AVSLAPPENDE SØNDAG, HVERDAGSOPPDATERING MED BILDER :)

Det er søndag, og en avslappende dag. Sitter her med kaffekoppen min, og nyter kaffen 🙂 Kaffe er et “must” for meg om morgenen. Det er en fin dag å kose seg inne på 🙂
 
 
Ute er været grått, men det er oppholdsvær. Vi Trøndere klager ikke så lenge det er oppholdsvær. Oppholdsvær og bra temperatur har det vært mye av denne sommeren. Sommerværet 2015 kan bare gå i glemmeboken med en gang. Det snakker vi ikke om en gang 🙂
 
 
Uken som har gått har vært en travel uke. Tirsdag og torsdag var jeg til fysioterapeut, og trente styrketrening. Jeg har økt på vektene på noen av apparatene, og jeg har som mål å øke vektene hver 4.uke. Det er en kjempeherlig følelse å trene styrketrening. Jeg har alltid likt å trene styrketrening. Husker fra gymtimene på skolen var det kjempegøy å trene sirkeltrening 🙂
 
 
Siden jeg har betennelse i sceneplaten under hælen gjør jeg øvelser som ikke belaster den. Jeg har fått beskjed om å avlaste med krykker når jeg er ute. Jeg vet at jeg må igjennom en ny operasjon under sceneplaten i løpet av høsten, og det å få trent godt på forhånd med styrketrening er til stor hjelp 🙂
 
 
I uken som har gått har jeg hatt to spillejobber på fløyta, og det var kjempeherlig å være i gang igjen med jobben 🙂
 
 
Ukedagene mine er strukturerte. Jeg står opp kl.08.00, dusjer, tar en kopp kaffe mens jeg spiser frokosten min og leser avisen. Kl.09.30 går jeg rett i gang med å øve på tverrfløyta, og da øver jeg frem til ca.kl.12.00 – 12.30. Tirsdager og torsdager når jeg er til fysioterapeut blir jeg hentet med taxi kl.12.45, og jeg begynner treningen kl.13.00. Jeg kommer hjem fra trening ca.kl.14.30, og da slapper jeg av før mannen min kommer hjem fra jobb. De dagene jeg har spillejobber begynner enten spillejobbene mine kl.11.00 eller kl.13.00.
 
 
Mannen min kommer hjem fra jobb ca.kl.16.30, og da spiser vi middag, og slapper av. Etter avslapping kan vi finne på at vi skal dra på besøk til familie eller venner, eller så kan noen av vennene våre ringe oss for å høre om vi er ledige for at de kan besøke oss. Tirsdagskvelder er vi på korøvelse fra kl.19.30 – 22.00. Om kveldene koser jeg meg med håndarbeid (strikking og hekling), leser en god bok, koser med kattene og ser på TV’n.
 
 
I helgene når vi har fri koser vi oss og slapper av. Vi spiser frokost litt senere mellom kl.10.00 og 11.00. På lørdager drar vi gjerne ut og handler det vi trenger til resten av uka. Det hender også at mannen min tar seg en marka- eller fjelltur sammen med broren sin eller alene. Hans store interesse er å ta seg en tur i marka eller på fjellet. Akkurat det synes jeg er kjempebra at han gjør, for etter en lang arbeidsuke er det en kjempeflott rekreasjon for ham 🙂 Jeg har ikke lov til å gå på ujevnt underlag pga hælene mine, for hvis jeg går på ujevnt underlag blir hælene mine illrøde av betennelse.
 
 
Siden de aller fleste av våre omgangsvenner jobber på hverdagene, har unger som skal på ulike fritidsaktiviteter går hverdagene med til det. Da bruker vi helgene våre på å besøke hverandre. Vi besøker våre omgangsvenner, og de besøker oss. Det er kjempekoselig 🙂 Ikke noe er som en sosial kveld sammen med gode venner. Da lager vi litt god mat, drikke og sitter og prater 🙂
 
 
I helgene bytter søsteren min og jeg på å besøke moren vår, eller at vi henter moren vår hjem til oss. Det setter min mor kjempestor pris på. Moren min stortrives på omsorgsboligen hvor hun bor, og hun har ikke så mye angst som hun hadde tidligere. Hun føler seg sikker første gang på mange år. Det er fordi at det er pleiere som jobber der 24/7. At hun fikk den omsorgsleiligheten var noe av det lureste hun har gjort. Da hun bodde i sin gamle leilighet hadde hun så mye innvendig angst og uro, men etter hun flyttet har hun blitt mye roligere, og hun sier det selv at den innvendige uroen er borte <3 🙂 Det er kjempegodt for søsteren min og meg. Vi slapper mer av nå. Vi kan ikke reise bort fra byen samtidig. Det er en trygghet for min mor at en av oss er tilgjengelig i byen i ferier. Slik at vi koordinerer feriene våre, og helgene våre for når vi skal reise bort. De helgene søsteren min er på hytta, er jeg hjemme i byen, og de helgene jeg er på en katteutstilling er søsteren min hjemme i byen. Siden mannen min og jeg ikke har unger, er jeg mer fleksibel enn hva søsteren min er. Hun har jo barnebarn som ikke bor i Trondheim som hun ønsker å besøke noen helger. I tillegg har hun en jobb hvor hun reiser en del gjennom. Vi har en bra fordeling om helgene hvor vi er sammen med moren vår 🙂     Lørdag 13.08.2016 sang koret vårt under vielsen i kirka til en som synger i koret, og det var kjempekoselig 🙂 Brudeparet var kjempefine begge to, og det var en kjempekoselig vielse. Brudeparet satte kjempestor pris på at vi sang under vielsen 🙂     Denne uken som kommer er det mange planer. Den ene planen er å vaksinere alle tre kattungene i G-kullet og kattemamma Nadina for andre gang. Gizmo flytter til sin nye familie på onsdag. Gaya flytter til sin nye familie på fredag. Grace flytter til sitt ny hjem mandag 22.08.2016. Det blir kjempetrist at kattungene skal flytte, men alle tre kommer til kjempefine og god hjem hvor de blir høyt elsket av sine nye eiere <3 🙂 Tirsdag og torsdag skal jeg på trening til fysioterapeuten. Vi begynner høstsemesteret på koret på tirsdag, og det skal bli kjempekoselig å treffe folkene i koret igjen 🙂 Jeg har også to spillejobber på fløyta i kommende uke 🙂 Neste helg har jeg kjempemasse å glede meg til, men det skal jeg komme tilbake til i et senere innlegg 🙂     Jeg tok opp nylig opp temaet som handlet om bloggere som roper: "Ulv, ulv" når de lyver om at de er mobbeofre når de selv oppfører seg ufint, stygt og frekt på sine egne blogger, i andre bloggere sine kommentarfelt og på ulike tråder på ulike nettforum er dette et generelt tema jeg er opptatt å belyse. Det er for å vise hvilken atferd voksne mennesker offentlig oppfører seg på nettet! Jeg tenker på de ungene, ungdommene og voksne som daglig opplever fysisk og psykisk mobbing på skolen, på fritiden og på arbeidsplasser. De har virkelig en grunn til å si at de er mobbeofre i ordets rette forstand. Voksne mennesker som selv oppfører seg ufint og stygt mot andre, og som tar på seg mobbeofferrollen vet ikke hva de gjør, og det er regelrett et hån mot dem som faktisk opplever å bli mobbet!
 
 
Selvsagt var det et par bloggere som lot seg provosere over innlegget jeg, men det bryr jeg meg ikke om! Jeg kommer også for fremtiden til å skrive innlegg om temaer i samfunnet jeg engasjerer meg i. Hvis den som leser blogginnlegget føler seg provosert over generelle innlegg på en blogg, er det den som blir provosert som har problemet. Hvis jeg skriver ett om at jeg personlig støtter minnemarkeriger etter terrorangrepet 22.07.2011, er det min personlige mening. Jeg har full respekt for at det finnes noen som ikke støtter minnemarkeringer etter terrorangrepet. Vær så snill å ikke la deg provosere fordi jeg skriver et innlegg om mine tanker og meninger rundt minnemarkering etter terrorangrepet 22.07.2011! Ikke gå rundt å tro at blogginnlegget handler om deg. Når jeg skriver et blogginnlegg om et tema jeg engasjerer meg i, handler ikke det blogginnlegget om deg!
 
 
25.03.2016 la jeg ut en videoblogg på dette innlegget på hverdagsbloggen min:
 
 
Videobloggen er en generell videoblogg med et tema som jeg som voksen blogger synes er kjempeviktig å fokusere på. Nemlig bloggere som promoterer at de synes at ulike skjønnhetsbehandlinger som silikon, botox, restylane og juviderm er helt greit. Hvis det er noe jeg mener, er det opp til hver enkelt person om hun/han vil gjøre det. Videobloggen laget jeg med tanke på jaget etter å se “perfekt” ut og jaget etter det “uoppnåelige” skjønnhetspresset som dessverre er rådende i samfunnet vårt! I videobloggen snakker jeg om at vi alle bloggere har ansvar for hvordan vi står frem på bloggene våre, og hvilke holdninger vi promoterer. Særlig med tanke på yngre og usikre lesere.
 
 
Det er unge og usikre jenter helt ned i 12 års alderen som mener selv at de er stygge. De går rundt og snakker om at de vil spare konfirmasjonspengene sine slik at de får lagt inn silikon i brystene sine, de vil ta restylane, juviderm og botox for å fjerne rynkene sine! Det er så kjempetrist som det går an å få bli 🙁 Disse usikre unge jentene har forbilder i kjendiser (både utenlandske kjendiser og toppbloggere) som har jukset med å ta botox, restylane og ulike skjønnhetsoperasjoner. De unge usikre jentene tror at de må gjøre det samme for å bli like pene som sine forbilder. Det blir så feil som det går an å bli! Derfor så kommer det klart frem i videobloggen min at jeg mener at alle bloggere har ansvar for hvilke signaler vi gir, og særlig vi som er voksne bloggere. Videobloggen ble laget etter serien “Sykt Perfekt” ble vist på TV’n.
 
 
Når da en voksen blogger deler videobloggen min på bloggen sin hvor hun hevder at hun mener videoen er myntet på henne rister jeg på hodet, for en generell videoblogg hvor jeg snakker om samfunnstemaer jeg brenner for handler ikke enkeltpersoner, men alle!
 
 
Jeg takker og neier pent for at bloggeren delt videoen på sin blogg, for resultatet av den delingenvar at jeg fikk flere kjempekoselige private mailer og chatter fra ukjente på facebook som hadde sett videoen. De ønsket å dele videoen videre på sine facebooksider og på google + kontoer 🙂
 
 
Hvis jeg leser en blogg hvor bloggeren mener at vi som er uføretrygdete pga kroniske sykdommer er late, og må se å komme oss ut i jobb, tar jeg aldri det personlig! Da tenker jeg som så at den bloggeren vet ikke hva det vil si å ha kroniske smerter, og da klikker jeg meg fort ut fra bloggen. Jeg sitter ikke og tror at innlegget handler om meg! Hvor mange er det ikke som er uføretrygdet. Det er mange av oss som er i samme situasjon.
 
 
Et blogginnlegg hvor bloggeren skriver om sine meninger og tanker rundt et tema de brenner for, er aldri personlig ment rettet mot enkeltpersoner. Slike innlegg skal få leseren til å tenke igjennom problemstillingen i innlegget. Personlig rettet blir innlegget hvis navn og identitet på personer kommer fram i innlegget!
 
 
De som tar slike innlegg personlig, og som tror at slike innlegg handler seg selv, har ingenting på nettet å gjøre, og de burde holde seg langt unna å lese blogginnlegg hvor bloggeren belyser et tema han/hun er engasjert i!
 
 
Denne gangen vil jeg dele noen bilder som jeg har tatt under trening som jeg hadde denne uken 🙂 Jeg ønsker alle mine kjære lesere og bloggvenner en kjempefin søndag <3 🙂 Nå skinner solen her også, og det ser ut til å bli en kjempeherlig dag 🙂 I kveld skal jeg selvfølgelig se Norges Håndball jenter spille mot Romania 🙂    

110816_trening_fysioterapeut8

Først på trening er det 10 – 15 minutter med sykling 🙂

 
 

110816_trening_fysioterapeut9

Kjører nå 20 x 3 av denne øvelsen 🙂

 
 

110816_trening_fysioterapeut10

Kjører også 20 x 3 av denne øvelsen også 🙂

 
 

110816_trening_fysioterapeut11

Vektene jeg bruker på 20 x 3 stående roing 🙂

 
 

110816_trening_fysioterapeut12

Vektene jeg bruker på 20 x 3 på stående biceps-curl 🙂

 
 

110816_dagens_treningsoversikt2

Fører treningsdagbok for hver treningsøkt, og det er en kjempestor motivasjon 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “AVSLAPPENDE SØNDAG, HVERDAGSOPPDATERING MED BILDER :)

 1. Det er virkelig kjekt å lese blogginnlegget ditt og det du forteller om hverdagene dine, og det er flott at du er så engasjert som du er med fløytespillingen, øvingen og fritidsinteressene dine 🙂

  Du er flink som trener to dager i uka, og jeg skulle ha trent mer jeg også. Denne dørstokkmilen vet du, men det er ingen unnskyldning. Det er godt å synke ned i godstolen når jeg er ferdig på jobb. Jeg skal bli flinkere når det blir høst til å komme meg på trening jeg også.

  Jeg kan ikke si annet enn at jeg er enig med deg. Du vet at de som tror at innlegg handler om dem alltid vil tro at ting handler om dem. Det er ikke ditt problem. Du skal ikke ta hensyn hvis noen tror at et innlegg du skriver handler om dem. Jeg er enig at de har ingen på internett å gjøre, og jeg funderer på om de blir like provoserte når de leser diskusjoner på andre nettsider også? Det hensynet kan du ikke ta. Du skal skrive om det som du interesser deg for, og ikke tenke på hva andre tenker. Hvis ikke er det ikke deg.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

 2. Koselig blogginnlegg med beskrivende bilder 🙂 Det er fint å se at du ikke er den typen som driver og knipser selfier av deg selv når du trener. De typen bilder er det verste jeg ser, for jeg tenker som så at bruker den som gjør det tiden på å hesjtagge bilder, eller bruker den som gjør det tiden på å ta bilder av seg selv i stedet for å trene.

  Det er det som er fint at det finnes treningsmulighet for den som ikke kan drive å gå på skog- og fjellturer. Du trener like fint med styrke. Styrke er det viktigste vi kan trene, og som gammel trenger vi å ha styrke i kroppen.

  Koselig å lese om hverdagen din og dine daglige gjøremål. Du er heldig som kan spille. Det er en stor drøm jeg har, og jeg angrer for at jeg sluttet etter ett år på pianoundervisning da jeg var yngre.

  Flotte tanker rundt temaet om å tro at alt handler om seg selv på nettet. De bloggerne som blir provosert og tror at andre bloggere skriver innlegg om dem har funnet seg en gal hobby. Vi som bloggere må ignorere de bloggerne der, og vi skal ikke være engstelige for å ta opp en samfunnsdebatt på bloggene hvis vi har vil det.

  Jeg har sett mange videoblogger fra mine bloggvenner, og noen av bloggvennene mine snakker i videoblogger om emner de vil belyse. Skal jeg sitte å tro at videoblgogen handler om meg? Det kunne aldri falle meg inn å tenke i de baner. Jeg vet at du forsvarer minnemarkeringer etter 22.juli, og det gjør ikke jeg. Det faller meg aldri inn å tenke at du skriver om 22.juli markeringene for å provosere. Du skriver det fordi du viser ditt engasjement. Det er lov å tenke litt lengre enn sin egen nesetipp.

  Du får ha en fin kveld 🙂 Heia Norge 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

 3. God dag, kjære du. Rakk ikke å lese noe i går da vi var ute hele dagen i nydelig vær 🙂

  Veldig bra oppsummert uke! Koselig å lese om dine små og store gjøremål. Hverdagen er viktig og det er om og gjøre å fylle den med noe positivt. Det er nok negativitet rundt forbi. Fint du er igang med spillinga!

  At enkelte burde holdt seg unna nettet er det vel ingen tvil om. Hvorfor i alle dager være så negativt innstilt at de TROR at ethvert innlegg de leser er til de? Snakk om å være selvsentrert! Jeg så den videoen av deg på youtube, og må si at det var en meget fornuftig og flott video. Anbefaler alle å se den!

  Ha en god uke 🙂 Klem <3
  lillian eriksen recently posted..Alt fra bunnen..My Profile

 4. Kerr kanonkost innlægg du har skreve 🙂 Æg blir i godt humør av å læs bloggen din førr du virke alltid positiv og fornøyd og det gjør at æg lika å kom tilbake tel bloggen din å læs den. Æg har jo vært fast læser av bloggen din siden du starta å blogge på blogg.no.

  I dag sitt æg på læsesalen og jobba med masteroppgaven min og har no tatt mæg en kopp kaffe og litt mat før æg skal fortsette å jobbe.

  Æg syns det e godt å vær i gang igjen med studiet mitt og jobben min sjøl om om det mykkje å gjør. Æg glær mæg tel å bli færdig med mastergraden og få levert oppgaven i mai 2017.

  Æg har ikkje nåkka anna å tilfør enn at æg e enig med dæm andre som har kommentert før mæg at nån persona sku ikkje ha hatt blogg når dæm e så sentrert om sæg sjøl at dæm trur at andre bloggera sett å mobbe dæm på ein videoblogg. Æg så også heile videoen ætter du la den ut i mars og æg delt den med en gang på facebook. Videoen fekk mange likes av mine vænna.

  Det du snakka om på videoen va kanonbra førr det e jo sannheta. Unge bloggera har idola dæm ser opp tel og det hadde vi også da vi va ungdomma. Forskjellen e at mange av dæm idolan tel ungdomman har juksa sæg pen og da trur også dæm som e ung at dæm også må gjør sånt førr å bli pen. Hærre gud det e førrfærdelig å tænk på og æg skjønna at undomman ser opp til toppbloggera og nån av toppbloggeran har sjøl fiksa på sæg med silikon, botox også vidre. Det e klart dæm påvirka idolan sin og nån av dæm som ser opp tel dæm trur at det e sånn verden e. Sjøl om mang av toppbloggeran e nån og tjue år så har dæm ansvar førr signala dæm sende ut på bloggan sine og når toppbloggeran på nån og tjue år må ta ansvar må også voksne blogera i hvært fall vær sæg ansvaret bevisst. Førr voksne bloggera skal være gode rollemodella nåkka dæm ikkje e hvis dæm promotere at dæm tar rstylan, botox, silokon førr å føl sæg finere. Æg vil sei at dæm tenke ikkje over konsekvensen.

  Æg har ikkje nåkka i mot at voksne æg kjenna tar sånne skjønnhetsbehandlinga førr det bestæmme dæm sjøl men dæm bør vær forsiktig å fortæl det tel ungdomma at dæm har gjort det. Dæm skal ikkje forvente at æg støtta at dæm gjør det. Æg vil aldri støtt nån som driv på med å jukse med sånne skjønnhetsbehandlinga med dæm gjør ka dæm vil.

  At nån ska føl sæg mobba førr at du snakka om et sånt tema på ein videoblogg. Hærre gud da e det mang bloggera den bloggern kan føl sæg mobba av. Æg har sett fleire sånne videoblogga fra bloggera som e yngre enn dæg. Sånne bloggera bør vær forsiktig med å læs andres bloggera men æg trur dæm oppsøke sånne blogga førr å la sæg bli provosert.

  Æg ønska dæg ein fin mandag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

 5. Råkoselig innlegg som du har skrevet snuppa mi;)) Jeg tror ikke jeg har møtt en mer positiv person enn deg. Og jeg vet godt hvordan reumatsimen din til tider gjør at du må opereres. Men likevel er du alltid positiv og støttende ovenfor vennene dine og de rundt deg;))

  Råflink du er til å trene da;)) Du ser så bra ut for tida. Og det var råkoselig å se deg på lørdag da vi kom innom på besøk;))

  Go on med å blogge om hva du vil snuppa mi;)) Hvis folk tar innleggene dine personlig så er det ikke din feil. Men deres egen. Og sånne folk har ikke godt av å lese blogg. Lar de seg provosere over at du skriver om emner som du engasjeres i skal du ikke bry deg omd et. Den videobloggen din hvor du snakket om kroppspress og skjønnhetsbehandlinger var en råbra video. Men at hun der maniske designveskesamleren sitter og tror at du snakker om henne får bli hennes problem. Det skal ikke du bry deg noe om. For jeg delte også videoen på facebooken min. Og videon fikk over 60 likes;))

  Vi kom hjem i går kveld. Og i dag har jeg pakket ut og vasket klær. Jeg fikk sms fra eldtejenta i går ettermiddag. Og det hadde gått i ett for dem i gå og i dag. Men for en koselig folkehøgskole;)) Elevene ble så godt tatt i mot av råkoselig personale. Hun har første frihelgen sin om noen uker. Men da reiser hun hjem til mamma og pappa for å være der. Hun kommer hjem i høstferien. Jeg er glad for at hun har skype og mobil. For da kan jeg få høre hvordan hun har det.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Forsvarer meg selv mot løgnene dine.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge