SUNT KOSTHOLD OG TRENING HAR BLITT EN DEL AV MIN HVERDAG SOM JEG STORTRIVES MED :)

Det er søndagskveld, og på TV’n i kveld var det VM i håndball. Norge spillte mot Egypt. Jeg er interessert i håndball, og syns de Norske herrelandslaget i håndball har spillt kjempebra 🙂 Nå tror jeg ikke Nordmenn forventer gull av det Norske herrelandslaget, men de guttene skal være kjempefornøyde med prestasjonen de har gjort hittil i mesterskapet 🙂
 
 
Det har kommet kjempemasse snø hos oss, og det har vært trafikkaos med såpeglatte veier. Brøytemannskapene har ikke klart å ta unna alt. Selv om jeg ikke liker vinter pga reumatismen og betennelser i leddene mine, foretrekker jeg heller snø og kulde fremfor is- og holkeføre. Det er mye lysere ute når det er snø. Vi merker at det er lysere om etetermiddagene, og kl.16.00 er det noe lysere ute 🙂
 
 
Forrige uke var det oppstart av forskjellige gjøremål og fritidsinteresser. Vi begynte på nytt semester på koret. I vår står det musikals på planen 🙂 Forrige uke var det også årets første styremøte interesseklubben for oss som har abyssiner og somali (Aby- og somaliringen), og vi planla årets første utgivelse av medlemsbladet vi gir ut 4 ganger i året 🙂 I katteklubben hadde vi årets første medlemsmøte, og det var kjempekoselig 🙂 Torsdag 17.01.2019 var vi en tur på besøk til min mor. Vi koste oss med te, og satt og pratet med henne. Dagene og uka har som vanlig gått fort.
 
 
Fredag 18.01.2019 var jobben hvor mannen min jobber med på en bedriftsfestival. De deltok i tre grener (kanonball, landhockey og hjørne fotball). Dette er et ledd i å få ansatte i bedriftene til å komme i form, men de gikk ikke videre, men de hadde det kjempegøy 🙂 I går kveld var det stor bankett for alle som deltok på bedrifstidrettsfestivalen med følge. Før banketten møtte vi de andre på jobben til mannen min til forspill. Dere holdt vi på med musikkquiz 🙂
 
 
På banketten var koldtbord med masse kjempegod mat. Det var over 1000 stk tilstede på banketten. Stemningen var kjempebra, og musikken var helt topp. Bandet “Jävlar På Kärlek” spilte, og de var kjempebra. De spilte publikumsvennlige sanger, og det var allsang av full hals 🙂 Vi kom hjem kl.01.00, og vi hadde en kjempemorsom og koselig kveld 🙂
 
 
I dag har det vært en rolig og stille dag. Har sett på vinteridrett på TV 🙂
 
 
Det går kjempefint med dietten min, og jeg må si at jeg er stolt av meg selv. Ingen sjokolade og søtsaker på hverdagene, og det klarer jeg å holde meg til. Når det kommer til helgen frister det ikke med sjokolade, men heller drops eller noe slikt. Jeg blir ikke lei diettmaten min heller, for det er god mat jeg spiser. Merker at kroppen min har det mye bedre når jeg spiser den diettmaten jeg gjør!
 
 
Har gått ned 15 kg på ett år, men jeg har langt fra nådd målet mitt. Skal ned enda 15 kg. Så får jeg ta det som det kommer.
 
 
Fysioterapeuten min er kjempeflink på kosthold, og har kost og ernæring i sitt fagfelt. Det er kjempegodt å få veiledning på kosthold, og ikke minst er det kjempegodt å vite at det jeg gjør med dietten er riktig 🙂
 
 
Siden oppstarten av treningen første uken av januar har det gått kjempebra med treningen. Jeg har økt vektbelastning på pec fly og leggpress, og jeg kjører intervaller på tredemøllen. Min intervall på tredemøllen går ut på at jeg først går 4,1 – 4,2 km/t, så setter jeg opp tempoet til 4,9 – 5,0 km/t, og så ned til 4,1 – 4,2 km/t. Denne intervalltreningen gjør jeg 6 ganger.
 
 
Jeg trener fast 2 ganger i uka, og da er det helkroppsøkt som står på planen, og jeg prøver alt jeg kan å trene en dag nr.3, og da er det overkropp (bryst, skuldre, rygg og mage) som står på planen. Målet er at jeg skal trene 2 dager i uken, og dag nr.3 er bonustrening 🙂 Som fysioterapeuten sier det er når jeg føler press at trening blir tvang, men trening skal være lystbetont, og for meg er det kjempegøy å trene 🙂
 
 
Jeg merker hva trening gjør med meg. Før en trening kan jeg være så sliten, men når jeg kommer på trening får jeg opp energi og gutsen. Når jeg da kommer hjem har jeg en kjempegod følelse 🙂
 
 
Det er folk rundt meg som sier et vises at jeg har gått ned i vekt. Selv ser jeg det i ansiktet. Dere skal få se et bilde av meg tatt 2009 🙂
 
 

Meg selv januar 2009.

 
 

Meg selv julaften 2018.

 
 
Mange synes det er skummelt å ta terskelen inn på et treningssenter, for de tror at alle andre ser på dem. Det er to år siden jeg bestilte meg kort på treningssenteret nå, og det gikk ett år før jeg turte å ta skrittet til å benytte meg av treningssenteret. Siden jeg har kronisk betennelsesreumatisme skal jeg trene fullkroppsøktene mine til fysioterapeut for å få veiledning hvis jeg trenger det. Overkroppsøktene + å gå på tredemølla kan jeg gjør på treningssenteret.
 
 
Det gikk som sagt ett år fra jeg fikk kortet på treningssenteret til jeg turte å dra å trene der. Det var liksom å gå fra det trygge og lune redet til å gå inn i løvens hule. Jeg var redd for hva folk skulle tenke og mene om meg. Der kom jeg inn overvektig og satte på tredemølla. Det var slett ikke slik jeg hadde sett for meg det skulle bli. Ved siden av meg trent det folk i alle aldre, ungdommer, pensjonister, spreke, tynne og folk med kjøtt på beina.
 
 
Jeg oppdaget fort at de andre hadde mer enn nok med seg selv på treningssenteret, og alle hadde høretelefoner slik at de var i sin egen lille verden. Kom i kontakt med en eldre mann som holdt på på tredemøllen, og han var 80 år gammel, og sprek som bare det. Tøft.
 
 
Etter en stund skjønte jeg at ingen som trene på treningssenteret ser ned på andre som trener der, for hver og en har nok med seg og sitt. Når jeg trener bryr jeg meg heller ikke om andre som kommer inn for å trene. Jeg bruker musikk på ørene, for da får jeg energikick til å trene.
 
 
På treningssenteret hvor jeg går er det en gylden regel at det ikke er lov til å gå med T-skjorter uten armer, og T-skjorten skal heller ikke være så kort at navlen vises. De vil ikke ha et usunt fokus på kropp og utseende, og det synes jeg er kjempebra.
 
 
Treningssenteret hvor jeg går har to etasjer. I 1.etasje er det treningsapparater, men i 2.etasje er det flere vekter. De utøverne som trener med vektstenger trener mest i 2. etasje, men kommer ned når de skal trene på treningsapparatene. Vi som trener i 1.etasje er mer mosjonister, men vi trener oppe i 2.etasje og trener vi også.
 
 
Trening har blitt en del av min daglige rutine, og jeg stortrives med å trene. Når jeg trener får jeg kjempemasse energi og overskudd. Etter en treningsøkt kan jeg gjerne finne på å vaske huset når jeg kommer hjem 🙂
 
 
Vil dele noen bilder med dere som jeg har tatt av diettmaten jeg spiser og bilder jeg har tatt på trening. Nå er jeg ikke den typen som liker å ta bilder av meg selv når jeg poserer. Det har aldri vært meg. I stedet får dere se bilder av situasjonsbilder av treningsapparatene som jeg bruker.
 
 
Når det gjelder maten er det ikke all mat jeg tar bilder av, og jeg deler over hodet ikke antall gram jeg spiser. Jeg deler bilder av maten jeg synes der god å spise. Håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Frokosten før trening består ofte av havregrøt toppet med frosne bringrebær som jeg rører inn i grøten, sukrin gold og banan. Det smaker kjempegodt, og anbefales 🙂

 
 

En av de bedre lunchene jeg spiser i perioder er kokt egg, mager cottage cheese, agurk og paprika. Det er kjempegodt 🙂

 
 

Jeg varierer også med å spise speltlompe med kokt skinke og paprika eller agurk på 🙂

 
 

Speltlompepizza er kjempegodt og enkelt. Den består av ketchup uten sukker som jeg smører utover bunnen, mager cottage cheese og karbonadedeig på toppen. Stekes på midterste rille ca. 15 minutter 🙂 Du kan ellers ta på det du ønsker på speltlompepizzaen, men jeg synes denne er kjempegod 🙂

 
 

Speltlompepizzaen ferdigstekt 🙂

 
 

Jeg begynner alltid treningsøktene mine når jeg har helkroppsøkt med oppvarming på tredemølla 🙂

 
 

Neste øvelse er leggpress. Her kjører jeg 3×15.

 
 

Så går jeg over på seated leg curl 3×15.

 
 

Neste øvelse etterpå er leg extension 3×9. Den øvelsen svir!

 
 
Videre på min helkroppsøkt kjører jeg: Nedtrekk foran (bredt grep): 3×15, nedtrekk foran (smalt grep) 3×15, triceps pushdown 4×15, stående roing kabel 3×15, pec fly 4×12, biceps curl (høyre hånd med kabel 3×15 og venstre hånd manual 3×12) og til slutt mage med situps 🙂 Jeg bruker ca. 1 time og 30 minutt på helkroppsøktdager.
 
 
Når jeg klarer å motivere meg for å trene 2-3 dager i uka klarer hvem som helst det. Da jeg begynte for fullt for litt over ett år siden var jeg i dårlig fysisk form. Jeg måtte ta tak i livet mitt. Nå vet jeg godt at jeg kommer til å få avbrekk pga operasjoner i leddene mine når jeg må fjerne betennelser. Med min jevnlige trening vil ikke det føre til at jeg begynner på 0, men jeg har et treningsgrunnlag som utgangspunkt.
 
 
Fysioterapeuten min sier hvis man er syk i 2 uker, vil det ta 2 uker for å komme tilbake dit man var før man ble syk.
 
 
Målet mitt med å skrive om trening og kostholdsendring som kronisk reumatiker er for at andre reumatikere også kanskje skal bli motivert til å finne sin treningsform.
 
 
Det er viktig å huske på at du skal ikke overbevise noe for andre enn deg selv. Siden jeg har utslitte håndledd er det det mer enn nok for meg å ha 20 kg på ned trekk foran bredt og smalt grep. Jeg kan ikke presse meg selv til å ha 40 kg på når det blir alt for tungt for håndleddene mine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “SUNT KOSTHOLD OG TRENING HAR BLITT EN DEL AV MIN HVERDAG SOM JEG STORTRIVES MED :)

 1. Du er jammen meg flink!
  Kjekt å lese om hvordan du gjør det, og at du har klart å gå ned 15 kg på et år er jo så bra! 🙂
  Fine bilder av deg! Ønsker deg en god mandag! Klem <3

  • Heidi Elise: Tusen takk for kjempefin og koselig kommentar fra deg 🙂 Jeg er fornøyd jeg, og jeg jobber videre med å nå de 15 neste. Har fått beskjed om at jeg skal ta det sakte, for hvis ikke går man opp like fort igjen, og da er alt arbeidet fånyttes.

   Ønsker deg en kjempefin og god kveld <3 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 2. Så bra!
  Trening er godt for både det mentale og det fysiske 😀 Det er noe man merker når man begynner trene. At man blir gladere og får mere energi 🙂

  Du er kjempeflink!!!

  Ønsker deg en flott mandag og ny uke!

  • Mette Kvalsvik: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Jeg er kjempefornøyd, og det er jo kjempegodt for hele sjelen 🙂 Du har helt rett at man blir gladere og får mye mer energi. Samme som å komme hjem fra korøvelse. Man kan være så sliten når man drar på kor, men når man kommer hjem får man ikke til å legge seg 🙂

   Tusen takk 🙂 Det var kjempekoselig sagt av deg 🙂

   Ønsker deg en kjempefin og god kveld <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 3. Åååhhh snuppa mi;)) Du må ikke en gang tvile på at det vises at du har gått ned. Jeg så det i julen da jeg traff deg. Og det var siden sommerferien. Herregud så råflink du er;))

  Jeg får dårlig samvittighet. For her finner jeg alle mulige unnskyldninger. For dørstokkmila er lang på vinters tid. Jeg liker å gå turer jeg. Og jeg prøver å gå tur 1-2 ganger i uka. Men når jeg kommer hjem fra jobb er jeg sliten og godstolen ere alt for god;))

  Det er betryggende å vite at du trener til fysioterapeut siden du er reumatiker trenger du sikkert tryggheten det er å ha en fysioterapeut.

  Maten du spiser ser godt ut. Jeg liker ikke cottage cheese. Men jeg smakte det en gang. Klumpene i cottage cheesen var ekle.

  Jeg prøvde meg på speltlompepizzaen da spurte deg om framgangsmpåten på pm på facebook. Men jeg hadde tomatpurre på bunnen, løk, kjøttdeig, tomat og revet ost. Det var rågodt;))

  Speltompen med kokt skinke på så godt ut. Hmmm. Kanskje jeg skal prøve det?

  Ha en råfin mandag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Råherlig sommereferie hjemme hos familien i Trondheim;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 🙂

   Jeg merker det på klærne at de sitter løsere, og det i seg selv gir masse motivasjon til å fortsette å trene. Ikke minst får jeg kjempemasse energi 🙂

   Du er ikke alene om å kjenne på dørstokkmilen, for den har man alle sammen. Jeg kjenner også på den nå som det er vinter og kulde. Det frister ikke å sette seg i bilen å kjøre på trening, men du verden så kjempeherlig når man kommer hjem 🙂

   Jeg er kjempeglad for at jeg har fysioterapeuten som setter opp treningsprogrammet. En PT er sikkert greit, men jeg vil ha et treningsprogram fra en som kjenner kroppen min. Har hør tom PT'er som presser folk som er kronisk syke slik at de blir dårligere.

   Treningssenteret har ringt meg for å tilby meg gratis PT, men jeg har sagt nei, fordi jeg vil trene det programmet jeg har fått av fysioterapeuten min.

   Det er mange som ikke liker cottage cheese. Noen liker det og andre ikke.

   Ønsker deg en kjempefin kveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Bra jobbet og du skal være fornøyd med 15 kg. Else Marit skriver at det vises godt og hun har helt rett 🙂 Jeg sa det til deg da jeg traff deg på festen 5.juledag at jeg så det godt.

  Ta tiden du trenger for det lønner seg aldri å rase fort ned for da går du like fort opp igjen. Jeg heier på deg 🙂

  Så fine bilder av deg. Husker deg med mørkt hår ja 🙂

  Du må ha en fin kveld 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Ja, jeg er kjempefornøyd, og jeg merker at klærne sitter løsere. Treningen gir meg masse energi, og jeg kan gjerne begynne å vaske hus etter jeg kommer hjem fra trening 🙂

   Jeg tar tiden jeg trenger for å nå målet mitt, og det sier fysioterapeuten også. Kroppen skal vennes til det også.

   Tusen takk, og jeg blir jo rørt jo <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin kveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Mona Iren: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar 🙂

   Ja, uka den er fullsatt hver uke med forskjellige gjøremål, og jeg synes det er kjempekoselig med ting som gir mening 🙂

   Jeg er motivert for å gå ned 15 kg til, og maten jeg spiser blir jeg ikke lei av, men jeg er motivert fordi jeg får lov ti å unne meg noe godt i helgene, og det sier fysioterapeuten er viktig. Det er belønning, men jeg vil ikke frotse. Nå for tiden vil jeg ikke ha sjokolade, for det frister ikke. Tar heller og kjøper meg vingummi eller neo sånt 😀

   Ønsker deg en kjempefin kveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  • Frodith: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Den kampen var spennende, og tenk at det ble sølv for Norge 🙂 Imponerende 🙂 Det er så vel fortjent til dem 🙂

   Ønsker deg en kjempefin og god kveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  • Finnskogtroll: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Takker for det 🙂 Jeg er kjempefornøyd, men skal ned 15 kg til, og jeg gjør som fysioterapeuten sier at jeg tar det pent og pyntelig for å stabilisere etter hvert 🙂

   Ønsker deg en kjempefin og god kveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 5. Jeg må si du er flink da og vær fornøyd med jobben du har gjort 🙂

  Det verste du gjør er at du sammenlikner deg med andre på trenignssenteret for du må trene for din egen del og jeg tror den dagen du har innsett det får du glede av treningen.

  Jeg skulle ønske jeg hadde vært like flink som deg. Mannen min og jeg liker å ta oss en tur på ski på vinteren. Hvis det er fint vær vil jeg mye mer på ski enn å dra på et treningssenter.

  Jeg ser stor forskjell på deg på bildene. Supert jobbet 🙂

  Fin, fin søndag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Jeg er motivert for å gå ned enda 15 kg til, men jeg gjør som fysioterapeuten sier at jeg tar det rolig, og det er for å stabilisere vekten etter hvert.

   I begynnelsen var jeg livredd for hva andre tenkte om meg, men alle på treningssenteret er jo i sin egen verden med musikken tredd godt over ørene. Jeg skjønner det var dumt tenkt av meg at jeg trodde at de så ned på meg. Det er det dummeste man tror, for det stemmer ikke.

   Jeg har ikke gått på ski siden 1991, og på den skituren hadde jeg store smerter i achillesscenen fordi den var alt for stram. Kommer nok aldri mer til å gå på ski. Det er jeg ferdig med, men jeg har funnet min form for trening med styrketrening, og det stortrives jeg med 🙂

   Jeg merker det på klærne at de sitter løsere, og det er kjempegodt 🙂

   Ønsker deg en kjempefin og god kveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge