VLOGG NUMMER 39 I MIN YOUTUBESERIE “ALDRI FOR SENT” UTE PÅ MIN YOUTUBE-KANAL 😊

Jeg fortsetter med min livsstil- og balanseserie som jeg kaller “Aldri For Sent” som jeg har på min YouTube-kanal 😊
 
 
Jeg har jo kronisk betennelsesreumatisme i leddene mine, og har blitt operert mange ganger siden 1995. Det ble mye stillesitting og usunn mat. Resultatet var at jeg la på meg.
 
 
I 2016 var jeg på mitt tyngste, og alt var tungt og et ork. Følte meg rett og slett fanget i egen kropp. I mai 2016 ble jeg operert i foten, og et par uker etter operasjonen begynte jeg på opptrening til fysioterapeut. Det var så tungt å komme i gang, men det var da jeg bestemte meg at nå skulle jeg ta tak i livet mitt. Jeg ville gå ned i vekt.
 
 
Snakket fastlegen min og fysioterapeuten min og fortalte at jeg ville gå ned i vekt. Fastlegen min var 100% sikker på at jeg kom til å klare det uten slankeoperasjon. Fysioterapeuten satte opp en treningsplan ut fra mine forutsetninger, og jeg fikk en kostholdsplan. Maten på kostholdsplanen var rett og slett ren og mager mat. Jeg merket at kroppen min og leddene mine hadde godt ut av maten jeg spiste. Det var da jeg oppdaget at kosthold og smerter i ledd hang mye sammen. I helgene unnet jeg meg en dag hvor jeg kunne kose meg med noe godt, og det gjorde at jeg fikk motivasjon til å holde meg unna snop på hverdagene.
 
 
Det var helt pyton å begynne og trene, og jeg peste som en hvalross på tredemølla. Da jeg begynte å gå på tredemølla var 2 km/t mer enn nok, og jeg gikk i 3 minutter før jeg gav meg. En plass må alle begynne, og det er så sant så sant.
 
 
Nå sitter jeg er 5 år senere og 60 kg lettere. Jeg klarte det 😊 Fremdeles i dag spiser jeg den samme rene maten med de samme matvarene, for det er det kroppen min vil ha. Holder meg unna søtsaker i ukedagene, og unner meg noe godt i helgene. De gangene vi er invitert i selskap smaker jeg et lite kakestykke. Da holder det med ett kakestykke for meg. Det er ikke det man legger på seg av, men mengden!
 
 
Mange har spurt meg om jeg ikke blir lei av maten jeg spiser. Nei, med hånden på hjertet blir jeg ikke lei, for når kroppen min har det bra av maten jeg spiser er det absolutt det viktigste for meg personlig 😊
 
 
Flere spør meg om jeg aldri blir lei av å trene som jeg gjør. Jo, selvsagt blir jeg lei, men kroppen min har det kjempegodt etter jeg har trent. Leddene mine blir så godt smurt 😊 Dørstokkmila er lang mange ganger. Jeg kan våkne om morgenen med smerter i leddene. Da må jeg bruke lengre tid før jeg kommer meg på trening. På dårlige dager må jeg ta det med ro når jeg trener, og jeg må gå ned i vekt.
 
 
Siden jeg sliter med kronisk betennelsesreumatisme og har smerter i leddene mine vet PT’en jeg har at jeg ikke kan øke så mye i vekt som andre kan. Håndleddene mine er totalt tomme for brusk. Det fører til at jeg får smerter i håndleddene når de strekkes for mye f.eks. når jeg løfter for tungt. Det betyr at jeg heller må satse på å kjøre flere repetisjoner enn å øke i vekter.
 
 
I begg føtter har jeg operert inn skruer i achillesscene- og hælbeinfestet siden achillesscenene mine var totalt råtne. Det betyr at jeg har mye mindre mobilitet og bevegelighet enn andre. Dårlig mobilitet og bevegelighet merker jeg når jeg tar knebøy med stang og går i oppoverbakker. På knebøy må jeg bygge opp hælene mine for å få bedre mobilitet. Jeg kan ikke gå for langt ned i knebøyen, for da får jeg smerter i hælene og anklene mine. I oppoverbakke må jeg gå mindre skritt for å unngå å få smerter.
 
 
Jeg kan heller ikke løfte for tung stang når jeg tar markløft, for da renner det smerte i håndleddene mine. I tillegg er scenen i pekefingeren svak etter de 4 operasjonene jeg har hatt der. Nå løfter jeg 15 kg + 5 kg. Det er mer enn nok. Tyngre vekt kan jeg ikke ha. Da gjør jeg heller flere repetisjoner.
 
 
Som sagt p.g.a betennelsesreumatismen min og mangel på brusk i håndleddene mine må jeg tilpasse treningen etter helsa. Har fått spørsmål om hvorfor jeg ikke svømmer som trening. Det er fordi jeg ikke tåler klor så godt. Da blir jeg potte tett i nesen. Sykling kan jeg ikke gjøre p.g.a dårlig mobilitet i hælene og anklene mine.
 
 
Selv om jeg har kronisk betennelsesreumatisme har jeg merket at styrketrening er den beste formen for trening for meg personlig. Det er kjempeviktig at hver og en finner den formen for fysisk bevegelse de tåler for sine kropper.
 
 
Har man en dårlig dag med smerter skal man ikke ha dårlig samvittighet for det, og man skal ta hensyn til kroppen. Selv kan jeg ikke presse meg hardt hvis jeg har en dårlig da med leddene mine.
 
 
Trening, livsstil og helse har blitt en kjempestor interesse for meg personlig, for det hjelper meg å holde leddene mine myke.
 
 
I 2019 fikk ble jeg diagnostisert med for høyt blodtrykk, og jeg måtte gå ned i vekt. Vektnedgangen og treningen min har faktisk ført til at blodtrykket mitt har gått ned, og det har vært kjempefint siden september 2019. Nå har fastlegen prøvd å ta bort blodtrykksmedisinen jeg hadde, og han har stor tro på at det vil gå bra 😊
 
 
Målet med mitt vloggserien min “Aldri For Sent” er å motivere andre voksne som også sliter med helsa si til å finne sin form for trening eller sin form for aktivitet når kroppen tillater det. I tillegg vil jeg motivere andre voksne som ønsker å endre livsstilen sin med å vise at det faktisk går an å gå gå ned når man har passert 40 år. Når jeg klarte det, klarer alle det.
 
 
Dere kan finne min YouTube-kanal her: https://www.youtube.com/user/Nadina1708/featured
 
 
Setter kjempestor pris på hvis dere “subscriber” (følger) kanalen min 😊
 
 
Dere kan også følge meg på min instagramprofil som heter: @aldri_forsent
 
 
Her er vlogg nummer 39 i min vloggserie “Aldri For Sent”. Håper dere liker vloggen min, og legg gjerne igjen en kommentar på vloggen 😊 Det blir jeg kjempeglad for 😊
 
 

Vlogg nummer 39 i serien: “Aldri For Sent” 😊

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “VLOGG NUMMER 39 I MIN YOUTUBESERIE “ALDRI FOR SENT” UTE PÅ MIN YOUTUBE-KANAL 😊

  1. Koselig video du har laget 🙂 Jeg koser meg mye når jeg ser videoene dine som du lager og jeg synes du er dyktig 🙂

    Du får ha en riktig fin ettermdidag 🙂

    Go’klem fra Irene

  2. Åååhhh snuppa mi;)) Sååå råartig med ny og inspirerende vlogg du har laget;)) Jeg skulle ønske jeg var så flink du deg til ha gode rutiner. To naboer og jeg går turer. Og vi prøvde oss på å trene en dag i uken. Det ble med en uke før jeg falt tilbake til gamle synder.

    Ha en råfin fredag;))

    Stooor klem fra Else Marit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge