vekt, var at jeg ikke måtte gå ned for fort, for da vil man gå fort opp igjen. Kroppen må tilvennes den nye vekten.

   Er kjempeglad for at kroppen spiller på lag med meg, og jeg presser meg selv til å øke pulsen når jeg går turer ute 🙂 Merker at kondisen er mye bedre enn hva den var.

   Trening er blitt en stor interesse, noe som jeg elsker. Jeg gleder meg kjempemasse før hver treningsøkt 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Ojsann. Det var jammen litt av en forskjell 🙂 Knallbra jobbet og for en innsats du har lagt i livsstilsendringen og treningen. Det forteller mye om den enorme viljestyrken og motivasjonen du har hatt for å nå målet ditt.

  Du er et forbilde for andre overvektige som også vil legge om livsstilen med kosthold og trening for du beviser at alt er mulig over tid med tålmodighet. Jeg tror kroppen er bedre rustet for å takle den nye vekten når du har brukt god tid på vektnedgangen. Hvis noen raser ned i vekt går vekta like fort opp igjen. Hurtig vektnedgang er ikke bra.

  Jeg er glad for å lese at det går bra med helsa di etter du var på sykehuset. Når kroppen din fungerer vil du sikkert få mer utbytte av treninge også.

  Oppmuntrende å lese at det går bra med deg 🙂

  Fin, fin dag ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for en kjempefin kommentar fra deg <3 🙂 Setter kjempestor pris på det!

   Jeg brukte jo gamle klær for å se om jeg hadde hatt noe vektnedgang, men det var da jeg så meg egne øyne på vekta tallet som vistes at jeg skjønte hva som hadde skjedd.

   Tror man ser seg litt blind på seg selv og sitt eget utseende. Det er visstnok helt vanlig.

   Jeg er kjempefornøyd jeg, og ikke minst kjempeglad 🙂

   Fastlegen min sa det samme at jeg måtte ikke finne på å rase ned i vekt, for da raser man fort opp igjen. Sakte vektnedgang er det beste for kroppen, for da venner kroppen seg til det. Når jeg har sagt til legen at jeg syntes det har gått sakte har han sagt at han synes det er bra, for da holder kroppen på å venne seg til ny vekt.

   Selv er jeg også kjempeglad for at kroppen min responderer positivt på treningen, og jeg prøver å presse meg slik at jeg får jobbet med kondisjonstrening når jeg går turene mine 🙂

   Tempoet er betraktelig høyere nå enn hva det var 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge