APRILOPPDATERING OG VÅRBILDER FRA EN KJEMPEKOSELIG KVELDSUTFLUKT :)

Over midten av april som er vårmåneden over alle vårmåneder, og hvor har dagene og ukene blitt av? Jeg bare spør. Dagene og ukene har rast av gårde.
 
 
Vi har hatt noen kjempefine uker og dager med kjempefint vårvær med sol fra skyfri himmel. Mye snø har smeltet, men snøen som ligger i marka er mer eller mindre råtten. De siste 2-3 dagene har vi hatt grått vær med litt regn. Det regnet gjør seg, for det hjelper til at snøen smelter. 
 
 
Tenk at det er vår, og alt i naturen våkner opp etter vinterdvalen. Trærne begynner å få knopper, leirfivelen har dukket opp, gresset blir grønnere og noen trekkfugler har kommet tilbake som gåsa 🙂 Det sprudler av vårglede i rkopp og sjel <3 🙂
 
 
Planen for våren er å ordne skikkelig ute på verandaen vår med en slags sofaløsning, puter, pledd, et bord og ikke minst ny netting slik at kattene kan være ute. Den nettingen vi har nå begynner å bli rusten, og det er på tide å skifte den ut. Jeg gleder meg kjempemasse til å kose opp ute på verandaen. Ikke noe er som å kose seg en varm vår- og sommermorgen ute på verandaen med en god kopp kaffe og avisen 🙂 Det er er sommer ja 🙂
 
 
De siste 3 ukene har jeg vært vært syk. Det begynte med forkjølelse, men gikk over til innkapslet lungebetennelse. Jeg måtte ha to antibiotikakurer før jeg ble bra. Tok mandlene i 2002, og i følge fastlegen min er det normalt å få bronkitt eller lungebetennelse som en del av forkjølelsen. Mandlene har en misjon. 
 
 
3 uker uten trening var kjempelange, og jeg ble rastløs den siste uka! Man skal aldri trene når man har bronkitt, lungebetennelse og feber. Det kan være direkte farlig fikk jeg høre!
 
 
Jeg var flink og passet dietten min mens jeg var syk, og det er kjempefornøyd med. Den dietten jeg spiser er ren mat, og jeg merker at kroppen min har det mye bedre av å spise ren mat! De gangene jeg sporer av fra dietten f.eks. med å spise pizza, har ikke kroppen min det godt. Jeg føler dietten på hverdagene, men er ikke fantastisk slik at jeg kan unne meg et kakestykke i bursdager. 
 
 
Søndag 15.04.2018 var mannen min og jeg ute på kinarestaurant sammen min mor og spiste, og det var kjempekoselig 🙂 Hun liker å spandere middag på søsteren og meg og våre bedre halvdeler. Det setter vi kjempestor pris på <3 🙂
 
 
Om kvelden 15.04.2018 var været kjempefint, og over 15 grader i solen. Mannen min, en korvennninne av oss og jeg dro på utflukt ned til fjæra utenfor Trondheim hvor vi tente bål, slappet av, opplevde sjøen, fikk være vitne til en kjempemagisk og nydelig solnedgang og satt og pratet 🙂 Vi hadde det kjempekoselig 🙂 Når det er varmt og fint vår- og sommervær er vi flinke til å dra på slike utflukter til sjøen, alene eller sammen med gode venner 🙂 Gjett om vi koser oss alle sammen 🙂 
 
 
Mannen min og jeg deler interessen for fotografering, og vi elsker å ta bilder når vi er på utflukt i fjæra 🙂 Det som er moro er å finne fine motiver som vi kan fotografere 🙂 
 
 
Mandag 16.04.2018 fikk jeg begynne med trening igjen, og dere kan tro det var kjempegodt 🙂 Jeg fikk beskjed fra fysioterapeuten om at jeg måtte gå ned i tempo på tredemølla, og fysioterapeuten sa at jeg måtte regne med å holde på den hastigheten noen uker etter en innkapslet lungebetennelse. 
 
 
Når det gjelder vektbelastning på apparatene stod jeg på det samme som før jeg ble syk, og det er jeg kjempefornøyd med. Nå får jeg kun lov til å trene styrke 2 dager i uka. Det er fordi jeg sliter med kraftig betennelse under venstre hæl, og denne gangen er det hælsporebetennelse. Jeg har vært på røntgen, og er henvist til ortoped. Selv om jeg har betennelse under hælen fortsetter jeg å trene to ganger i uka, og det er kjempebra med tanke på en operasjon. Jeg må igjennom en operasjon om noen måneder, for betennelsen under hælen er kraftig. Er kjempeglad for at jeg er tilbake med treningen igjen. Treningen gir meg kjempemasse energi og glede 🙂 
 
 
Jeg føler jeg sprudler om dagene, jeg stråler fordi jeg med hånden på hjertet kan si jeg har det kjempebra 🙂 Noen spør meg om hvordan jeg kan stråle når jeg sliter med kroniske betennelser i ulike ledd? Svaret er enkelt. Jeg har to alternativ. Nummer 1 er å sette meg ned og synes synd på meg selv, og nummer 2 si til meg selv: “Jeg har betennelser og får betennelser, og slik er det bare! Det er ikke noe jeg kan gjøre noe med.”. Selvfølgelig velger jeg nummer 2! Nummer 1 er ikke et alternativ for meg en gang.
 
 
Når de jeg kjenner spør meg om hvordan jeg har det, er jeg ærlig mot dem. Det er fordi de har sagt at de ønsker jeg skal være ærlig mot dem om hvordan jeg har det. Familie, slekt og venner sier jeg har like stor rett til å si at jeg har smerter de gangene jeg har smerter grunnet betennelsene i ulike ledd. Jeg har blitt flinkere til å si fra om det, og ikke bare si at jeg har det bra for å tilfredsstille andre rundt meg. Jeg er kjempeglad for familien, slekt og alle de kjempegode vennene jeg har for at jeg kan være 100% meg selv slik at jeg slipper å ta på meg en falsk maske. Familien min, slekt og de nærmeste kjempegode vennene mine kjenner meg som en åpen bok, og det samme gjør jeg også når det gjelder dem <3 🙂 Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Jeg føler meg kjempeprivilegert som får ha de kjempegode og flotte vennene mine, familien og slekten min i livet mitt <3 🙂
 
 
Ønsker å dele noen bilder med dere som jeg tok søndag 15.04.2018 da mannen min, korvenninnen min og jeg var på tur i fjæra og tente bål 🙂 Håper dere liker bildene mine 🙂 
 
 

Båltenning i fjæra er kjempekoselig 🙂

 
 

Vi var vitne til at vi fikk se tre trekk med gås 🙂

 
 

En “klype” med sol 🙂

 
 

Med kveldssolen i hånden <3 🙂

 
 

Hjertesol 🙂

 
 

Sol i hjertet <3 🙂

 
 

Utsikt mot Trondheimsfjorden mot ferjene som går over til andre siden av Trondheimsfjorden 🙂

 
 

Bildet av solen som har begynt å gå ned 🙂

 
 

Gåsetrekk nr.2 🙂

 
 

Kjempefin og magisk kveldssol 🙂

 
 

Bildet av solen som snart hadde gått ned 🙂

 
 

Der var solen gått ned, og himmelen fikk en kjempevakkert og lys på seg over fjellene <3 🙂

 
 

Gåsetrekk nr.3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “APRILOPPDATERING OG VÅRBILDER FRA EN KJEMPEKOSELIG KVELDSUTFLUKT :)

 1. Trivelig og kjekt å lese blogginnlegget og se bildene du har tatt 🙂

  Det er kjekt å lese at du har blitt frisk igjen. Jeg har ikke hatt lungebetennelse selv, men jeg vet fra noen jeg kjenner som har hatt det som har vært dårlig. Du må ta tiden det trenger for å trene deg opp igjen men det vet jeg du klarer så målbevisst du er 🙂

  Det er beundringsverdig at du trener som du gjør med tanke på reumatismen din. Kroppen din har godt av det. Du har funnet den treningsformen som passer deg best. Hold på den treningsformen som gir deg noe tilbake.

  Du og mannen din er flinke til å finne på trivelige ting som å dra på tur til fjæra. Jeg beundrer dere og jeg har sagt det mange ganger til mannen min at vi burde gjøre sånt oftere. Nå har vi hytte ved sjøen men vi kan bli flinkere til å ta spontanuflukt vi også.

  Bildene du har tatt var superlekre og de solnedgangsbildene dine tok pusten fra meg 🙂

  Fin, fin ettermiddag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

 2. Skikkelig koselig blogginnlegg med fine bilder du har delt med oss 🙂 Jeg synes jeg kjenner sjø og bållukten. Det var koselig å bli med dere på tur i fjære i fjor sommer, og jeg håper jeg får bli med dere igjen 🙂

  Nå har det vært mange som har vært syke på jobben til oss også. Sykefraværet begynte før påske. Hjemme hos oss har vi alle vært syke i tur og orden, men vår ene tvillingdatter går og hangler litt enda. Hun skal til øre, nese og hals spesialist for å undersøkes om hun kan være allergisk. Hver pollensesong sliter hun voldsomt.

  Du må ta tiden til hjelp for å komme deg opp etter lungebetennelsen du har har hatt. Det tar lengre tid å trene seg opp når du har hatt innkapslet lungebetennelse enn om du har hatt vanlig lungebetennelse. Ikke gi opp selv om du føler at det er tungt. Jeg lover at du vil merke bedring, men vær tålmodig.

  Endelig tenker du litt på deg selv, og det har du lov og rett til. Vi som er venninnene dine som kjenner deg best av alle har sagt det til deg mange ganger at du skal ikke være redd for å fortelle at du har en dårlig dag med leddgikten din. Du skal ikke være redd for å virke sytede. Jeg kan love deg at du langt fra oppleves som sutrede. Du oppleves litt vel overkant tøff når du sier at du har det bra, og vi som kjenner deg ut og inn ser at du har vondt. De som mener at du syter når du forteller at du har vondt når du har betennelse i ett eller annet ledd dine kan klappe igjen brødboksen. Jeg blir irritert når jeg tenker på at noen kan stemple andre rundt dem som sutrede når de hører at noen rundt dem har vondt. Det er mange som har mye å lære av deg, og det er ikke noe jeg sier for å smgre. Jeg mener det helt ærlig 🙂

  En god og fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

 3. Som vanlig vil jeg si at du har skrevet et positivt, koselig og varmt blogginnlegg, og du har publisert fine bilder 🙂 Det virker som du og mannen din og vennene deres er flinke til å ta ting på sparket når dere dra på slike spontane utflukter 🙂 Veldig koselig at du deler bilder fra de spontane utfluktene dere gjør med oss som er bloggleserne dine og som følger deg på sosiale media eller 🙂

  Jeg må ærlig innrømme at jeg koser meg når jeg leser blogginnleggene dine, og jeg synes du sprer en positiv energi i det du skriver 🙂

  Trening gjør underverker for deg som har reumatisme, og jeg synes det er flott at du har valgt å ta tak i trening, kosthold og livsstil.

  Au da 🙁 Det høres ikke godt ut med betennelse under hælen. Hælen bruker vi flere ganger om dagen når vi går på foten. Jeg håper du blir bra snart slik at du slipper å gå lenge med betennelse.

  Jeg ønsker deg en fin kveld 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

 4. Åååhhh sååå råfint innlegg du har postet med råfine bilder;))

  Dere er råflinke til å dra på sånne utflukter og ta bilder. Jeg skulle ønske jeg har vært så flink til å ta bilder som det du er. Bildene mine blir bestandig skurrete. Men jeg prøver meg frem.

  Så kjedelig at du sliter med betennelse under hælen igjen;(( Du må bare ta det med ro å gjøre det fysioterapeuten sier. Det er kjedelig å bli satt tilbake pga skade. Men det er bedre at du er forsiktig enn at du overbelaster sånn at du aldri blir bra. Du må høre på fysioterapeuten din. For det er fysioterapeuten din som kjenner deg best.

  Du skal være fornøyd med at du trener to ganger i uken. Men det er viktig å huske på at du har kronsik betennelsesreumatisme. Og derfor kan du ikke gjøre det samme som en som ikke har kronisk betennelsesreumatisme. To dager trening er bedre enn ingen.

  Min mellomste storesøster hadde lungebetennelse. Og den satt i lenge til henne. Hun kjente det i 6 måneder etter hun var frisk.

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..En liten oppdatering med bilder;))My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge