BLOGGOPPDATERING MED NYE BILDER :)

De fleste Trøndere spør seg selv om hvor godværet med sol og varme blir av? Har værgudene glemt oss her i Midt-Norge? Været har for det meste bestått i grått vær og regn, regn og atter regn. Det er slik at vi må skru på varmeovnene, for det er ganske så hustrig. Jo da, vi har sett den rare gule tingen på himmelen noen dager, men bortskjemte er vi ikke. Nå er vi Trøndere et tålmodig folkeslag, så den som venter på noe godt venter ikke forgjeves 😉 Det kommer nok en varmebølge med sol og varme hit til Trøndelag også.

Nå nærmer det seg sommerferie, både fra det koret jeg dirigerer og de korene jeg synger i. På mandag som kommer 15.06.2015 har vi sommeravslutning i det koret som jeg dirigerer. Vi begynner på igjen når skolene begynner i august 🙂

12.06 – 14.06.2015 er det duket for sangerstevne på Oppdal. Der skal koret hvor mannen min og jeg synger være med på. Mannen min er leder i Norges Korforbund Sør-Trøndelag, og han skal holde åpning- og avslutningstalen på sangerstevnet. Vi i koret skal synge på korkro på fredagskveld 12.06.2015.

Lørdag 13.06.2015 skal vi synge på Hovden (et fjell på Oppdal), og vi må ta gondolbanen opp. Her kan dere lese mer om hvor vi skal: http://www.oppdalbooking.no/Index.aspx?PageID=462&ProductDetails=ProductID=17

Jeg er ikke så glad i høyder, og dette skal bli interessant 😉 Trosser høydeskrekken min, og blir med på dette, for det er jo en opplevelse for livet å være med å kjøre gondolbane 🙂

En av dirigentene til de andre korene som skal synge på Hovden nekter å bli med opp, for han har slik høydeskrekk, og en av korsangerne må dirigere koret.

Kl.13.00 skal vi synge på Domus på Oppdal, og jeg skal dirigere koret vår, for dirigenten vår skal dirigere det andre koret hun er dirigent for på en konsert i kulturhuset.

Kl.16.00 på lørdag skal vi synge på konsert i Kulturhuset på Oppdal.

Om kvelden er det middag, og sosialt samvær med de andre korene 🙂

Søndag 14.06.2015 er det avslutning av sangerstevnet 🙂

Tirsdag 16.06.2015 har vi sommeravslutning i koret vårt med kurvfest. Da tar vi med oss maten vi vil ha, og dekker et koldtbord 🙂

Det andre koret hvor jeg synger (Trønderkor) skal på landssangerstevne på Levanger nå til helgen. Jeg valgte å prioritere Heimklang, for det er flere av altene som ikke skal være med på sangerstevnet.

Jeg har fått flere spillejobber på fløyta, og jeg skal spille i 4 bryllup og ved 4 gudstjenester.

Holder på å forberede katteutstilling som katteklubben som jeg er med i skal arrangere 27.06 – 28.06.2015. Vi venter ca.250 katter på utstillinga vår, og jeg gleder meg kjempemasse 🙂

Det skal bli kjempegodt med sommerferie, men jeg kommer til å øve på fløyta, for jeg vet jeg kommer til å få fløytespilling i begravelser. Derfor vil jeg være godt nok forberedt for spillejobbene mine.

3-4 dager i uken er jeg ute og går trimtur på ca. 2-3 km. Det er kjempegodt. Jeg merker hvordan formen kommer seg dag for dag, for det har tatt tid å bygge seg opp igjen etter to tette lungebetennelser (november og mars).

Planene ellers i sommerferien er avhengig av været. Blir det godt vær, drar vi til fjæra hvor vi griller og koser oss. Vi skal noen dager opp til Namdalen, og da tenker vi på å ta en tur opp til Namskogan Familiepark, og vi er invitert på hytta til søsteren min og mannen hennes. Det skal bli kjempekoselig.

Nå kan ikke søsteren min og jeg reise bort samtidig pga av vår mor som er i dårlig form. Hun trenger at en av oss er i byen i nærheten hvis hun skulle få dårlig periode med hallusinasjoner. Min mor har en demensform som sitter i parkisonområdet i hjernen. Det medfører mye angst, hallusinasjoner, hun har i perioder hallusinasjoner hvor hun tror det er folk som overnatter i leiligheten hennes, hun tuller med dato, dag og klokkeslett, hun er dårlig til beins, hun får mer og mer dårlig motorikk og selvfølgelig problemer med hukommelsen. Hun har på et plaster i 24 timer som skal hjelpe henne, og vi har sett litt effekt av bruken av plasteret.

I dårlige perioder kan hun ringe både søsteren min og meg 10 – 15 ganger om dagen, men legen hennes på geriatrisk avdeling har sagt vi må skåne oss selv ved å ikke ta telefonen så mange ganger. Da syr vi puter under armene hennes, og i gode periodene hennes skjønner hun det.

Tre dager i uken er hun på dagsenter, og der stortrives hun. Vi merker at hun blomster de dagene hun er på dagsenteret 🙂 Da har hun så mye å fortelle 🙂 Hun har hjemmesykepleier 3 ganger om dagen. Takk og lov kan hun bo hjemme, og det ser vi er det beste for henne.

Det er kjempetrist når foreldrene våre begynner å bli dårlige og helsa deres skranter. Både søsteren min og jeg elsker moren vår kjempehøyt <3 Vi vil være der for henne når hun trenger oss. Søsteren min og jeg har annenhver helg hvor vi har ansvaret for moren vår. De helgene jeg har ansvar henter vi henne gjerne med hjem hit, hun får kose med kattene, vi spiser middag med henne, går turer slik at hun kommer seg litt ut og tar kanskje en tur ut ved sjøen hvis hun er i form til det.

Av og til blir jeg provosert og sint når jeg får kommentarer som: “Det er jo bare å få henne på sykehjem slik at andre kan ta vare på henne!” Måten enkelte sier det på høres så hardt og brutalt ut, og det synes jeg er sårende. De som kommer med slike uttalelser skal vite at mor er “for frisk” til å være på sykehjem her i Trondheim Kommune. Hun har best av å bo hjemme så lenge som mulig, for søsteren min og jeg har merket at de gangene hun har vært med og overnattet borte, har mor blitt forvirra og rotet mye i to uker etterpå før det har gått seg til igjen. Flytting av eldre vil i mange tilfeller medføre at de eldre blir forvirret. I samråd med hennes fastlege og med legen på geriatrisk avdeling har mor best av å bo hjemme. Hjemmesykepleien har sagt til oss at dersom mor skulle bli dårligere så setter de inn ennå mer hjemmebesøk hos henne. Det handler om at mor skal være trygg også, og det er kjempeviktig for oss. Søsteren min og jeg er enige om at mor skal ikke stues bort på et sykehjem. Hun trenger aktiviteter og faste rutiner i hverdagen, og det får hun gjennom å delta på dagsenteret! Så lenge hun greier seg å bo hjemme, skal hun få lov til å bo hjemme.

Her kommer noen bilder som jeg har tatt de siste dagene. Håper dere liker dem 🙂

Heimdalshallen på Heimdal i Trondheim hvor vi i koret øver, og hvor vi i katteklubben som jeg er med i skal arrangere vår internasjonale katteutstilling 🙂 Hallen ble åpnet i august 2014 🙂

Parkeringsplassen utenfor hallen med gode parkeringsmuligheter 🙂

Kveldshimmelen i går kveld 09.06.2015 🙂

Kjempefine og nydelige øredobber som jeg fikk fra min bloggvenninne Moffeliten 🙂 Besøk den kjempefine bloggen til Moffeliten her:  http://moffelitens.blogspot.no/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...