UKA SOM VAR I ORD OG BILDER, OG KLAR FOR EN NY UKE MED NYE MULIGHETER :)

Noen som nevnte at vi har passert midten av september måned? Jo da, i følge kalenderen har vi det. Enten vi vil innrømme det eller ei er høsten over oss for fullt. Ute er det kjempefine og nydelige høstfarger. Jeg har sagt det hele tiden, og sier det igjen. Høsten er den flotteste årstiden når det gjelder naturens farger. Det finnes ikke noe mer idyllisk enn en høstdag med sol fra blå himmel og kjempefine høstfarger <3 🙂
 
 
Vi merker at det er høst i luften, for det er blitt råere høstluft. I går var det første dagen jeg måtte sette på varmovnen på stua for å få varmen i meg. Vi har hatt noen dager med sol og fint høstvær 🙂 
 
 
Mannen min ble forkjølt for to uker siden med litt feber, nysing og hosting, og jeg tenkte at nå blir jeg smittet jeg også, men nei. Jeg har ikke vært forkjølt. Trodde jeg ble det forrige helg, men det gikk over 🙂 Jeg håper at høstforkjølelsen holder seg langt unna kroppen min, for jeg har ikke tid til å bli syk nå. 
 
 
Dagene har gått i ett, men det gjør hver uke. Jeg trener til fysioterapeut to dager i uken. Har gått med betennelse i venstre achillesscene og hæl i lengre tid. Jeg fikk trykkbølgebehandling av fysioteraputen. Onsdag 12.09.2018 var jeg til ortoped, og CT-bildene viser kraftig betennelse, og alt for stramt muskel- og achillesfeste. Ortopeden vil jeg skal opereres. Selve operasjonen vil gjøre meg smertefri noen år, og siden jeg har kronisk betennelsesreumatisme er hjelper en operasjon noen år. Operasjonen vil jeg få i uke 41. Etter operasjonen blir det å bruke krykker i ca.4 uker, men jeg kan begynne å trene til fysioterapeut etter to uker 🙂 Ortopeden mente det var kjempebra at jeg trente til fysioterapeut. 
 
 
Problemet med den stramme muskel- og achillesfestet medfører at jeg har dårlig bevegelse i venstre hæl, som igjen medfører at det er vondt for meg å gå fort på tredemølla. Jeg har ikke nok bevegelse til å sykle på ergometersykkel. Det kan jeg bare glemme. Som fysioterapeuten og ortopeden sier. Det er bedre at jeg går med hastighet 4,0 km/t på tredemølla enn at jeg ikke går. Når jeg går på tredemølla er det med på å myke opp bevegelsen i ankelleddet. Både ortoped og fysioterapeut sier jeg må ta hensyn til at achillesscene, hælene og anklene mine er stive. Slik vil de være, men operasjonen som ortopeden ønsker å gjøre nå er for å gjøre meg smertefri i noen år! 
 
 
Jeg trodde det var nok med foten jeg, optimismen meg, men nei da. 3 – 4 uker siden fikk jeg akutt vondt i høyre skulder. Først trodde jeg at jeg hadde lagt på skulderen, men jeg skjønte etter hvert at det var en ny slimposebetennelse på gang. Fysioterapeuten min var på ferie, og en annen fysioterapeut så på skulderen min. Han fant ut at det var betennelse i skulderen, og ba meg oppsøke fastlegen. Fysioterapeuten ba meg ta total treningsfri i 2 uker. Jeg oppsøkte fastlegen, og fikk kortisonsprøyte i skulderen. Det var slimposebetennelse, og jeg fikk beskjed om å ta treningsfri. Det er så kjedelig å må stoppe opp med trening! Jeg blir rastløs, og jeg savner det å trene!
 
 
Da fysioterapeuten min kom tilbake fra ferie så hun på skulderen min, og hun gav meg forbud mot øvelsene: Nedtrekk foran (bredt og smalt grep), stående roing og pec fly. Jeg fikk øvelser uten belastning kun med lett strikk jeg skal gjøre i 4 uker før vi øker. Skulderen er så betent at fysioterapeuten sa jeg ikke fikk gjøre øvelser som gikk over skulderhøyde, og som kunne trigge betennelsen. 
 
 
Når jeg trener til fysioterapeut nå består treningen min av følgende: Oppvarming med å gå på tredemølle ca. 15-20 minutter, leggpress 15×3, seated leg curl, leg extension, biceps curl (lett vekt på høyre hånd) og situps + strikktrening for skulderen. Nå skal vi se om betennelsen går tilbake ved å kjøre de øvelsene jeg har fått. Om 4 uker skal jeg til fastlegen, og han vil ta ultralyd av skulderen for å se hvordan slimposen sitter. Det er 7 år siden sist jeg hadde slimposebetennelse i skuldrene, og jeg ble operert. Har vært kjempefin og bra helt siden da. 
 
 
Uansett så får jeg trent litt, og det er jeg kjempeglad for. Jeg får trent kondisjon og styrke på beina. Kjører også øvelser med strikk, og det er kjempegøy, og ikke minst det svir i rumpa 🙂 
 
 
Nå sitter det sikkert noen og irriterer seg over at jeg klager. Det er ikke mitt problem. Husk det finnes en x-knapp i hjørnet av skjermen. Trykk på den så forsvinner jeg 🙂 Bloggen min handler om livet mitt, både positivt og negativt, og jeg har vært åpen fra dag 1 at jeg har kronisk betennelsesreumatisme. Da vil leddene mine bli betent. Jeg vil ikke lyve å si at alt er perfekt når jeg har gjentakende betennelser i leddene mine. 
 
 
Selv om jeg har kronisk betennelsesreumatisme har jeg da jeg fikk diagnosen lært meg å leve med smertene, og noe av det første jeg gjorde da jeg fikk diagnosen i 1996 var å innse at jeg hadde fått reumatisme. Det tror jeg med hånden på hjertet har hjulpet meg. Første bud når man har en kronisk sykdom er å innse realiteten, og ikke minst tenke positivt! Jeg har kjempemasse positive ting i livet mitt som jeg verdsetter kjempehøyt! Man kan ikke sette seg ned i en sofa og synes synd på seg selv, for da blir alt mye verre. Slik er det, og jeg personlig har valgt å ta vare på muligheten ved å gjøre det jeg elsker. Det er er å ta de spillejobbene på fløyta når jeg er i form, synge kor, spille piano, trene, fotografere, håndarbeid, kattene mine, katteoppdrett, katteutstilling, lese, høre på musikk, skrive og være sosial med familie og venner <3 🙂
 
 
Fredag 14.09.2018 var det noe som kalles for “Kulturnatt” i Trondheim. I hele Trondheim Sentrum var det forskjellige scener hvor det var kulturelle innslag av ulik karakter. Det foregikk fra kl.18.00 – 22.00. I Olavshallen var det bygget opp en scene, og fra kl.18.00 – 22.00 var det korstafett som ble avholdt. 13 kor sang på scenen. Det var kjempebra kormusikk som vi fikk høre. Koret vårt sang nest sist, og flere sa at vi strålte og så kjempeglad ut på scenen 🙂 Vi følte selv at vi gav alt vi hadde. Koret vårt var med på “Kulturnatt” i fjor også, men da var scenen utendørs på Torvet i Trondheim. 
 
 
Fredag 14.09.2018 var det noe som kalles for “Kulturnatt” i Trondheim. I hele Trondheim Sentrum var det forskjellige scener hvor det var kulturelle innslag av ulik karakter. Det foregikk fra kl.18.00 – 22.00. I Olavshallen var det bygget opp en scene, og fra kl.18.00 – 22.00 var det korstafett som ble avholdt. 13 kor sang på scenen. Det var kjempebra kormusikk som vi fikk høre. Koret vårt sang nest sist, og flere sa at vi strålte og så kjempeglad ut på scenen 🙂 Vi følte selv at vi gav alt vi hadde. Koret vårt var med på “Kulturnatt” i fjor også, men da var scenen utendørs på Torvet i Trondheim. 
 
 
I helga har vi slappet av og tatt det med ro. Det har vært kjempegodt. Neste helg skal det andre koret til mannen min fremføre Grease, og jeg skal love dere det blir kjempebra. Selv skal jeg til Ålesund på katteutstilling. Til den utstillingen skal jeg ha med Hera og Elvis 🙂 
 
 
Har lyst til å dele noen bilder som jeg har tatt av den siste uken, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂 
 
 

Kjempefine georginer i det kommunale blomsterbedet ved parken 🙂 

 
 

Kjempefine georginer 🙂 

 
 

Georginer og humlen 🙂 

 
 

Sangkoret Teleklang på scenen på Kulturnatt 🙂 

 
 

Malvik Blandakor på scenen under Kulturnatt 🙂

 
 

Heimdal Mannskor oppstilt og klar for sin avdeling på Kulturnatt 🙂 

 
 

Sjetnekoret under sin avdeling på Kulturnatt 🙂 

 
 

Koret vårt (Heimklang) på scenen på Kulturnatt i Olavshallen 🙂 Takk for lån av bildet til Thomas Karlsen: https://www.facebook.com/KarlsenFoto/?tn-str=k*F

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “UKA SOM VAR I ORD OG BILDER, OG KLAR FOR EN NY UKE MED NYE MULIGHETER :)

  • Deveny: Tredemøllen er så absolutt det aller beste, men pga stiv achilles- og muskelfeste i leggen blir det mellom 1,20 – 2 km, og det er jeg kjempefornøyd med 🙂

   Ønsker deg en kjempefin kveld <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 1. Du har skrevet et koselig blogginnlegg, og bildene dine er fine 🙂 Jeg likte bildet av georgineren med humlen inni blomsten 🙂 Det var moro å se bilder av korene, og moro å se bilde av koret ditt 🙂

  Jeg leste i avisen at det var mye som skulle foregå i Trondheim på fredag. Det var sikkert moro å være med på 🙂

  Kjedelig at du har fått en ny runde med betennelse i skulderen og i foten. Slik er reumatismen din. Du har like mye rett til å fortelle om dine smerter som andre har, og vi er flere av oss som er venninnene dine som har sagt det mange ganger at du skal ikke holde stilt med å fortelle hvordan du har det. Du skal ikke si at du har det bra for å tilfredsstille andre rundt deg. Det er når du er ærlig om vondtene dine at de rundt deg forstår at du har vondt.

  Jeg synes du er flink som trener, og du må stå på med treningen selv om du ikke får trent alt du ønsker. Det viktigste er at du tar hensyn til betennelsene i kroppen slik at du ikke overbelaster det som er betent.

  Du må ha en god og fin kveld 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene S: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂

   Kjempekoselig at du likte innlegget og bildene mine 🙂

   Det var kjempegøy å være med å synge på Kulturnatten, og nå har jeg skrevet et artikkel samt lagt med bilder som skal være med i Bel Canto (Korbladet i Trøndelag) som gis ut til alle korsangerne i Trøndelag 🙂

   Jeg er i hvert fall glad for at jeg kan fortsette å trene, og det gjør jeg 2-3 ganger i uken. Trener ikke det som belaster skulderen, men gjør øvelser for skulderen uten belastning. Det skal jeg gjøre til etter operasjonen, og hvis det ikke er bedring skal jeg ta ultralyd for å se hvor slimposen sitter.

   Er kjempeglad selv at jeg trener jeg også, og jeg stortrives med treningen 🙂

   Ønsker deg en kjempefin og god natt <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Trivelig blogginnlegg med fine bilder 🙂

  Kjekt med kulturnatt med mange kulturelle innslag og kjekt at det var mange kor som sang. Det hadde vært kjekt å vært og hørt på 🙂

  Flotte bilder og det er kjekt å få se bilde av koret deres 🙂

  Været har variert hos oss med både regn og oppholdsvær. I helgen var vi på hytta og vi gikk oss en markatur. Det var vakre høstfarger i naturen 🙂 Høsten er fin årstid ja men jeg liker sommeren best 🙂

  Du skriver hva du vil i bloggen din og føler du for å fortelle leserne dine om reumatismen din gjør du det og nei du står ikke frem som sutrede og klagete. Hvis du føler for å fortelle leserne dine om reumatismen din gjør du det for du har en hverdagsblogg. Hverdagsbloggen din handler om hverdagen din, deg og interessene dine og du har reumatisme. De som leser bloggen din skal respektere at du også forteller og skriver om reumatismen din. Er det ikke meningen å vise leserne den ekte siden hvordan livet er? Jeg synes det sier mer om leserne som ikke tåler at du ærlig forteller om reumatismen din 🙂

  Det er bra at du trener og du er flink til å trene. Stå bare på. Jeg lar meg imponere over at du er flink til å trene. Du er garantert flinkere til å trene enn mange andre som ikke har reumatisme.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂

   Det var kjempekoselig med kulturnatt, og det foregikk jo på flere steder i Trondheim sentrum alt fra yoga til konserter med band og kor. Tror nok du hadde likt og hørt på ja 🙂

   Siste uka her har det vært drittvær bokstavelig talt. Skikkelig guffent høstvær. Fint vær til å kose seg inne i 🙂

   Tusen takk <3 🙂 Jeg vet det, men så har du fåtallet med nettrollene som slenger fingrene ukontrollert på tastaturet. De er raskt ute med å skyte fra seg når de leser et blogginnlegg hvor bloggeren skriver åpent og ærlig om at hun/han er konisk syk. De få gangene jeg har mottatt slike hjernedøde kommentarer sletter jeg dem, for jeg tenker at de har ingen adgang til kommentarfeltet mitt. Da de kom inn på bloggen min gjorde de det av seg selv, og da får de vær så god å akseptere hva jeg skriver eller klikke på x-knappen i hjørnet øverst.

   Jeg er inne i en kjempefin flyt nå med trening, og det er kjempeherlig 🙂 Det er jeg kjempefornøyd med 🙂

   Ønsker deg en kjempefin fredag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Råkost skrevet innlegg med råfine bilder snuppa mi;)) Det er artig å få se bilde av koret hvor du synger også;)) For det er sjelden du deler på sosiale medier. Den ene datteren til storesøsteren min skulle danse på ett eller annet på fredags kveld. Jeg tror storesøss sa noe om kulturnatt.

  Du klager ikke. Jeg har aldri oppfattet deg som klagede. Og det har ingen av de andre vennene dine som er de som kjenner deg bedre enn bloggvenner som aldri har møtt deg. Du har en hverdagsblogg. Og på hverdagsbloggen din handler det om deg og hverdagen din. Hvis du vil skrive om de kroniske plagene dine skal du gjøre det uten å tenke på hva andre synes. Hvis det plager de som leser bloggen din at du er åpen om reumatismen og operasjonene dine velger de selv å lese innlegget. Det er ingen som tvinger dem. Og da kan de for søren ikke klage

  Det er råbra at du trener. Og det er bedre at du trener det du får til å trene enn å provosere fram betennelse. Klapp deg selv på skulderen. For det er råbra at du trener som du gjør. Du må ikke finnne på å sammenlikne deg med andre som ikke har en kronisk reumatiskere. For de kan trene som normalt. Lytt til kropppen signaler. Og du må lytte til hva fysioterapeuten og fastlegen din sier. Det er de som kjenner til de kroniske plagene dine best på samme måte som det du gjør.

  Jeg synes du er råflink jeg;))

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Råherlig sommereferie hjemme hos familien i Trondheim;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefin og koselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 🙂

   Setter kjempestor pris på kommentaren din 🙂

   Det foregikk noe på de forskjellige scenen i Tronsheim Sentrum hele kvelden alt fra yoga til konserter med ulike band. Vi storkoste oss vi i koret ja når vi sang 🙂

   Jeg prøver å ikke fremstå som sutrete og ei som klager, for jeg vet det er mange som sliter med langt mer alvorligere ting enn hva jeg gjør. Derfor får jeg dårlig samvittighet overfor dem som sliter med langt mer alvorligere ting. Jeg er fullstendig klar over at jeg har rett å si at jeg har en dårlig dag. Dere som kjenner meg personlig fra barne- og ungdomsårene og dere som følger bloggen min fast vet jo at jeg har kronisk betennelsesreumatisme, og jeg vil at bloggen min også skal vise min ærliget omkring min kroniske sykdom. Jeg vil vise at det går an å ta kronisk sykdom med et smil, for det nytter ikke sette seg ned og synes synd på seg selv.

   Det er kjempegøy å trene, og nå har jeg kommet godt inn i rutinen etter to skadeavbrekk og pausen siden sommerferien. Først måtte jeg hvile foten i 2 uker fordi hælen var så betent, og deretter ble det 1 1/2 uker med treningsforbud pga betennelsen i skulderen. De dagene jeg trener har jeg mindre smerter, og jeg har også masse energi 🙂

   Fysioterapeuten og fastlegen sier at jeg må lytte til kroppens signaler, men betennelser dukker opp som lyn fra klar himmel, og slik er det.

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Veldig koselig å lese blogginnlegget ditt 🙂 Det hørtes koselig ut med denne kulturnatten og hvor dere var mange kos som sang.

  Et av korene i bygda her synger alltid på kjøpesenteret i desember, og det er koselig å høre dem når jeg er inne på kjøpesenteret og handler 🙂 Jeg kommer altlid i julestemning når jeg hører dem 🙂 Det ser koselig ut å synge i kor, men jeg har ikke sangstemme. Jeg synger som en skadeskutt kråke.

  Bildet av orkideene var nydelige 🙂 Jeg har orkideer i hagen, og det er en av mine favorittblomster 🙂

  Fortsett med treningen du gjør, og du skal være stolt av den treningen du gjør 🙂 Jeg håper ikke noen kritiserer deg for måten du trener på. Du må trene det som er rett for deg og dine behov. Ikke ut fra behovene til naboen.

  Jeg ønsker deg en fin ettermiddag 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

 5. Gry: Tusen takk for kjempefin og koselig kommentar fra deg 🙂

  Det var kjempekoselig å synge på Kulturnatten 🙂 Vi fikk mange tilhørere etter hvert også, for der vi sang brukes gjerne som gjennomgang for å komme seg ut til andre siden når været er litt surt og kalt 🙂

  Vi i koret synes det er kjempekoselig å synge julekonserter, og vi kommer alltid i julestemning i oktober – desember når vi øver på julesanger 🙂

  Orkideene er kjempefine, og er en av mine yndlingsblomster 🙂

  Det skal jeg gjøre, for jeg merker hvor mye energi jeg får, og ikke minst overskudd 🙂 Smertene er jo der, men jeg får mindre smerter de dagene jeg har vært på trening. Passer på å ta ibux før trening slik at jeg kan yte bedre. Det har jeg fått beskjed om å gjøre.

  Ønsker deg en kjempefin fredagskveld, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

  Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge