BILDER AV KATTUNGENE OG SISTE NYTT OM KATTENE!:)

(N) Hakrilas Dario Dioz koser seg i stolen!:)
Det siste bildet jeg tok av (N) Hakrilas Demitriz før han flyttet. Han flyttet til sin nye familie forrige helg!:)
I går 16.03.2012 kom bloggvenninnen min: Carina Josefine til Trondheim, og hentet Dario Dioz. Her er Carina med Dario Dioz like før hun skulle reise hjem. Det var kjempekoselig å treffe Carina, men jeg får treffe henne igjen om to uker. Da kommer Carina og Dario Dioz på besøk til oss siden Dario Dioz skal være med på Trønderkatten sin utstilling!:)
Selv skal jeg beholde Dixie Rose. Hun er ei kjempeherlig kattejente med kjempesupert gemytt!:) Det beste hun et er banan! Hvis min kjære eller jeg finner tak i en banan er hun kjempeivrig etter å få en bit. Det er nesten slik at hun tar bananen ut fra munnen min.
Da er 3 av kattungene flyttet til sine nye hjem. Det er kjempetrist når de reiser, men jobben min som oppdretter er gjort når kattungene er 3 måneder gamle. Nå er det strengt tatt kattemammaen som sosialiserer dem, og lærer dem til å bli katt. Jobben min og min kjære mann er å få kattungene sosialisert og tillitsfulle til mennesker, og de skal tåle at mennesker håndterer dem. Jeg har fått tilbakemelding fra de som kjøpte Demitriz og Decenta at de er kjempefornøyde med sine nye familiemedlemmer, og det er jeg kjempeglad for!:)
I går ca.kl.13.00 kom min bloggvenninne Carina Josefine og moren hennes til Trondheim. Endelig var dagen kommet for at hun skulle få treffe Dario Dioz, og få ham med seg hjem. Jeg synes det var kjempekoselig å treffe Carina!:) Kan skrive under på at ventetiden før kattungen kommer hjem til deg er lang, og det virker som en evighet!
Det ble et hjertelig møte mellom en spent matmor som skulle få møte Dario Dioz for første gang. Carina smeltet for godgutten Dario Dioz, og det var så absolutt gjensidig fra Dario Dioz sin side. Jeg serverte Carina og moren hennes lunch før de skulle reise. Etter vi hadde spist lunch hentet Carina reisebagen til Dario Dioz slik at han skulle få bli kjent med den, og Dario Dioz gikk inn og la seg i reisebagen. Carina og moren reiste tilbake kl.14.30 i går, og jeg fikk melding på facebook at turen hjem hadde gått bra. De var slitne etter turen, og skulle hoppe rett i sengen.
Jeg har fått tilbakemelding på chatten på facebook at det går bra med Dario Dioz. Han er ikke redd, gjemmer seg ikke, er nysgjerrig på kattene hennes og han gjør seg kjent i sitt nye hjem. Dagen i dag har bestått i “bli kjent aktiviteter”!:) Han har til og med lekt litt med Lillepus til Carina, men så kommer han på at han må frese litt før han løper bort, for så å komme tilbake. Dario Dioz har også fått treffe hundene til Carina, og det gikk kjempebra. Han maler høyt og lykkelig bare Carina tar på ham, og han fotfølger henne. Dario Dioz har kommet til en dyre- og katteelskende matmor som bare elsker katter og hunder av hele sitt hjerte, og bedre fórvert har jeg ikke kunne fått for den kjempeherlige abyssinergutten!:) Dario Dioz kommer til å få det som plommen i egget hos sin nye familie!:) Tusen takk Carina for at du tok på deg oppgaven med å være fórvert for abyssinergutten Dario Dioz!:) Jeg gleder meg kjempemasse til to uker, for da er det Trønderkatten sin utstilling i Autronicahallen. Da kommer Carina oppover hit med Dario Dioz, for han skal være med på utstillingen!:) Carina skal få bo til oss. Det skal bli kjempekoselig å treffe Carina igjen!:) Siden det da har gått 14 dager siden Dario Dioz flyttet vil det gå bra å føre kattungene sammen for et par dager. Det gjorde det i 2008 da vi skulle på utstilling i Umeå med julekullet vårt. To av kattungene hadde flyttet til nye hjem, og vi tok dem hjem noen dager før vi reiste til Umeå, og det gikk kjempebra!:) Kattemamma Corvette var ikke like begeistret da når kattungene kom hjem igjen. Hun så vel for seg senariet at kattungene kom hjem for godt.
Det er kjempemasse å gjøre i forbindelse med utstillingsforberedelser nå, og det er faktisk utstillingsjobbing hver ettermiddag. Synes det er kjempegøy, og vi lærer masse av å jobbe med det!:) Av kattene våre skal jeg stille Svartfot huspus, Aros, Dixie og Dario Dioz. Demitriz kommer også opp til Trondheim for å være med på utstillingen. Nadina skal få være med på utstillingen i Østersund i slutten av april, for hun trenger litt med tid på å komme seg i form etter å ha oppdratt fire småtroll!:)
I år skal jeg stille kull, og det blir kjempegøy, og særlig når utstillingen er på hjemmebane!:) Jeg gleder meg kjempemasse til utstillingen, og jeg gleder meg kjempemasse til å treffe gode kattevenner fra både Norge og Sverige!:)
Hos oss er kattelivet kommet tilbake til det normale etter kattungene har flyttet. Vi har beholdt Dixie Rose selv, og det angrer jeg ikke på. Dixie Rose ser ut til å bli en kjempeflott abyssinerhunnkatt med et kjempeflott gemytt som resten av søsknene sine!:) Hun går ikke av veien etter å få kos, og da går motoren hennes for full maskin. Jeg begynner av og til å lure på om kattungene i D-kullet er apekatter eller abyssinerkattunger. Alle fire har vært helt ville etter banan! Bare vi finner frem en banan kommer Dixie Rose løpende, og piper ivrig etter å få en bananbit, og det er nummeret før hun plukker bananbiten ut av munnen på oss. I likhet med sin mor er Dixie Rose altetende, og ikke kresen.
På torsdag var vi og tok 2.gangs vaksine på Dario Dioz og Dixie Rose. Vi hadde også med Aros, for han skulle få sin årlige vaksine. Det gikk kjempebra, og Dario Dioz og Dixie oppførte seg kjempefint til veterinæren!:) Begge to stod og malte på undersøkelsesbenken.
Neste prosjekt på gang blir å oppdatere katteoppdretthjemmesiden min, men det prosjektet skal jeg gå i gang med i påskeferien.
Nå ligger kattene og slapper av. Svartfot huspus ligger på toppen av bokreolen, Nadina ligger i fanget til matfar, Dixie ligger ved siden av matfar og Aros ligger på bordet ved siden av meg!:) Ergo en avslappet lørdagskveld!:)

BILDER AV KATTUNGENE I (N) HAKRILAS D-KULL 3 MÅNEDER GAMMEL OG SISTE NYTT OM KATTUNGENE!:)

(N) Hakrilas Decenta  3 måneder gammel!:)
Decenta er ei kosejente, og hun maler lykkelig når hun får kos av oss!:)
Kosepusen Decenta var den første som nylig greide å hoppe opp på kjøkkenbenken. Jeg har sagt hele tiden at dette kullet var var sene til å finne ut hvordan de skulle greie å komme seg på kjøkkenbenken, men jeg trekker tilbake alt jeg har sagt!:)
(N) Hakrilas Dixie Rose 3 måneder gammel!:) Vi skal beholde Dixie selv!:)
Lilletrollet kaller vi Dixie til daglig. Hun er den som kan springfart for så å hoppe på føttene våre når hun skal leke!:)
Kosenavnet til Dixie Rose er Lilletrollet!:)
(N) Hakrilas Dario Dioz 3 måneder gammel!:)
Dario Dioz er den største hannkatten i av alle kattungene, og han er en kosegutt som liker å  ligge i armkroken (når han har tid) for å slappe av!:)
Dario Dioz slapper av i kurvstolen!:)
(N) Hakrilas Demitriz 3 måneder gammel!:)
Demitriz er også en kosegutt som kan ligge i armkroken når han vil kose, hvis han har tid da…:)
“Hva har du der matmor?” Demitriz lurer på hvorfor det kommer et så skarpt lys!:)
Dixie Rose mener at søster Decenta trenger å vaske seg litt ved ørene!:)
Mamma Nadina og Decenta!:)
Mamma Nadina slapper av sammen med sønnen sin Demitriz!:)
Mamma Nadina og datteren Dixie Rose slapper av i sofaen!:)
TV-slaven Dixie Rose følger med på snow board VM!:)
Abyssinere elsker bananer, og kattungene våre er intet unntak. Her er det Decenta som prøver seg på å tigge til seg en bit banan fra matfar!:)
Kattungene er nå blitt 3 måneder gammel, og jeg synes det var som i går at de ble født!:) På tre måneder har de lært så masse. Utviklingen til en kattunge skjer jo nesten fra dag til dag i begynnelsen og fra uke til uke når de blir eldre. Jeg føler meg så priviligert som får ha kattungene hos meg de 3 første månedene. Det er kjempekoselig å se hvordan kattungene har utviklet seg fra små kattunger til trygge, lekne og sosiale kattunger. De tre første månedene legges det viktigste grunnlaget for alle kattunger. Selvsagt er kattemammaen det absolutt viktigste for kattungene de 3 første månedene, men også omgang med mennesker er kjempeviktig! Gjennom omgang med mennesker lærer kattungene seg til å bli sosiale og tillitsfulle til å omgås mennesker. De skal lære å bli håndtert slik at de tåler det når de flytter. Målet mitt for oppdrettet er sunne, friske, trygge, lekne og sosiale kattunger. Jeg kjemper for at huskatteiere også skal forstå at å gi bort en huskatt i en alder av 8 uker er alt for ung! Flere har forsket på at kattunger som tas for tidlig fra kattemødrene sine fort kan bli utrygge og engstelige kattunger. Vi fikk Svartfot huspus da han var 8 uker gammel, og han vært mye mere redd og engstelig enn abyssinerkattungene våre som har vært sammen med mammaen sin frem til de har vært 12 – 14 uker. Det har jeg fått beviset på flere ganger. Da kattungene i dette kullet, og selvsagt tidligere kull jeg har hatt var 8 uker, var de ikke modne for å flytte. Kattemamma Nadina var kjempeavhengige av ungene sine, og hun ammet dem og vasket dem da de var 8 uker gammel. Nadina er ennå ikke lei kattungene sine, og hun steller fortsatt med dem, oppdrar dem og leker med dem!:) Det er kjempegodt å se!:) Som oppdretter har jeg fått forespørsel fra kjøpere om de kan få kattungen når de er 8 uker, men svaret mitt er klart “nei”!
Alle kattungene er kjempesosiale, tillitsfulle og lekne, og de oppsøker de som kommer på besøk, og de som kommer på besøk til oss faller pladask for hjerteknuserne våre!:)
I dag flyttet Decenta til sitt nye hjem. De som har kjøpt henne kom fra Nordmøre for å hente henne. Det er vemodig når en katt forlater redet, men jeg har vært kjempeheldig å få ha dem her i 3 måneder siden de ble født!:) Vi har håndtert dem slik at de skal bli tillitsfulle og sosiale til mennesker. De 3 første månedne å ha kattunger legges grunnlaget for kattens videre atferd. Decenta kommer til en kattelskende familie som har to katter fra før og barn. Hun kommer til å få et kjempetopp hjem, og jeg tror hun kommer til å bli familiens bortskjemte hjerteknuser!:)
Dario Dioz er den største hannkatten i kullet, og han er mye mere utviklet ett sine søsken. Han har et kjempeherlig gemytt, er leken, han er sosial, han elsker å få kos, hvis han har tid da mellom lekeøktene sine…:) Dario Dioz elsker når vi tenner opp i ovnen. Da legger han seg bak ovnen og koser seg. Dario Dioz er vel den av kattungene som ikke helt er avvent med mamma Nadinas pupp, for så snart hun er i nærheten suger han seg fast som en blodigle i håp om å få en liten tår med melk. Nadina har ikke så mye melk igjen, men nå er vel ammingen mere som kos for kattungene!:) Dario Dioz er altetende, og han er ikke kresen. Han er ekspert på å tigge ved matbordet når vi spiser middag. Jeg har mistet antallet på hvor mange ganger vi tar ham ned fra bordet når han frimodig hopper opp. Dario Dioz er en kjempemorsom katt med superherlig gemytt!:) Han elsker å leke med abyssinerhannkatten vår Aros, men blir lei seg når Aros ikke orker å leke mere.
Demitriz er den minste hannkatten i flokken i størrelse. Han er lik sin pappa Rosario når det gjelder type. Demitriz har også et kjempeherlig gemytt, han er leken, hengiven, og kryper gjerne opp i fanget for å få kos når han vil slappe av. Demitriz er den i kattungeflokken som er tøffest i å oppsøke nye situasjoner. Han tar ikke fem flate øre for å erte Aros og Svartfot, men tenker ikke over at de er mye større enn ham i størrelse. Demitriz er den som er mest avhengig av Dixie Rose. De to har de siste ukene holdt mye sammen.
Så har vi lilletrollet Dixie Rose. Hun skal jeg beholde selv. Dixie er den minste hunnkatten. Hun er ei oppfinnsom lita farkhøne. Hvis hun er i lekehumør og vi tilfeldigvis går forbi henne kommer hun løpende og hopper på føttene våre, og klatrer som en palmeklatrer opp leggene våre. Dixie Rose er ikke redd for noe eller noen som helst, og hun går rett på uten å tenke over hva konsekvensen kan bli. Hun har også et kjempeherlig gemytt, og er sosial og leken. Er det noe hun er tøff på, så er det høyder. Hun var den første av søsknene sine som fant ut at det gikk an å komme seg på toppen av bokhyllen vår. Dixie Rose elsker også å ligge i armkroken og på fanget når hun vil ha kos!:)
Det merkes at en kattunge har reist, men for å gjøre det smidig og fint for Nadina flytter en og en kattunge. Nadina har lokket litt på Decenta, og hun merker at en kattunge mangler. Katter kan å telle, og Nadina kan telle til fire. Nå ligger Nadina og Dario Dioz i kurvstolen, og Dario Dioz koseammer på mamma.
Vi har begynt oppkjøringen til Trønderkatten sin utstilling 31.03 – 01.04.2012, og mange påmeldinger har kommet inn. I år er det jeg som har ansvar for påmeldingene, og det er en kjempespennedne og krevende jobb!:) Fremover blir det full fokus mot utstillingen. Selv skal jeg ha med Svartfot, Aros, Dixie Rose, Demitriz og jeg håper på at Dario Dioz kan være med på utstillingen. Skal stille kull på utstillingen, og det gleder jeg med kjempemasse til!:) Det er kjempemorsomt å stille kull!:) Jeg har lovt Carina som skal være fórvert for Dario Dioz å betale togbillett tur/retur til Trondheim slik at Dario Dioz får være med på utstillingen, og hun skal få bo til oss under utstillingshelgen.

TIRSDAGSOPPDATERING :)

Hvor i alle dager er dagene blitt av? På lørdag har vi kommet til midten av den januar måned. Vi har et nytt år med nye muligheter 🙂 Muligheter jeg håper og ønsker alle kan bruke til noe positivt!
 
 
Akkurat for tiden er jeg sykemeldt! Jeg har forkalkning og betennelse i høyre skulder, og jeg er søkt inn til operasjon i skulderen. Siden jeg er avhengig av friske hender ville ortopeden operere meg, og han mener jeg skal bli bra. Jeg går til fysioterapeut, og der får jeg også akkupunktur. Aller først må jeg igjennom en operasjon hvor jeg skal fjerne forkalkning inne i albueleddet. Ortopeden mener jeg vil være ferdigbehandlet før sommeren 🙂
 
 
Savner pianoelevene mine kjempemasse, og også korsangerne mine! Jeg får ukentlig oppdatering fra pianolærervikaren og hun som er dirigentvikar for meg. Det kribler i kroppen etter å begynne å begynne på jobb igjen!
 
 
Dagene går likevel unna. Jeg leser og jobber med masteroppgaven min i musikkvitenskap. I kveld begynner koret hvor min mann og jeg syner, og på torsdag begynner kirkekoret hvor jeg synger.
 
 
På GF’n til katteklubben i november ble jeg valgt inn som sekretær i katteklubben jeg er medlem i, og i månedene framover vil bli brukt til å planlegge utstillingen klubben skal arrangere 16.04 – 17.04.2011 🙂
 
 
Lørdag 15.01.2011 skal vi i katteklubben ha nyttårsfest, og neste lørdag er det nyttårsfest i koret 🙂 Jeg gleder meg kjempemasse 🙂
 
 
I dag er det ca. minus 6 grader hos oss, og det er oppholdsvær. Jeg foretrekker en stabil vinter slik vi har har hatt hittil i vinter fremfor de vintrene vi har hatt mer enn nok av her hos oss de siste årene med snø, regn og holkeføre! Kjenner at jeg lengter etter vår, sommer, sol og varme 🙂 Jeg er over hodet ikke et vintermenneske, og det har jeg aldri vært heller! Mine favorittårstider er vår, sommer og tidlig høst 🙂 I sommerferien har vi bestemt at vi skal reise til Malaga. Min søster, hennes mann og min yngste nevø har leid seg et hus der nede, og vi skal være der sammen med dem. Jeg har aldri vært på den siden i Spania før, og gleder meg til å se Malaga. Vi har bestilt oss billigbilletter med Norvegian til Madrid. Der kommer søsteren, hennes mann og min yngste nevø og henter oss 🙂 Det skal bli kjempedeilig å reise til sol og varme 🙂
 
 
Akkurat nå har abyssinerhunnkatten vår Nadina løpetid, og planen er å pare henne i april. Jeg gleder meg, og jeg kjenner jeg er så kattungesyk 🙂 Det er jo 2 år siden jeg hadde kattunger sist. Stakkars kastratene får virkelig gjengjelde for Nadina sin løpetid, og da særlig Aros. Nadina forfølger ham unasett hvor han går. Til slutt biter han henne i nakken, men der stopper det også opp for ham! Virker som det brått går ned et hjernteppe for hva han skal gjøre videre! Så ser han på oss med spørrende blikk, akkurat som om han sier: “Hva skal jeg gjøre nå da?” Nadina på sin side blir irritert over kastraten Aros som ikke kan gjøre jobben sin på en skikkelig måte 🙂
 
 
I dag har jeg også sittet og sett på hva slags utstillinger som jeg skal melde på kattene mine på i løpet av 2011. Første utstilling blir Trønderkatten sin årlige utstilling, deretter Østersund, skal også delta på KKMN sin utstilling, Kristiansund og en utstilling til før jul 2011. Alt avhenger hvis Nadina blir drektig og får kattunger. På Trønderkatten sin utstilling kan Nadina ta sin Grand International Premier tittel.
 
 
Jeg har mye å se fram til i 2011 🙂
 
 
Ønsker dere en kjempefin tirsdag 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...