OM ABYSSINERKVARTETTEN MINE I ORD OG BILDER <3 :)

Det har vært en stund siden jeg har oppdatert noe om kattene mine, og det er på høy tid.
 
 
Da det var på det varmeste var kattene sløve ja. De lå stort sett i en skyggefull krok og sov. Innimellom våknet de, gikk bort til vannskålen og drakk for så å legge seg å sove igjen. Når det ble litt mer levelig temperatur livnet de opp 🙂
 
 
Nå er abyssinere varmeelskende katter, og de elsker normalt sett varme. På vinteren når vi fyrer i oven ligger de helt inntil vedovnen og varmovnen. Det verste de vet er å fryse.
 
 
Det går bra med alle fire, og de er gode venner 🙂 Nadina og Dixie har fått begynnende nyresvikt. De får spesialnyrefòr. Veterinæren sa det var kjempeviktig at de får fred og ro, og at vi måtte ha dem på et rom alene for at de skulle få fred.
 
 
Alene på et rom? Nei! Det kunne vi bare glemme! Prøvde å ha dem på soverommet, men da ble det sårbar mjauing. Dixie og Nadina er jo så sosiale av seg, og de likte slett ikke å bli satt på et eget rom for å slappe av! Det hadde blitt dyreplageri hvis vi hadde presset dem til det.
 
 
Derfor har vi gått til anskaffelse av et det største hundeburet som finnes. Det har vi stående på stuen. Inne i buret har vi hengt opp en kattehule som kattene elsker, satt inn et kattedo med sand og hengt opp mat- og vannskåler.
 
 
Dixie og Nadina får være inne i hundeburet noen timer hver, og det skal jeg hilse ble populært 🙂 Når vi står opp om morgenen kommer Dixie løpende i full fart mot buret. Hun mjauer og gir tydelig tegn på å få gå inn i buret for å slappe av.
 
 
Om ettermiddagen er det Nadina sin tur å få være i buret, og hun nærmest kjeppjager Dixie ut av buret når det er hennes tur.
 
 
Begge to ligger og storkoser seg inne i kattehula, og du ser at de koser seg og slapper av 🙂
Buret er blitt Nadina og Dixie sitt eget krypinn hvor de får være i fred. Da får de lov til å være sosiale i samme rom som Elvis og Hera, samtidig at de får fred og ro til å slappe av.
 
 
Jeg fortalte om løsningen vi hadde funnet for Nadina og Dixie til veterinæren, og han syntes det var kjempebra av oss. Veterinæren mente vi hadde gjort det absolutt rette å bruke et kjempestort hundebur som avslapningssted 🙂
 
 
Det er uhyre viktig at katter som er nyresyke får fred og ro til å slappe av, og det er noe av det viktigste for dem <3 🙂
 
 
Nadina er bare en kjempeherlig kosejente <3 🙂 Hun elsker jo å få kos og oppmerksomhet. Hun bytter på hvem hun ligger i fanget til. Som eldste abyssiner i flokken, og automatisk dronning av flokken vet hun å si fra når hun vil ha matfar og matmor sitt fang alene. Hvis Hera ligger i fanget til matfar når Nadina har tenkt å legge seg der, vanker det et rapp med labben. Da flytter Hera seg.
 
 
Nadina kan kose med både mannen min og meg, men matfar er førstevalget når han er ledig 🙂
 
 
De andre kattene aksepterer at Nadina er dronningen, og når de aksepterer det blir det ikke konflikter. Den dagen Hera blir drektig vil Nadina automatisk gi fra seg dronningtittelen til Hera som er yngre. Det er fordi Nadina er kastrert, og Hera fertil. I tillegg er Nadina gammel, og eldre katter mister etter hvert statusen sin når de blir eldre.
 
 
Om morgenen når vi står opp er Nadina ekstra kosesyk, og da kommer hun og legger seg i fanget for å få kos og oppmerksomhet. Da ligger hun å melketråkker med labbene sine, og maler lykkelig <3 🙂
 
 
Dixie er også en kjempeherlig kosejente med kjempeherlig gemytt <3 🙂 Hun får heller ikke nok av å få kos. Da er hun overlykkelig, og maler høyt <3 🙂
 
 
Etter keisersnittet hun hadde i 2017 slikket hun på massivt eksem som har vært vanskelig å få bukt med. Hun har hatt en pelsløs flekk hvor eksemet har vært. Har vært til veterinær flere ganger, og har fått resepter på ulike kremer. Veterinæren har sagt at Dixie å gå med skjerm til pelsen har vokst ut. Så blir hun nesten bra, og vi har tatt av skjermen. Da har Dixie slikket på seg ny eksem, og en ny runde med skjerm på henne. Heldigvis og takk og lov er Dixiemor tålmodig, og hun godtar å ha skjermen på seg.
 
 
Veterinæren gav henne en allergisprøyte, og den hadde Dixie kjempegod effekt av i flere uker. Det at Dixie ble bedre av kortisonsprøyten betyr at hun etter all sannsynlighet er allergisk.
 
 
Veterinæren valgte å prøve og gi Dixie kortisontablettkur, og den som hun også kjempegod effekt av. Nå går hun på det, og vi ser at Dixie klør og slikker seg mindre. Hun har fått tilbake mye pels, og Dixie er mye bedre enn hun var 🙂 Det er ikke bra å gå på kortisontabletter for lenge, men kan kortisontablettene hjelpe Dixie er det mye bedre enn ingenting! Både for mannen min og meg er det viktigst at Dixie har det bra <3 🙂 Veterinæren sa at Dixie skal ha skjermen på frem til pelsen har grodd ut. Dixemor er kjempetålmodig, og hun godtar skjermen.
 
 
Dixie er nok den som bestemmer over Hera, enn så lenge. Hun vet å si fra når lillesøsteren blir litt for brå og urolig. Det er Dixie som Hera erter, og Dixie vet å si fra at nok er nok. Hvis Hera ikke hører etter første gangen så hører hun etter andre gangen, for da kommer det en advarende labb. Synes det er kjempebra at Dixie sier fra til lillesøsteren sin.
 
 
Dixie går like mye til meg som til matfar når hun vil ha kos. Den av oss som ha ledig fang velger hun å få kos til Hun er ei kjempeherlig kosepusejente med en kjempeherlig og fantastisk geymytt <3 🙂
 
 
Elvis er godpusegutten vår som også elsker å få kos <3 🙂 Blant kvartetten er Elvis fredsmekleren. Alle tre damene er venner med Elvis, selv om Elvis kan erte på seg gråstein når han er i humør til det 🙂
 
 
Det er spesielt Nadina og Dixie som Elvis erter av og til, men heldigvis sier de fra. Nadina, Dixie og Hera er kjempeglade i Elvis, og Elvis er den som er populær blant jentene 🙂
 
 
Det er nok Hera og Elvis som er de to som er mest knyttet til hverandre og avhengige av hverandre. Elvis vet ikke hva godt han skal gjøre mot Hera. Det er kanskje ikke så rart at Elvis og Hera har et kjempegodt forhold, for Elvis var jo den som tidlig begynte å leke med kattungene i H-gjengen Nadina måtte gi opp å ha dem på kattungerommet 🙂
 
 
I Elvis sine øyne er det matmor som er den som skal koses med 🙂 Sitter jeg i sofaen, kommer Elvis og setter seg ved siden av meg og så legger han hodet på skakke og ser på meg med de kjempenydelige øynene 🙂 Det vet han smelter matmor sitt hjerte <3 🙂 Hvis jeg er opptatt med ett eller annet når han sitter ved siden av meg kan han finne på å kosebite i armen min. Det er kun meg han gjør dette med, og ikke mannen min.
 
 
Kjælenavnet til Elvis er lille “brunosten” min, og han er en kjempeherlig kosepusegutt med et kjempeherlig lynne <3 🙂
 
 
Så har du yngste godpusejente Hera <3 🙂 Hun kan ikke beskrives med ord, men hun må oppleves live! Jeg har hatt en del abyssinere, men ingen som Hera 🙂 Av og til lurer jeg på om Hera glemmer at hun er en katt, og at hun tror hun er et menneske. Jeg har heller aldri hatt en abyssiner som har vært så uredd og tøff av seg. Hun har en sterk personlighet, og det er ingen tvil om hva hun vil.
 
 
Nadina, Dixie og Elvis har skjønt at kjøkkenbenken er et forbudt område, og sier vi “Fy” skjønner de at de skal gå ned. Hera derimot overhører ordet “Fy”, og hun fortsetter å trave over kjøkkenbenken. Mannen min sier at hun er så intelligent at hun velger å overhøre ordet “Fy”.
 
 
Alle fire liker å være i høyden, og Nadina, Dixie og Elvis gjør som “normale” katter at de hopper opp på bokhylla for så å gå ut på gardinstangen. Hera derimot. Hva gjør hun? Hun klatrer opp via en av gardinene og opp på gardinstangen. Her om kvelden klarte vi å få tatt et bilde av Hera der hun henger i gardinen. Bildt delte jeg på facebook, og jeg fikk et spørsmål fra en venninne om jeg tilfeldigvis hadde satt sugekopper på labbene til Hera.
 
 
På kjøkkenet har jeg en kjøkkenhylle. Hvis kattene vil gå på den hopper i hvert fall Nadina, Dixie og Elvis opp på kjøleskapet, og deretter går de ut på kjøkkenhylla. Hva gjør Hera? Hun klatrer via klorebrettet sitt, så via veggen til hun får tak i en kant på veggen og så videre opp på kjøkkenhylla.
 
 
Hera er løsningsorientert og kreativ, og hun vet å finne løsninger på ting som jeg ikke trodde var mulig. Jeg får meg mang en god latter av Hera ja 🙂
 
 
Hera elsker å få kos, og hun får bare ikke nok kos. Høyest i kurs for Hera er matfar. Det er matfar for alle pengene. På dagtid når matfar er på jobb er matmor mer enn god nok til å kose med 🙂 Normalt sett er rekkefølgen på prioriteringslisten for kos for Hera slik: nr.1 i familien er matfar, nr.2 er Nadina, Dixie og Elvis og nr.3 og dermed lavest på rangstigen meg.
 
 
Hera er bare så inderlig når hun koser. Da legger hun hodet sitt godt inni halsgropen, og så legger hun begge labbene rundt halsen. Så lukker hun øynene, ser salig ut og maler høyt <3 🙂 Det vises godt at Hera storkoser seg da 🙂 Nadina er en kosepusejente med kjempeherlig gemytt <3 🙂
 
 
Planen er å pare Hera i løpet av september/oktober, for hun trenger ett kull for å bli mer voksen i kroppen. Forrige uke fikk Hera sin første løpetid etter jeg tok av henne p-pillene i april. Hun skal få en løpetid til før jeg parer henne.
 
 
Både mannen min og jeg elsker våre kjempeherlige katter kjempehøyt, og de er våre høyt elskede familiemedlemmer som gir oss masse glede, varme, humor og kjærlighet <3 🙂 Hver og en av kattene våre er så unike på hver sin måte med forskjellige personligheter som vi elsker og verdsetter kjempehøyt <3 🙂 Når jeg ser inn i de kloke og vakre øynene til kattene mine, blir jeg minnet på hva ekte kjærlighet mellom katter og mennesker er <3 🙂 Kattenes kloke og vise øyne gjenspeiler så uendelig mye mer <3 🙂
 
 
Ønsker å dele noen bilder av kattene mine som jeg har tatt, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Godepusejenta Nadina koser seg ute på katteverandaen <3 🙂

 
 

Nadina slapper av i kattesengen hvor hun elsker å ligge 🙂

 
 

Godpusejenta Dixie koser seg og slapper av <3 🙂

 
 

Dixie koser seg ute på verandaen 🙂

 
 

Tok dette bildet av Elvis i rette sekund med tungen ut av munnen 🙂

 
 

Godpusegutten Elvis <3 🙂

 
 

Godpusejenta Hera nyter sommerdagen ute på verandaen <3 🙂

 
 

Hera ute på katteverandaen 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “OM ABYSSINERKVARTETTEN MINE I ORD OG BILDER <3 :)

  1. Det er utrolig kjekt å lese oppdateringer om kattene dine 🙂 Jeg blir revet med når du forteller om dem og jeg ser dem for meg. Det er sikkert fordi jeg har truffet dem når jeg har truffet deg på utstillinger du har vært på i Kristiansund.

    Jeg vet det er utstilling i Kristiansund i helga, men synd du ikke kommer 🙁

    Virkelig fine bilder av kattene dine 🙂

    Fin, fin dag ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

    Klem, klem fra Mona Elisabeth
    Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

    • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

      Kjempekoselig at du liker å lese det jeg forteller om kattene mine, for jeg liker jo å dele med dere om hvordan det det går med hjerteknuserne mine <3 🙂 De er jo familiemedlemmer 🙂

      Jeg må ha Svensk cert på Hera før hun kan stilles i Norge, og planen er å pare henne før hun fortsetter med utstillinger.

      Venter med å stille Nadina til hun er fylt 10 år i august, for da blir hun veteran.

      Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  2. Jeg har bare hatt en katt her hjemme og jeg har fått mye glede av henne og vært glad i henne. Det er vel både glede og bekymring å ha kjæledyr. Vi blir bekymret når de blir syke. Men det er som oss mennesker. Liker å bli tatt vare på og liker å utfolde seg:)
    Ligaya recently posted..Only GodMy Profile

    • Ligaya: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

      Du har helt rett. Det er glede og bekymringer med å ha kjæledyr. Hvis noen av mine katter blir syke har jeg det kjempegrusomt, og jeg får kjempevondt av katten <3 <3 <3.

      De forstår så mye kattene, og de er kloke dyr som vet hva de vil 🙂

      Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

      Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

    • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit-vennen 🙂

      Kjempekoselig at du liker bildene og det jeg forteller om kattene. Jeg liker jo å dele bilder av kattene, og fortelle om hvordan det går med dem med dere som følger bloggen min, følger instagrammen min og snap chat 🙂

      He, he, he 🙂 Jeg ikke at tungen hans var ute av munnen før da jeg satt og redigerte bildet, og jeg fikk meg en god latter da ja 🙂

      Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

    • Frodith: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg, og kjempekoselig du likte bildene mine 🙂 De er jo familiemedlemmene våre, og jeg liker å fortelle om hvordan det går med dem for dere som følger meg på bloggen 🙂

      Kjennetegnet for rasen er at de er elegante.

      Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

      Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge