BLOGGLESERE SOM TROR DE KJENNER EN BLOGGER PERSONLIG…..

Hva er det med oss nordmenn som befinner seg på sosiale medier? Jeg bare spør: Ta for eksempel bloggeren Anna Rasmussen. I helgen kom det frem at hun har trukket seg fra programmet “Skval vi danse”, og hun og kjæresten har utsatt bryllupet. Hva kjer? Det florerer spekulasjoner og konspirasjonsteorier om hva om har skjedd.
 
 
Da det ble kjent at Anna Rasmussen skulle delta i “Skal vi danse” ble det stordiskusjon på ulike nettsider om at datteren til Anna Rasmussen skulle gå på skole i Oslo for så å flytte tilbake igjen. Bedrevitere som stiller seg til doms over andre bloggeres avgjørelser mente det var oergrep og mishandling. Det var var ikke måte på hva som var galt. På ett nettsted oppfordret de hverandre til å melde fra til barnevernet? Jeg blir matt! Man kan begynne om de mange blogglesere ikke har annet å gjøre enn å sitte og spekulere og lage seg konspirasjonsteorier om mennesker de ikke kjenner personlig en en gang.
 
 
De som sitter på ulike nettsteder og blander seg bort i livet til toppbloggerne som f.eks. Anna Rasmussen påpeker alle små ting ved Anna som mamma. Det ble diskutert at de syntes Anna var uselvstendig siden hun lot sin mor passe ungene. Hva? Fortell meg helt ærlig hvilken mamma har ikke fått fått hjelp av sine foreldre til å være barnevakt for barnebarna sine? Hvorfor skulle ikke Anna få lov til å la mammen sin få passe på ungene sine? Hvor er logikken? Det ble feil da Anna tok med seg ungene og flyttet til Kypros. Feil? Anna har familie der nede, og hvorfor skulle det bli feil? Hva med da Anna lekte med tanken på å gi datteren hjemmeundervisning. Det ble et rabalder uten like på diskusjonsforum. Hadde man brydd seg hvis det var naboen som hadde gitt sine unger hjemmeundervisning? Nei, det hadde vi ikke gjort.
 
 
Galt ble det også da det ble kjent at Anna Rasmussen hadde trukket seg fra “Skal vi danse”, og for ikke å snakke om at hun og Jan hadde utsatt bryllupet. Hjelpe meg! Det var spekulasjoner om at Anna måtte være psykisk ustabil, da var det i hvert fall greit å melde fra til barnevernet, det var spekulasjoner om Jan og hva han kunne ha gjort, det ble skrevet at Anna ikke hadde gode og trygge voksne rundt seg som veiledet henne og det ble skrevet at ungene til til Anna Rasmussen vokste opp i et ustabilt hjem.
 
 
De som sitter på ulike nettsteder og diskuterer Anna Rasmussen virker skråsikre i sin sak om hva som skjer i Anna sitt liv, og selvsagt vet de bedre enn kanskje Anna Rasmussen og Jan selv. Det er et merkelig fenomen dette her!
 
 
Hva er det som får en helt vanlig bloggleser til å sitte offentlig på et offentlig diskusjonssted å diskutere Anna Rasmussen som person basert ut fra dem man har lest på bloggen og antakelser som har blitt bygget opp av uriktige konspirasjonsteorier?
 
 
Det verste er at de som sitter og diskuterer, konkluderer og lager seg konspirasjonsteorier om Anna sitt liv er skråsikre i sin sak at slik er det!
 
 
Anna Rasmussen har blogget i mange år, hun er en av toppbloggerne i Norge og hun har delt livet sitt på bloggen om det å være en ung mamma.
 
 
De av bloggleserne som leser bloggen hennes føler de kjenner henne “nok” til å “vite” hvordan hun er som person! Sannheten er jo at man kjenner ikke bloggeren som privatperson annet enn det bloggeren har skrevet på bloggen sin. Likevel er det nok til å vie Anna Rasmussen diskusjonsplass på forskjellige nettsteder hvor leserne kan spekulere og lage seg uriktige konspirasjonsteorier.
 
 
Det den gjengse leseren av Anna sin blogg ikke tenker på, er at gjennom bloggen får man ikke sett hele livet til Anna. Bloggleserne får se en bitteliten del av livet hennes gjennom bloggen, og resten av livet til Anna Rasmussen er privat! Legg merke til at hun er blitt mer tilbakeholden med å publisere bilder av ungene sine!
 
 
Det virker som om fordi Anna er en kjent toppblogger har den gjengse bloggleseren retten på sin side å sitte og diskutere personen Anna, ungene hennes og Jan på ulike diskusjonssider på nettet. Mange som diskuterer er ubetenksom når de skriver, og når de begynner å rakke ned på ungene til Anna, ja, da reagerer jeg! Likeså reagerer jeg når de som sitter og diskuterere på ulike diskusjonsarenaer oppfordrer hverandre til å sende inn bekymringsmelding til barnevernet.
 
 

Bilde lånt fra TV2

 
 
Som bloggleser vil vi ha våre meninger om forskjellige bloggere, og det gjelder alle blogglesere! Vi danner oss et bilde av hvordan vedkommende bak bloggen er, selv om vi ikke kjenner ham/henne.
 
 
Selv prøver alt jeg kan å skille mellom bloggeren som blogger og bloggeren som privatperson! Jeg har selv hatt harde diskusjoner med en annen blogger. Denne bloggeren har vist og viser en uakseptabel atferd gjennom mange år! Ikke bare mot meg, men mange andre bloggere!
 
 
Da må man få lov til å si fra hvor skapet skal stå. Min kritikk mot atferden og oppførselen til denne bloggeren går ikke på personen, men oppførselen og atferden hans/hennes som blogger. Selv om jeg i min kritikk over uakseptabel atferd retter seg mot bloggeren som blogger, kan bloggeren tolke min kritikk rettet mot seg som privatperson! Slik vil det alltid være! Jeg kjenner ikke bloggeren personlig, og bloggeren kjenner ikke meg personlig!
 
 
Det skal ikke stikkes under en stol at jeg er totalmotstander mot alt som har med kosmetiske behandlinger og kosmetiske operasjoner å gjøre, og jeg tar avstand fra at bloggere bevisst utnytter sin posisjon om å skrive om kosmetiske behandlinger og kosmetiske operasjoner hun har tatt. Når jeg diskuterer dette med andre bloggere, er det temaet jeg diskuterer ikke bloggerne personlig som benytter seg av slike behandlinger, men jeg diskuterer temaet! Bloggeren som benytter seg av kosmetiske behandlinger kan være et kjempekoselig menneske med varme og kjærlighet. Jeg kjenner ikke den bloggeren personlig, og jeg kan ikke uttale meg om hans/hennes personlilghet! Det jeg kan uttale meg om, er saken om kosmetiske behandlinger, og hvorfor jeg er motstander!
 
 
La meg ta noen selvopplevde eksempler!
 
 
Dette hendte så tidlig som i 2008! To bloggvenner begynte å krangle så fillene føyk offentlig på bloggene sine. Som en hevneaksjon sender den ene bloggeren en maill til bostedskommunen til den andre bloggereen og ber om at bloggvennen hans/hennes måtte bli umyndiggjort! Kjernen i saken er at ingen av de to bloggvennene kjente hverandre personlig. De hadde aldri truffet hverandre! Jeg og to andre bloggere fikk kopi av den mailen som var sendt til denne bostedskommunen! Den mailen har jeg fremdeles kopi av den dag i dag!
 
 
Denne episoden skjedde for et par år siden. En bloggvenn av meg ble hengt ut offentlig hos en annen blogger. I det blogginnlegget var det rettet personlige beskyldninger mot min bloggvenn at min bloggvenn var alkoholiker. Det ble skrevet at barnevernet burde ha grepet inn ovenfor min bloggvenn. Kjernen i saken er at bloggvennen min og den andre bloggvennen ikke kjenner hverandre personlig, og de har aldri truffet hverandre!
 
 
På bloggen min skriver jeg om kattene mine, og jeg har fått kritikk fra “bedrevitere” som mener at jeg mishandler kattene mine fordi de er innekatter, og fordi jeg har dem på utstillinger. De som har kritisert meg kjenner ikke meg peresonlig annet enn det jeg deler av bilder på bloggen min om kattene. En blogger gikk så langt at bloggeren kontaktet mattilsynet. Jeg fikk mattilsynet på døren, fordi de hadde fått inn en bekymringsmelding om at kattene mine ikke hadde det bra hos meg. I følge klagen bodde vi i en liten ettromsleilighet, det var møkk og skit over alt, kattedoen var ikke tømt og kattene mine var hissige og sinte. Da hun fra mattilsynet kom på besøk fikk hun hakeslipp. Det første en av mine abyssinere gjorde var å hoppe opp på skuldern hennes. Hun satte seg seg, og det hun så var tillitfulle katter som ikke hadde det vondt, og hun hadde aldri sett så rene kattedo noen gang. I tillegg så hun at leiligheten var mer enn stor nok for kattene. Jeg fikk vite navnet på bloggeren som hadde meldt inn dette, og sannheten er at vedkommende blogger ikke kjente meg personlig, og bloggeren har aldri truffet meg personlig!
 
 
Før så fulgte vi med i ukeblader og på TV om kjendiser. Kjendisenes liv er noe som alltid har opptatt de fleste av oss, og vi leser mer enn gjerne Se og Hør, og vi lures til å tro at vi kjenner kjendisene når de tar oss med inn i sine hjem, viser hyttene sine og familiene sine. Ikke alt blir vist frem om kjendisene. Det meste holdes tilbake! Alle har vi en mening om disse kjendisene, enten positive eller negative.
 
 
Toppbloggerne som f.eks. Sophie Elise og Anna Rasmussen er bloggens svar på kjendiser siden de begge er toppbloggere! De har blitt mer eller mindre kjendiser begge to, fordi de blir promoterte gjennom TV-serier, ukeblader og ikke minst på sosiale medier.
 
 
Leserne leser bloggene deres, de får se bilder, videoer og lese litt om livet deres, men ikke alt! Det er mye fra deres liv vi ikke får ta del i! Perfekt grobunn for å synse, mene og lage seg teorier om hvordan disse to er som personer.
 
 
I dag får vi ta del i mye av privatlilvet til mennesker rundt oss gjennom sosiale medier som facebook, youtube, instagram, snapchat og ikke minst blogg. Det en blogger deler på bloggen sin av bilder, videoer og skrevne innlegg gjør at vi tror vi kjenner bloggeren. Noe som ikke stemmer. Vi kjenner den bloggdelen av vedkommende!
 
 
Bloggeren kan skrive en nokså personlige innlegg, men de fleste bloggere som skriver personlige innlegg utelater mye som vi lesere ikke får ta del i. Likevel sitter vi og synser og mener noe om denne bloggeren som person som om vi skulle kjenne hele livshistorien til bloggeren. Fenomenet blogglesere er merkelige greier gitt 🙂
 
 

Bildet er lånt fra denne hjemmesiden: https://www.pinterest.co.uk/pin/293859944418540914/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “BLOGGLESERE SOM TROR DE KJENNER EN BLOGGER PERSONLIG…..

 1. Tankevekkende innlegg du har skrevet, og jeg ble truffet av.

  I lunchpausen på jobb diskuterte vi kjendisene som skal være med i Skal vi danse, og noen av kollegaene mine mente at bloggeren Mamma til Michelle ikke var en kjendis som så. De diskuterte bloggen hennes og Mamma til Michelle som om de visste hele livshistorien hennes. Meninger om henne hadde de nok av.

  Jeg har ikke lest bloggen til jenta, men har sett henne på tv. Jentene mine leser bloggen hennes, og jeg har hørt navnet.

  Hva når Prinsesse Märtha Louise åpnet engleskolen sin. Både media og nordmenn hadde en mening om Prinsesse Märtha Louise som person. De rakket ned på henne, og bare fordi hun var Kongelig passet ikke hun ikke etter normen for det som var forventet av en prinsesse å gjøre. Hun fikk mye kritikk da hun skulle gifte seg med Ari Behn, for han passet ikke inn i Kongefamilien.

  Når jeg leser en blogg hvor bloggeren har skrevet litt personlig føler jeg at jeg kjenner bloggeren. Det har hendt at jeg har vært kritisk til den som eier bloggen fremfor å være kritisk til bloggen som blogg.

  Vi som leser blogger lar oss rive med av det bloggere deler av informasjon. Jeg lar meg rive med, og jeg kan bli sint og irritert. De gangene jeg blir sint og irritert vet jeg ikke hva jeg reagerer på, men jeg retter irritasjonen min mot han eller hun som skriver bloggen.

  Du trekker frem gode eksempler på hvordan vi lesere lar oss engasjere og irritere.

  Jeg unngår for alt i verden å gå inn på usaklige diskusjonssider hvor kjendiser blir diskutert. Hva når Farmen sendes på skjermen. Hvert år er det store diskusjoner om de ulike deltakerne, men de glemmer at produksjonen har klippet og redigert mye. Vi får ikke se halvparten av det som Farmendeltakerne opplever. De konfliktene de har deltakerne seg i mellom blir til noe større. Det er fordi vi seerne bryr oss.

  En fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg leser ikke bloggen til Mamma til Michelle (Anna Rasmussen), men jeg har lest mange diskusjoner om jenta på ulike nettsider. Det jeg spekulerer på hvordan går det an å ytre seg på den verste måten som det går an å gjøre, og det er ikke småtteriet hva de får seg til å skrive! Det er beskyldninger om at jenta er paranoid, at hun er psykisk syk og at det hun gjør er omsorgssvikt, men det som gjør meg kjempesint å lese disse diskusjonssidene er at jeg får vondt av Mamma til MIchelle <3 Mange av kommentarene som skrives vil jeg karakterisere som renheklet mobbing og trakassering, og det er ikke lengre snakk om saklig ytringsfrihet!

   Selvsagt reagerer jeg også på noen bloggere, men det jeg reagerer på da er tremaet de skriver, og og hvordan de blogger. Den handler ikke noe om bloggeren som person! De som hetser Mamma til Michelle vil si det samme, men det er to vidt forskjellige ting mener jeg!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Råbra skrevet snuppa mi;)) De gangene jeg har lest for eksempel facebooksiden til farmen og andre realityprogram klarer jeg ikke lese. For jeg blir forbanna når jeg leser kommentarene. Mange av kommentarene fra de som misliker en eller annen farmendeltaker mener jeg er renheklet trakasseering og mobbing. Og de som kommenter på facebooksidene til farmen kjenner ikke deltakerne. Men har sett dem på tv. Hvordan kan de uttale seg om hvordan de er som privatpersoner? Jeg forstår ikke det.

  Men jeg er den som sier fra når jeg ser stygge kommentarer som går over streken. For jeg klarer ikke sitte stille å se på at uskyldige folk som de ikke kjenner blir tråkket på. Det må være sårende for de som blir lagt for hat når de vet at nettroll skriver dritt om dem på en facebookside. De har vært med i et realityprogram. Men det hjelper ikke. Mange lever seg inn i sånne program. Og de greier ikke skille mellom fantasi og virkelighet. De tar med seg programmet i virkeligheter.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Når voksne bloggere skriver kvalmende kommentarer som går på utseende har det gått for langt;((My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt Else Marit vennen 🙂

   Huff ja! Du nevner facebooksiden om Farmendeltakerne. En del av Farmendeltakerne har fått hard medfart, og de kommentarene som har blitt skrevet på Farmenfacebooksiden har også vært klar mobbing og hetsing!

   Det er derfor jeg aldri besøker slike diskusjonssider på nettet, fordi jeg vet at jeg hadde blitt kjempesint å lese mobbe- og hetsekommentarer!

   Du har de som unnskylder seg med at når de velger å stikke hodene deres frem på skjermen i et realityprgram må de forvente at nettbrukere diskuterer dem. Diskutere er en ting, men hetsing og mobbing er er ikke å diskutere!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Æg fatta ikkje ka det e med folk på nætte når dæm skriv sånne teng om bloggera dæm ikkje kjenn. På faceook lika æg bloggsida tel ho Mamma tel Michellle og æg læst at det va voksne mænneska som hadd mobba ho. Voksne folk Æg skjæmmes 🙁 Dæm kan ikkje nåkka særlig mellom øran når dæm mobbe ei som kunn vør dattra si.

  Vi veit jo ei anna voksen dame som mobbe og trakassere andre bloggera så vi veit jo at det går an.

  Æg har læst bloggen din siden du begynt å blogg på første bloggen din på blogg.no og æg e facebookvænn med dæg men vi har aldri truffe hværandre. Æg kjenna dæg ikkje personlig men æg veit at du e tel å stol på førr det skjønna æg av facebookvænnan din som skriv tel dæg på facebooken din.

  Du har rætt når du nævn det at vi føl at vi kjenne kjendisan og det e det media som kan tel. Æg føl jo at æg kjenne dæm bloggeran som æg læs bloggan tel sjøl om æg ikkje gjør det. Det e sikker derfor at mange som kritisere en blogger kritisere personen istdet førr bloggen.

  Æg ønska dæg ein fin dag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Du kan begynne å lure på hva slags oppdragelse slike nettroll har fått ja! Jeg kaller dem det! Det verste er at de unnskylder seg med at når noen stikker hodene sine frem på skjermen eller i offentlighetens lys så må de regne med å få kritikk. Saklig kritikk er en ting, men hets og mobbing er noe helt annet. Skulle tro at de som sitter og skriver hat- og hetsekommentarer på slike nettsider ikke vet hva saklig kritikk er.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril

 4. Fornuftig og fint innlegg som mange kjenner seg igjen i. De fleste er opptatt av kjendisenes liv, og det har alltid vært sånn. Vi sluker nyheter om kjendisenes liv, og det er som om vi kjenner dem.

  Vi har meninger om kjendisene, og noen kjendiser har vi sterkere meninger om enn andre. Tenk tilbake på idolene vi hadde da vi var yngre. Vi trodde vi visste alt om dem, og vi hadde meninger om dem. Det var fordi vi slukte alle nyhetene som var skrevet i ukebladene. Vi diskuterte idolene våre med hverandre, og det skjedde at de gjorde noe dumt. Det kritiserte vi. Den gangen hadde vi ikke internett som vi kunne sitte å skrive meningene våre på. Det er forskjellen.

  Jeg avskyr sladresider hvor kjendiser blir diskutert, og noen går langt over grensen når det gjelder å ytre seg negativt. Det negative blir fort til mobbing og hetsing 🙁 Jeg husker hvordan hun Tine som var med i Big Brother ble hetset stygt på diskusjonsforum for Big Brother. Mange av kommentarene som ble skrevet på det diskusjonsforumet var mobbing og hets i ordets rett forstand. Stakkars de som støttet Tine fikk jo passet påskrevet som gal og de var psykopater som skulle ha blitt låst inne på lukket avdeling. Du skriver ikke den slags kommentarer, og du kan lure på hva slags oppdragelse disse hadde fått da de var unge.

  Jeg har ikke lest bloggen til Anna, men det er skremmende det du forteller at de sitter og oppmuntrer hverandre til å sende inn bekymringsmelding pga det hun skriver på bloggen sin. Vi vet jo at noen er truende til å gjøre alvor av truslene sine. Det fikk du erfare da mattilsynet kom på døren din etter en klage fra en blogger du ikke kjente i det virkelige liv.

  De som kommer med slike trusler som å sende inn bekymringsmelding til barnevernet kjenner ikke Anna i virkeligheten. Det de har til felles er at de har lest blogge hennes. De blir irriterte og provoserte over det hun skriver på bloggen sin, men at de sitter og oppfordrer hverandre til å sende inn bekymringsmelding til barnevernet råttent gjort. Heldigvis tar ikke barnevernet slike bekymringsmeldinger på alvor, og ikke på grunnlag av de de har lest på en blogg.

  Det jeg ikke forstår er hvorfor leserne som ikke kjenner bloggeren kan sitte å fortelle andre at bloggeren er slik og slik? Jeg kommer aldri til å forstå det, for det er langt fra min tankegang.

  Det samme da den bloggeren hadde sendt bekymringsmelding for kattene dine til mattilsynet uten at h*n kjente deg i det virkelige liv. Supert at mattilsynet reagerer. Det vil jeg si, men noe så flaut for den bloggeren å vite i ettertid at ingenting stemte av de h*n meldte i fra om. Jeg hadde aldri fått meg til å gjøre noe sånt på grunnlag av en blogg. Det er sykt rett og slett.

  Samme som den bloggeren som sendte mail til kommunen til bloggvenninnen sin etter en krangel med spørsmål om å umyndiggjøre bloggvenninnen som h*hun aldri hadde møtt i det virkelige liv. Jeg finner ingen ord, men det er tydelig at noen blogglesere lever seg inn i bloggerens verden, og trekker for hastige konklusjoner om den som skriver bloggen.

  En fin, fin ettermiddag ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginlegget mitt 🙂

   Du peker på mye fornuftig i kommentaren din som jeg er helt enig i!

   Ja, det husker jeg som hun fikk hatkommentarer på diskusjonsforumet til Big Brother, men til slutt begynte moderatorene å bli strenge, og de som skrev hatkommentarer ble stengt ute fra det diskusjonsforumet!

   Jeg leser heller ikke bloggen hennes, men det er fordi hun ikke er i min målgruppe som blogger. Har ingenting negativt å si om henne, bortsett fra at jeg synes hun har profilert ungene sine litt for mye gjennom bilder.

   At de som diskuterer henne oppfordrer hverandre til å sende bekymringsmelding til barnevernet er så stygt gjort, og jeg finner ikke ord! Jeg håper for Guds skyld at de ikke er foreldre selv!

   Jeg synes synd på de unge toppbloggerne som får gjennomgå slik som Mamma til Michelle og Sophie Elise. De må være hardhudet for å ikke ta seg nær av det! Jeg håper inderlig at de har en veileder eller noe slikt som de kan prate med når det stormer rundt dem!

   Ingen kjendiser fortjener slike hat- og hetsekommentarer rettet mot seg!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge